Peygamberimiz ve Cumhurbaşkanımız hassas noktalarımız

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Arkadaşlar burada konu alınan yazıda basit bir kelime oyunu var. Milletvekilinin yaptığı değerler kısmında Peygamberimize kutsaliyet atfediliyorken cumhurbaşkanından Sadece değer olarak bahsediliyor farkında mısınız. Aynı cümle içinde kullanılması ikisinin de aynı bağlamda değerlendirilmesi gerektirmez. Eğer Bu şekilde bir algı yapılırsa Eğer şu örneği üzülerek vermek zorunda kalırım. Geçmiş Haberlere baktığınızda bir buçuk yıl önce bir CHP ilçe başkanlığındaki görevli sekreteri bir ilçe başkanının taciz söz konusuydu hatırlarsınız. Şimdi bunu bir haber makalesi içinde eğer; Atatürk gibi devletimizi Kuran Bir liderin yolunda gittiğini iddia eden bir partinin İlçe Başkanı Parti sekreterine aşağılık bir şekilde tecavüz etti.. diye bir cümle kurarsak burada aşağılık olan ve tecavüzde bulunan kişinin ayrımını çok güzel yaparsınız değil mi? Atatürk gibi liderlik ve önderlik vasfına haiz bir kişinin değerleri Elbette ki bizim de değerlerimizdir. Burada dikkat edilmesi gereken konu ayrımı yapabilmek. Bilmem anlatabildim mi? Laf söylemiş olmak için laf söylenmez. Yoksa laf söyledi balkabağı olursunuz..
Kamil bey kıyas yada karşılastirilamaz mukayese edilemez yada teraziye konulamaz din devlet işlerini birbirine karistirmak din sömürüsüdür çığrından çıkmış bir ifadedir bu

Sende sende . AmA bir türlü peygamberinin kim olduğunu söyleyemedin. Sonra ben saçmaladım :)

SORU . @ismail89 Senin peygamberin kim ?
Bütün Peygamberler, HZ. Adem ve HZ Muhammed arasında benim peygamberim. Ve biz Peygamberlere tapmayız. Bunu bilmiyorsan, bu senin cahilliğin.

İtibar suikastçılarının hiç bir sözü de hiç bir Müslüman'ı bağlamaz.

Bütün Peygamberler, HZ. Adem ve HZ Muhammed arasında benim peygamberim. Ve biz Peygamberlere tapmayız. Bunu bilmiyorsan, bu senin cahilliğin.

İtibar suikastçılarının hiç bir sözü de hiç bir Müslüman'ı bağlamaz.
Söyleceğin buydu @ismail89
Sibel can gibi foruma girince kendini kasmana gerek yok.
Sağolasın

Kamil bey kıyas yada karşılastirilamaz mukayese edilemez yada teraziye konulamaz din devlet işlerini birbirine karistirmak din sömürüsüdür çığrından çıkmış bir ifadedir bu
Yahu inanın hiç anlamış değilim sizin Şu din ve devlet işlerini karıştırmama mevzusunu. Ben de şöyle diyeyim; Dinsiz ve ahlaksız bir devlet anlayışı da olamaz. Bizim din ve vicdan anlayışımız herkesten farklı. o kadar hassasiyetiniz var ise dini saiklerle hareket ettiğini bağıra bağıra söyleyen İsrail'e karşı yürüyüşe davet ediyorum sizi. Işte israil tam bir şeriat devleti kendi dininin şeriatını uygulama derdinde neden tek biriniz bir laf etme lüksünde bulunmuyor?. Bizim dinimizde insan yaşamı kutsaldır, Bizim de onlar gibi şerefsiz olacağımızı mı düşünüyorsunuz kendi mayamızdan şüpheniz mi var diye sorarım böyle diyenlere. Benzetilmek istediğimiz milletlerin durumunu görüyorsunuz değil mi? Para için Menfaat için onurunu bile satmaktan çekinmeyen insanlar bunlar. Hadi bakalım din ve devlet işini ayırdık Başımızdan sarığı öğrenimimizden Kur'an'ı çıkardık. Allah diyenlere gerici dedik, kıçını başını açanlara modern dedik. Para için her şeyi yapabileceklere, batıya yalakalık yapmak için kendi ülkesini şikayet edenlere Atatürkçü dedik. Mutlu mu olacaklar sanıyorsun. Olmayacaklar!

Ne Zaman Ki Sen Batı denen Köpeklerin değirmenine su taşırsan mutlu olurlar, ne zaman ki sen ben beceriksizin tekiyim size Muhtacım her şeyi sizden alacağım dersen mutlu olurlar. Biz üretimi bilmeyiz Siz üretin bize satın dersen mutlu olurlar, dinine ahlakına tüm inançlarına küfür ederler susarsan mutlu olurlar. Ne zaman ki sen gençlerine model olmak adına kendi kültürüne yabancılaşmayı gerekirse atalarına küfür etmeyi öğretirsen mutlu olurlar, sanat diye eşek heykelini parka bahçeye yerleştirirsen mutlu olurlar öyle mi?

Ben bu yaptığın eleştiriyi kıyaslamayı kabul etmiyorum. Bence önce; nerelerdeydik nereye geldik. nelerimiz vardı neleri kaybettik, neleri hedefliyorduk nelerimiz var, neler yapmak istiyoruz bazıları neler diyorlar. Bir sorgulamakta fayda var diye düşünüyorum. Ama önce ilk önce laik devlet ne demektir onu bir araştırmak gerekiyor değil mi. Bu arada çok merak ettim bu Medeniyetin beşiği olarak baktınız bazı devletlerde kutsal kitaplarına el basarak yemin ediyorlar çok gerici olmalı Bunlar veya biz bir şey anlamadık ama ne? Kesinlikle bir anayasa teklifi verilmeli ve milletvekili yeminlerinde her vekilin kendi inancına göre kitabına el basarak yemin etmeleri sağlanmalıdır. Ha bu arada Demokrasi ne demek özümsemeyenlere de öğretmek gerekiyor.

Ha başta söylediğin konuya geleyim; Hz Muhammed de Erdoğan'da bizim değerimiz demenin neresi kötü. Onlara söz söyletmeyiz demenin neresi kötü. Ben Haşa o kadar beyinsiz miyim ki Peygamberimiz ile devlet başkanını karşılaştırayım ya da aynı kefeye koyayım? Neyse ben bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Seni tenzih ediyorum ama bazı insanlar ne kadar anlatırsan anlat ancak anlayabildiği kadar anlarlar.

Geri