Partiler kaldırılmalıdır

Konu sahibi son olarak 3833 gün önce görüldü
Öncelikle bu yazı bana ait ...

Partiler kaldırılmalıdır , neden mi ?
-Bunca yıl hepsi çalıp çırptı
-Torpille yandaşlarını işe soktular hakkı olanların hakkı yendi
-Seçim zamanları reklamlardır , mitinglerdir , yürüyüşlerdir milletin vergileriyle milletten çaldıkları paralarla milletimize makyaj yaptılar .
-Sağcıdır solcudur milleti millete kırdırdılar
-Vaatler verdiler ,yapmadılar
-Gençleri kullanarak köle gibi bir söze çalıştırdılar
-Milleti ezdiler başka ülkelere yalakalık yaptılar
-Fakir gelip zengin gittiler
-Ne bir katkıları ne de ilerlemeleri oldu ...
daha saymakla bitmez zararları

Bu ülkeye bu yüzyılda artık parti olayı kaldırmıyor .Herkes elini yüreğine koysun adam gibi düşünsün .Hepimiz sürünün bir parçasıyız .Beynimiz emir kipleriyle dolu , irade denen kavram kalmadı mahvolduk ..

Partiler kaldırılmalı yeni bir sistem yaratılmalı ...
Yakınlarım bilir Memlüklü hayranıyımdır .Dünyada tek olan ve en büyük özellikleri başa en iyi olan komutan geçmesiydi .Düşünün kariyerinde bi sürü başarısı olan komutan yükselip ülke yönetiyor , kötü yöneteninde yerine başka bir yükselişte olan komutan geçiyor .O dönemin şartlarında birden yükselişe geçen Memlüklüler , tüm devletleri yakıp yıkmış moğolları durdurmuştur .Anlatmak istediğim nedir biliyo musunuz ?
Yeni sistemin bu tarz olması .Komutanların başa geçmesi değilde en yeteneklinin başta olması .Bütün dallar bütün alanlar hükümet olmaya dayandırılmalıdır .Sınıflar oluşturulmalı yada dallar .Bakanlıklar tarzında .Mesela ;

-Şirketler sınıfı , Türkiyede var olan bütün şirketlerin üye olduğu bir sınıf ve bu sınıf aralarından en iyisini oy birliğiyle seçmeli
-Askeri sınıf , bildiğimiz genel kurmay başkanı
-YÖK tarzı bir sınıf , yani doktorasını yapmış işinde başarılı profesörler docentler sınıfı buda aralarında en başarılı olan
-Bilim sınıfı
-İç işleri sınıfı
-Belediyeler sınıfı
-Dışişleri sınıfı
-Mühendisler sınfı
-işçiler sınıfı
-Hukuk sınıfı
-Sanayi sınıfı
-Hatta torpilli engelleme sınıfı
vs
vs
vs
(her bir sınıf aralarında en iyi olan kişileri oyla başkan seçicekler )

bunu detaylıca düşününce 400 yakın sınıf çıkıyor , işte bu sınıfların başkanları devlete ait bir seçin kurulu gibi mekana tez tarzı alanlarındaki başarılarını verecekler ve bunlar gazeteler aracılığıyla maddeler halinde halka duyurulacak , birinci seçimi kendi aralarında 400 kişi 15 başarılı başkanı oy birliğiyle seçebilecek sonrasında bu 15 kişiyi hemen ardından 2 ci seçimle halk belirlicek yani bu günkü başbakanı seçicek yine 5 yıllık bir seçim süresi olacak ..

Yani bu sistem sadece benim düşünce sistemim, binlerce danışman var ülkede elden geçirilip açıklar kapanırsa ülkedeki her birey manyak şekilde kariyer için maksimum çalışcak .Ülke her alanda iyi verim sağlayacak .Ezilen hiç bir meslek grup zengin fakir tarzı şeyler olmucak bugünki gibi .Çalışan kazancak baba

Tabi benim tüm bu düşüncem ülkeyi yöneten sistemi kaldırmak ama böyle bir sistem beni kaldırır :D İlerde başbakan olursam bu sistemi yapcam forum halkı huzurunda yemin ediyorum :p bu arada bu sistemi hep düşünürüm hayal ederim

partiler zaten dünya siyasetinde bi nevi cehennemin zebanisiz kazanı.hatta türkiye'de doğrudan totaliter figüre yönelen siyaset tarzının neden başarısız olacağını anlatmayanlar da buna dahil.
ha birde bayadır "amasızlık özlemi" çekiyoruz bu konuda söylemeden edemedim.
ben direkt "devlet" kavramını yok etme taraftarıyım.tabii artık bu imkansız.öyle bir dünya'da yok maalesef.

