pilot kalemle dönem ödevi hazırlamış nesil

Konu sahibi son olarak 12 gün önce görüldü
aynı zamanda yerli malı haftasında okula portakal, mandalina ve mısır patlağı vb. (bizim oralarda öyle derler) götürmüş nesildir.

Annemin yerli malı haftası için hazırladığı mozaik pastaya kakao yerine Türk kahvesi koyup rezil olduğum dönemler mi hocu?

Ben dolmakalem neslindenim, pilot kalem yoktu o zamanlar.
Hokka falan o derece yani ama kuş tüyüne denk gelmedim üzgünüm.

Biz guvercin kanadindan yazardik. .p

Kartal kanadi daha guzel yaziyordu ama paaaaaaliydi.

Altina koydugum kareli kağıdin cizgilerine daha cok özendiğim dogrudur. Mühim olan sirali olmasi :)

En sevdigim kapak hazirlamakti:) rahat rahat iki nefes sigara içmek hemde evde sahaneydi:))

Not: 3 ay oldu sigarayı bıraktım..

aman aman hiç özlemiyorum o günleri..:)

Çizgisiz kağıdın altına çizgili kağıt koyup yazardık düz olsun diye.
Son satırlara gelince pilot kalem akıtır kağıdı batırırdı ve bütün sayfayı yeniden yazmak zorunda kalırdım.

şimdi al çıktıyı koy dosyaya al sana dönem ödevi.

ah ah bir dönem ödevi için tüm kütüphanedeki kitapları karıştırırdık. kiminin sayfası eksik olurdu kimininki yırtık. bir de elim yorulurdu hep sayfanın son kısımlarındaki yazılar eğri büğrü olur, çirkin dururdu.
geçti gitti şükür..: )

Bu tarz şeyler yapıldı,mastor bilmez.

Bir keresinde büyük bir özenle yazıp bitirdiğim ödevi böyle zarar görmesin diye uçtan tutup anneme götürdüğüm sırada,komşu çocuğu hizla elimden çekip koşarak uzaklaşmıştı.
O anki yaşadığım hüznü hâlâ her aklıma geldiğinde hissederim sjkh.

pekiyi alınca kurdele felan takarlardı defterleri kitapları kaplar üstüne etiket yapıştırırdık

Fizikten özel ders alıyordum. Hoca müsvette kağıt olarak masasının üstündeki dönem ödevi sayfalarının arkasını kullandı. Sonra bana dönerek "öğretmenlerin geneli dönem ödevlerini müsvette olarak kullanır" dedi güldü. Çok iyi bir öğretmendi ama bu biraz beni üzmüştü :D

Yamuk yazdığımız için baştan yazıyorduk biz o sayfaları ya yazık be agsgs

Ödev mödev yapmazdım. Çok sıkıcı bir şey. Ben resim yapardım.

Bu nesil ile organik bagi olan son nesildir belki(de)

Bir de mum ışığında veya gaz lambası ile ödev yapmak zorunda olan nesil var ki çektikleri zorlukları anlatmak yetmez yaşamak lazım.

Hep de fen ve matematikten alırdım. Nasıl sözelciyim bilmiyorum ama sayısal derslerden zevk alıyorum.

Büyük büyük yazıp çok sayfaymış çok araştırmışız gibi gösteriyorduk :d

Geri