Perşembeleri Yatsı Ezanından Önce Okunan Sela

Konu sahibi son olarak 50 gün önce görüldü
2016 yılında uygulamaya konulan saçma sapan uygulama .. Perşembe günleri yatsıdan on beş dakika önce sela okunuyor .. Güya yarının Cuma olduğu haber veriliyor ..
İnsanın o zaman Cumaları neden sela okunuyor diye sorası geliyor ..
Ayrıca bu uygulama yüzünden şaşırıp yatsı namazına vaktinden önce başladığım anlar oluyor ..
Çağrının çağrısı saçmalığı ..

Hahahay dicek söz bulamıyorum ezanda okunmasin o zaman

Okunmasına karşı değilim
ama konuyu açanın demek istediğini anladınız mı acaba kendinizce kötü birşey yazdığını düşünüp karalamaya bsşlıyorsunuz

Namazın neden kılındığını, ezanın niye okunduğunu, selanın ne olduğunu bilmeyen insanların SANKİ KENDİ MÜSLÜMANLIKLARINDAN emin bir şekilde benim müslümanlığıma laf etmeleri trajikomik ..
Ulan 80 yıldır ülkede perşembe akşamları sela okunmuyordu da yarın cuma namazı olduğunu bilmiyor muyduk da böylesi bir iş güzarlığa gerek duyuldu ..
Kafa basmıyor mu hala ? Sela okununca yatsı okunuyor sanıyoruz onu anlatıyoruz be hey idraksızlar ..

Oh neyse ki allamanın biri gıyabımda dua etti, namaz kıldığıma da şahit oldu artık amacıma ulaştım :)

İdraksız kim ki sela ile ezanı ayırt edemeyen gafiller...

Okuma kapasiteni anlama kapasitenle birleştirebilsen SELADAN DEĞİL SELANIN ZAMANLAMASINDAN rahatsız olduğumu ve sela ile bir derdimin olmadığını anlardın eleman ..

Ayrıca bulunduğum yerde cami uzakta olduğundan gelen sesi zaten zorlukla duyduğumdan ezana da benzetebiliyorum ama sende bunu anlayabilecek kapasite zaten yok ..

Senin yazma kapasiteni anlatabilme kapasitenle birleştiremediğin gibi değilmi; forumun herhangi bir üyesi...

Denizlerin tanrıcığı anlayamama kapasitesine zavallıca bahaneler bulunca derelerin kurbağası gibi gözüküyor .. :)

Bu arada şu kapağı da bırakayım ..

Yıllardır okunmayan cuma selası İstanbul’da yeniden başladı
05/02/2016 11:08

Share
80
Flip
+1
Pin
Tweet
Pocket
SHARES 80

İstanbul’daki tüm merkez camilerin hoparlörlerinden dün akşamdan itibaren cuma selası okunmaya başladı.

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
Diyanet İşleri Başkanlığı Twitter hesabından yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine tarihimizin kadim bir geleneği olan sala, bugünden itibaren İstanbul’daki tüm selatin ve merkez camilerde her perşembe akşamı verilecektir†denildi.

Reklam

Yatsı ezanından önce okunan sela, cuma gününün habercisi anlamını taşıyor. Selayla Müslümanların cuma gününü akşamdan hatırlaması ve buna göre hazırlık yapması amaçlanıyor.

Cuma selası geleneğinin tekrar hayat bulması için change.org sitesinde ‘İstanbul’da Yeniden Cuma Sâlası Duymak İstiyoruz’ başlığıyla üç ay önce açılan kampanyayı 11.500 kişi imzalamıştı.

1

Bunun başka bir manası var. Çuvalla verilen kürdanla geri alınıyor. Forumda bir başka vardı, böyle böyle demişti dersiniz. Yakın bir zamanda ay takvimine geçilecek. Yakın bir zamanda Cuma günü resmi tatil, Cumartesi ve Pazar günü çalışma günü olacak. Bunlar tek tek, aşama aşama yapılıyor.

Cumayi karsilama selasi degil mi o. Gece gunduzden once gelir bize gore persembe gecesi cuma gecesidir aslinda.
Ben bunun ne zarari var gercekten anlamadim ?
Yatsi ezaniyla da bi hafta karisir olmadi iki hafta. Sonrasinda yine alisilir.

bizim buralarda çocukluğumdan beri perşembe gecesi sela okunur yeni birşey değil 20-25 senesini ben biliyorum daha önceside vardır muhtemelen

Perşembe gecesinin cuma gecesi olma mantığı geceyarısından sonra geçerlidir ..
Vakitler arasında yani yatsı ile akşam arasında kısalmalar olduğunda ki hava erken kararmaya başladı maalesef karıştırıyoruz .. Sizi bilmem ama namaz vakitlerine göre planlarını düzenleyen insanlar var ve şaşırmaları çok normal ( onlardan biriyim )
Asıl sorulması gereken soru; buna gerçekten gerek var mı ?
Yani o sela okunmasa ben yarın cuma olduğunu bilemeyecek miyim?
Perşembe akşamı sela okununca her yanımı bir uhreviyet mi kaplayacak?
Mağdur oluyoruz diyoruz kardeşim yoksa ne zorum olsun sela ile ?

Bazı yerlerde uzun zamandır varmış ama bu uygulama ülke genelinde 2016 yılında başlatıldı ve hâlâ alışamadım .. Zaten zor duyuyorum ezanı .. Zaten vakitler arasında ki zaman kısaldı .. Kontirpiyede kalıyorum zaman zaman ..
Kaş yaparken göz çıkarma uygulaması oldu nazarımda ..

Namaza yeni mi başladın Eksen kardeşim?

İlk defa Konya'da duymuştum ve baya şaşırmıştım.
Malatya'da da okunuyormuş da dikkat etmemişim ses pek bizim köye ulaşmadığı için.
Mağduriyet varsa bu daha uygun kelimelerle ifade edilebilirdi. Saçma falan denince tepki çekmesi normal diye düşünüyorum ki bunu bir Müslüman diyorsa başkası ne der.

Benim memleketim de okunuyordu şu an ki oturduğum bölgede de okunuyor
Okunmayan yerlerde mi varmış [emoji848]

Geri