Partiler kaldırılmalıdır

Konu sahibi son olarak 3844 gün önce görüldü

en mükemmeli san marino'da ama san marino'da yaşa(ya)mayan milyarlarca insan da var.
akp sorunsalı farklı bi boyut.birde ben şunu düşünüyorum,demokraside idareciler her istediğini yapamaz,söyleyemez çünkü özgürlükleri hukukla ve teamüllerle sınırlandırılmıştır. seçmen kitlesiyle kendine oy veren vermeyen yurttaşlarıyla papaz olmak istemezler.gerçi bu teze türkiyedeki politikacılar pek kulak asmıyor o da farklı bir boyut.hal böyleyken sence partiler ve idareciler bu tutum karşısında çelişmiyorlar mı demokrasi anlamında?

Seçilmez, seçim korkusu yaşamazsa o liderin neler yapabileceği hayal gücüne kalır..
Örneğin soma da facianın ertesi günü halkı tekmeletir..
Adana da eleştiren insanlara .avat der
Vs vs...
İktidar çok büyük bir güç, kontrol edebilmek o gücü ruhunda taşıyabiliyor olmak çok mühim..
Seni denetleyecekmsağlam mekanizmalar olmadan idare etmen çok güç..
Bunun gerektiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal meclisten Başkomutanlık yetkisini istemiş ve kullanmıştır.
Bu da seni haklı çıkaran bir örnek ama işte dönemsel bir durum, savaş hali..
Hayatın akışı içinde bu gücü verdiğin kimseden tam rasyonellik bekleyemezsin.

Özgürüz demedim, keşke olsak dedim ..
Bağımlılıklarımız konusunda kuşkusuz haklısın ama 700 yıllık Osmanlı Hanedanı çağın ilerisinde yürüdüğümüz anılarla dolu değil..
Yazılım, sanayi ve enerji için ekonomik güç gerekir buda devletin küçülmesiyle olur..
Bir bakanın konvoyunda ki araçların toplam tutarıyla, Bakanlık binalarını dolduran binlerce gereksiz memurun (bin kadarı gereklidir diğer binler kastım) bordrolarıyla sağlanabilir bir güçtür bu da..

Ekonomi için ne gerekli dışa bağımlılığı azaltmak yani cari açığı kapatmak .Bu neyle olur ya kuzey kore gibi kapanıp dünyada var olan makinaları kopya ederek kendi içinde büyümeyi yada yeni patentli makinalar üretmeyi buda gerçekten başarılı mühendisler yetiştirmeyle ..Makina örnekti bu yiyecektir içecektir üretimdir bunlardada geçerli .Kardeşim millet moleküler genetikte bilim insanları yetiştiriyo bizdeki genetik mühendisliği dalı okuyan iş bulamıyo ,mühendisler açıkta , çiftçi desen bitik , şirket sahipleri küçülüyor yabancı firmalara satıyor şirketlerini benim demek istediğimi anlamamışsın , insanlar işlerinde yükselmiyo anlatabildim mi , gidecekleri en büyük nokta maaşına ek 200 tl artması ...Bu şekilde insanlar beyinlerini kullanamaz , insanları bir kutunun içine paketleyip koyuyosunuz bırakın en güzel paketi insanlar kendileri uğraşarak yapsın .Bu şekilde ülke yönetilmez , bu şekilde ne olur biliyo musun ülke aynı seviyede sürekli devrolur ... biz neyiz biliyo musun başıyla sonu birleşik bir domino taşı

Ekonomi için ne gerekli dışa bağımlılığı azaltmak yani cari açığı kapatmak .Bu neyle olur ya kuzey kore gibi kapanıp dünyada var olan makinaları kopya ederek kendi içinde büyümeyi yada yeni patentli makinalar üretmeyi buda gerçekten başarılı mühendisler yetiştirmeyle ..Makina örnekti bu yiyecektir içecektir üretimdir bunlardada geçerli .Kardeşim millet moleküler genetikte bilim insanları yetiştiriyo bizdeki genetik mühendisliği dalı okuyan iş bulamıyo ,mühendisler açıkta , çiftçi desen bitik , şirket sahipleri küçülüyor yabancı firmalara satıyor şirketlerini benim demek istediğimi anlamamışsın , insanlar işlerinde yükselmiyo anlatabildim mi , gidecekleri en büyük nokta maaşına ek 200 tl artması ...Bu şekilde insanlar beyinlerini kullanamaz , insanları bir kutunun içine paketleyip koyuyosunuz bırakın en güzel paketi insanlar kendileri uğraşarak yapsın .Bu şekilde ülke yönetilmez , bu şekilde ne olur biliyo musun ülke aynı seviyede sürekli devrolur ... biz neyiz biliyo musun başıyla sonu birleşik bir domino taşı