partiler zaten dünya siyasetinde bi nevi cehennemin zebanisiz kazanı.hatta türkiye'de doğrudan totaliter figüre yönelen siyaset tarzının neden başarısız olacağını anlatmayanlar da buna dahil.
ha birde bayadır "amasızlık özlemi" çekiyoruz bu konuda söylemeden edemedim.
ben direkt "devlet" kavramını yok etme taraftarıyım.tabii artık bu imkansız.öyle bir dünya'da yok maalesef.

bak sana söylüyorum devlet olayının yok olmasını sağlayacak sistemde benim sistemden geçiyor , kişiler yan gelip yatma olayı değilde her daldan kariyer peşinden koşan insan bireyi olacak .Umarım erdoğan görür yazımı :D

İşte keşke böyle düşünmese gençler..
Egemenlik kayıtsız Şaetsız Milletindir i anlamaya çabalasalar..
Keşke demokrasiye inanç azalmasa..

bak sana söylüyorum devlet olayının yok olmasını sağlayacak sistemde benim sistemden geçiyor , kişiler yan gelip yatma olayı değilde her daldan kariyer peşinden koşan insan bireyi olacak .Umarım erdoğan görür yazımı :D

ha senin de amacın o , pardon baba sonra düştü jeton :D

İşte keşke böyle düşünmese gençler..
Egemenlik kayıtsız Şaetsız Milletindir i anlamaya çabalasalar..
Keşke demokrasiye inanç azalmasa..

Ne demokrasisi yaa demokrasi diye birşey yok ...Atatürk bile parti sistemini oturtamamış ve yıllardırda çekiyoz .Düşün koskoca Atatürk hazır değil diyerek tek parti sistemi yapmış ...Bu gün gelinen noktaya bak , haberlerden bıktım , artık birbirlerine köpek gibi havlayan parti başkanları görüyorum ...

Özgür.. İdealist..
Kimsenin boyunduruğunu asla kabul etmeyecek..
Eleştiri hakkına, adalete, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalacak şekilde isterdim mesala..

Özgür.. İdealist..
Eleştiri hakkına, adalete, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalacak şekilde isterdim mesala..

hepimiz isterdik baba.demokrasi uzayda yüce divan belki ama insanın olduğu yerde istisna.
ligimiz süper değil maalesef.

Ne demokrasisi yaa demokrasi diye birşey yok ...Atatürk bile parti sistemini oturtamamış ve yıllardırda çekiyoz .Düşün koskoca Atatürk hazır değil diyerek tek parti sistemi yapmış ...Bu gün gelinen noktaya bak , haberlerden bıktım , artık birbirlerine köpek gibi havlayan parti başkanları görüyorum ...

Demokrasinin işleyişinde gerçek bir laikliğin 100de yüz işlemesi lazım, Genç Cumhuriyetimizin bugünlere darbelerle gelişinim temel nedeni ( tarihte sadece Türkiye ve İslamla sınırlı kalmayan ) laiklik demokrasi dengesinin eksikliğidir.

Tüm bunlara rağmen bugün Cumhuriyetimizin sahip olduğu Demokrasi en büyük zenginliğimizdir.

Demokrasinin işleyişinde gerçek bir laikliğin 100de yüz işlemesi lazım, Genç Cumhuriyetimizin bugünlere darbelerle gelişinim temel nedeni ( tarihte sadece Türkiye ve İslamla sınırlı kalmayan ) laiklik demokrasi dengesinin eksikliğidir.

Tüm bunlara rağmen bugün Cumhuriyetimizin sahip olduğu Demokrasi en büyük zenginliğimizdir.

şu dönemde dünyada veyahut türkiyede demokrasinin olduğuna inanıyor musun ki?

Özgür.. İdealist..

bikere dedikodularla ülke yönetilmez , tarihimizdeki bütün hükümdarlar padişahlar hanlar hakanlar dedikoduyla değil yetenekle yönetmiştir .Bu ülkede şuan yaşanan olay yetenek değil dedikodudur her gün televizyonlarda bunu yaşıyoruz .Yaklaşık 100 yıldır saçma sapan anayasalarla uğraşıp duruyoz hacı , ineğe tapanların bile 800-900 tane atom bombası var , jeti var tankı var bağımsız yazılımları var .Bizim ülke yazılımda sanayide enerjide dışa bağımlı sen bize özgür diyosun ...

Laiklik olsa kaç yazar , konuşmayı beceremeyen tansu çiller vardı ülkede işte bu sistem bunu yapıyo ülkemize .Benim demek istediğim 80-90 yıldır denedik hacı olmuyor uymuyor bu parti olayı , artık sistemi değiştirmek lazım başkanlık sistemide aynı , oda işe yaramaz görürsün

şu dönemde dünyada veyahut türkiyede demokrasinin olduğuna inanıyor musun ki?

