Perşembeleri Yatsı Ezanından Önce Okunan Sela

Konu sahibi son olarak 51 gün önce görüldü
İlk kez duydum. Perşembe sela okunduğunu ..

İlk defa Konya'da duymuştum ve baya şaşırmıştım.
Malatya'da da okunuyormuş da dikkat etmemişim ses pek bizim köye ulaşmadığı için.
Mağduriyet varsa bu daha uygun kelimelerle ifade edilebilirdi. Saçma falan denince tepki çekmesi normal diye düşünüyorum ki bunu bir Müslüman diyorsa başkası ne der.
Forumun en iyi yorumcularından biriyimdir ve derdimi gayet iyi anlatırım .. İlk yorumumu dikkatlice okursanız saçma dediğim kısmın sela değil sela uygulamasında ki zamanlamayla ilgili olduğunu anlarsınız .. Diyanetin yaptığı hiç bir iş eleştirilemez mi ? 1 milyon dolarlık mercedeslere binen adamların bir sene önce aldıkları bu karar benim için saçmalıktan ibarettir ama daha da büyük olan saçmalık ne biliyor musun ; sırf ilk yorumuma istinaden Müslüman olmadığımı düşünen süper zekalı arkadaşlar ve sen bu arkadaşların tepkisini normal görmüşsün :) e bende senin bu izanını normal buldum haliyle ..

Alıntı yapamıyorum zaten mimliyim.

Yorumculuğunuza sözüm yok bu nedenle kelimelerin bazen gittiği yönlerin istediğimizden çok farklı olabileceğini benden iyi biliyorsunuzdur.
Ben kimsenin imanına laf etmem ve edeni de haklı görmem sadece tepki gösterilmesini normal buldum lakin verilen tepkilerin boyutunu, doğruluğunu yanlışlığını sınıflandırmadım. Kaldı ki tek tepki veren kişi de o değil. Dediğim gibi zamanlamanın yanlışlığına da dem vursanız okunan şey sela ve birçok yerde de görüldüğü gibi yıllardır devam ettirilen bir uygulama, dolayısıyla kelime seçiminiz bana doğru gelmedi. İzninizle bu da benim fikrim.

Gerçi düşündüm de bir kez beni de yanılttı yatsıyı erken kılmıştım

Kelime seçimlerimi zaten senin değerlendirmelerine göre yapmadığım için senin değerlendirmen nazarımda havada kalıyor Ashriel ..
Konu içeriğinde maksadımı zor da olsa anlattığımı ve sizin de artık geç de olsa anladığınızı kabul ediyorum ..

Gaziantep'te hep vardı.
Burada olup olmadığını bilmiyorum henüz.

Karıştırma olduğu için hani bi nebze niyet kötü değildir ama.
Saçma kelimesini görünce herkes eleştirmiş.
Eksen abiyi bayadır bilirim kötü değildir niyeti.

Gelmeyin üzerine yahu.
İnşallah alışır duruma..

Hiç duymadım , ben de .
Hoş kuvvetle muhtemel dikkatimi çekmemiştir . ( kılmadığımdan )

Aksam vakti sela okuyosunuz sonra insanlar darbe oluyo sanip sokaga firliyolar asjdhdkjs

Aslında hicrî takvimlere göre günlerin geceleri önce geliyor. Hicrî'ye göre, Perşembe ikindiden /akşamdan sonra Cuma'nın gecesi başlıyor. Bu yüzden Cuma'nın gecesinde de selâ okunmuş oluyor.

Geri