Tüm bunların çözümü egemenliğini gönlünce sürdürecek bir lider de değil.. Çözüm yöneticilere, seçilmişlere, atanmışlara hesap sorabilecek donanımda olabilmemizde.. Düzce belediye başkanı 650 bin tl ye makam arabası aldığında hesap soramaman da..
Ekonomik becerilerimizi suistimal eden yöneticiler, saatin beş olmasını bekleyen akademisyenler, başlığı siyasi parti merkezinden geçilen basınla olamayacak şeyler o yazdıkların...
Ve Milletin Egemenliği millette olmadıkça tamamen ortadan yok olacak şeyler...

Tüm bunların çözümü egemenliğini gönlünce sürdürecek bir lider de değil.. Çözüm yöneticilere, seçilmişlere, atanmışlara hesap sorabilecek donanımda olabilmemizde.. Düzce belediye başkanı 650 bin tl ye makam arabası aldığında hesap soramaman da..
Ekonomik becerilerimizi suistimal eden yöneticiler, saatin beş olmasını bekleyen akademisyenler, başlığı siyasi parti merkezinden geçilen basınla olamayacak şeyler o yazdıkların...
Ve Milletin Egemenliği millette olmadıkça tamamen ortadan yok olacak şeyler...

iş millete kalınca olmuyor işte , olursada şiddetle oluyor illa birilerinin ölmesi gerekiyor hangi delikanlı çıkıp hırsızsınız diyecek ki 15 yıldan başlıyo , şu yazdığım bile 2 yıldan başlıyo :D

Misanthropic abi senin dediğin sistem bir nevi iyi ama dikkatini çekmek isterim ki çalışan bir nesil kalmadı araştıran sorgulayan amaçları idealleri olan bir nesil kalmadı hepimizi küçük yaştan beri koyun yapmaya çalıştılar başarılıda oldular velhasıl arkadaşım senin dediğin sistem ne kadar iyi olursa olsun bu ülkede yürümez o sistem

Bence bunlar.temenni...
Saydığınız şeyler Sosyalizm ve kominal.sistemin zaten sınıfsal projeleri ve içi boş argümanlarıdır... Kubilay İmer in Kominizmin iç yüzü adlı eseri okumanızı tavsiye ederim...

Bir şeyş yıkmaya teşebbüs etmek yerine onu ıslah etmeyş önerir Rab... Zaten bizde hep öyle değilmidir var olan yıkılır ama yerine bişey konmaz Azizim...

Bu yüzden bence tezinizi Var olan sistemin ıslahı yada geliştirilmesi üzerine kaleme.alırsanız daha anlamlı olur.

Hem batılı batılı emperyalistlerin dayattığı sınırlara devlet demek hemde biz sınırlar ve devletlere karşıyız demek büyük çelişki...

Her şeyden önce zihnimize vurulan pırangalardan kurtulmalı ve akabinde ıslah modelli bşr sisyemin inşaası için yazılar kaleme almalıyız diye düşünüyırum...

devletlü der ki, yakında bütün bölünmüşlükler lağvedilecek. partiler, tarikatlar, cemaatler, bid'atlar kaldırılacak. insanoğlunun asırlarca peşinden koştuğu ideolojiler ve liderler yeniden tanıtılacak. bazı iyi bilinen liderlerin bile hiç bilinmeyen, insanları küfre götüren icraatları gün yüzüne çıkacakmış. işin içinde iş varmış. insanlığın duymaya bile hazır olmadığı bir takım hususların kusursuz bir şekilde aksettirilebilmesi için planlar hazırlanıyormuş. öyle acayip şeyler yani. bakalım hayırlısı. nasipse.

Valla muhafazakar geçinen parti en büyük ihaneti dine yaptı..
Diğeri zaten Atatürke ihanet etmiştir.. Dersimli kemal asla yakışmıyor oranın başına..
Hdp terör zaten
Mhp mafya laf milliyetçisi
İyi parti Fetullah’ın kölesidir..
İmamoğlu tiyatrodur..
Davutoğlu iç savaş kışkırtıcısı bir adam
Babacan güvem vermeyen silik bir kişilik..
Perinçek de ehhh işte.. Son zamanlardaki duruşu iyi ama geçmişinde yanlışlar var cidden..
Nihat Genç son yaptığıyla baya saçmaladı..

Geri