Türkiye de
İşimize gelsin veya gelmesin bizlerin seçtiği bir iktidar var..
İş arkadaşlarım, 3 teyzemden biri, sınıf arkadaşlarımoy vermiş yani kuzey amerika dan atanmış bir vali değil..
Keşke akepe niteliklerinde bir parti iktidar olmasa ama örneğin mhp iktidar olsa akepeliler demokrasi yok diyecekler.. Yani aslında demokrasi biz kaybettik, biz azız değil.. Demokrasi örneğin senin gelecekte çok rahat vekil olabilme potabsiyelinin olması..
Birilerinin tüm söz hakkını elimizden alamıyor olması..

Dünya da deli gibi kaliteli yaşayan demokrasiler var..
En mükemmeli San Marino da..

Laiklik olsa kaç yazar , konuşmayı beceremeyen tansu çiller vardı ülkede işte bu sistem bunu yapıyo ülkemize .Benim demek istediğim 80-90 yıldır denedik hacı olmuyor uymuyor bu parti olayı , artık sistemi değiştirmek lazım başkanlık sistemide aynı , oda işe yaramaz görürsün

Tansu Çiller Ekonomi Profesörüdür.
Saygın bir kültürel altyapısı ve gerçek bir karizmaya sahipti. Ülke yönetebilecek kadar değil di tabi ama o dönem televizyonculuğunun özgür ve tarafsız basın olanakları (bugün mumla arasan bulamaxsın) Çiller i hoş lanse etmemiş olabilir tabi ama bence en kötü başbakanımız değildir Çiller..
Refahyol hükümeti de halkın asla unutamadığı bir ekonomik refahı hatırlatır ayrıca..

Tansu Çiller Ekonomi Profesörüdür.
Saygın bir kültürel altyapısı ve gerçek bir karizmaya sahipti. Ülke yönetebilecek kadar değil di tabi ama o dönem televizyonculuğunun özgür ve tarafsız basın olanakları (bugün mumla arasan bulamaxsın) Çiller i hoş lanse etmemiş olabilir tabi ama bence en kötü başbakanımız değildir Çiller..
Refahyol hükümeti de halkın asla unutamadığı bir ekonomik refahı hatırlatır ayrıca..

millete evler arabalar verecekti beleşe , Atatürkün kurduğu bu sistemi sence Atatürk böyle yalandan yönetilmesini istermiydi bide bunu sorgula .

Türkiye de
İşimize gelsin veya gelmesin bizlerin seçtiği bir iktidar var..
İş arkadaşlarım, 3 teyzemden biri, sınıf arkadaşlarımoy vermiş yani kuzey amerika dan atanmış bir vali değil..
Keşke akepe niteliklerinde bir parti iktidar olmasa ama örneğin mhp iktidar olsa akepeliler demokrasi yok diyecekler.. Yani aslında demokrasi biz kaybettik, biz azız değil.. Demokrasi örneğin senin gelecekte çok rahat vekil olabilme potabsiyelinin olması..
Birilerinin tüm söz hakkını elimizden alamıyor olması..

Dünya da deli gibi kaliteli yaşayan demokrasiler var..
En mükemmeli San Marino da..

en mükemmeli san marino'da ama san marino'da yaşa(ya)mayan milyarlarca insan da var.
akp sorunsalı farklı bi boyut.birde ben şunu düşünüyorum,demokraside idareciler her istediğini yapamaz,söyleyemez çünkü özgürlükleri hukukla ve teamüllerle sınırlandırılmıştır. seçmen kitlesiyle kendine oy veren vermeyen yurttaşlarıyla papaz olmak istemezler.gerçi bu teze türkiyedeki politikacılar pek kulak asmıyor o da farklı bir boyut.hal böyleyken sence partiler ve idareciler bu tutum karşısında çelişmiyorlar mı demokrasi anlamında?

bikere dedikodularla ülke yönetilmez , tarihimizdeki bütün hükümdarlar padişahlar hanlar hakanlar dedikoduyla değil yetenekle yönetmiştir .Bu ülkede şuan yaşanan olay yetenek değil dedikodudur her gün televizyonlarda bunu yaşıyoruz .Yaklaşık 100 yıldır saçma sapan anayasalarla uğraşıp duruyoz hacı , ineğe tapanların bile 800-900 tane atom bombası var , jeti var tankı var bağımsız yazılımları var .Bizim ülke yazılımda sanayide enerjide dışa bağımlı sen bize özgür diyosun ...

Özgürüz demedim, keşke olsak dedim ..
Bağımlılıklarımız konusunda kuşkusuz haklısın ama 700 yıllık Osmanlı Hanedanı çağın ilerisinde yürüdüğümüz anılarla dolu değil..
Yazılım, sanayi ve enerji için ekonomik güç gerekir buda devletin küçülmesiyle olur..
Bir bakanın konvoyunda ki araçların toplam tutarıyla, Bakanlık binalarını dolduran binlerce gereksiz memurun (bin kadarı gereklidir diğer binler kastım) bordrolarıyla sağlanabilir bir güçtür bu da..

Geri