Para Mutluluğu satın alır mı ?

• Kullanıcı Chelt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 24 gün önce görüldü
Bence burada yanlis bir karsilastirma yapiliyor. Iste parayla sagligi satin alabilir misin? Alamazsin. Dogru. Ama bu zengin olmayan insanlarin sagliginin bozulmadigi anlamina mi geliyor. O yuzden esitler arasi esitlik fikrinden yola cikarak, maddi guce sahip ve sahip olmayan iki ailenin ayni saglik sorunu ile karsilasmasi halinde ne olacagindan yola cikmak gerek. maddi gucu yerinde olan daha iyi sartlarda tedavi imkani bulacaktir. Ha sonuc degismeyebilir. Ama sartlar ve surec degisebilir. Lanet olsun kapitalist sisteme.

Jujucuğum ilk yorumumda koşullara göre değişeceğini belirtmiştim ancak her durumda mutluluk getirmez diye de açıklamıştım.
Paraya çok ihtiyacı olan birisi için paradan daha önemli bir mutluluk kaynağı yoktur ancak parası çok olan birisi için ise her koşulda mutluluk sağlamaz.
İhtiyaca göre değişecektir.

Anasını bile satar.

• Kızgın
Tepkiler: 0
Bunun cevabı hayatta beklentiler ve şartlarla alakalı bir durum.
Bazen çok paran vardır birşey satın almak veya yapmak istemezsin, bazende birşey istersin ama paran yoktur çaba sarfedersin.
Bazen paran vardır herşeyi yapabilirsin yaparsın mutlu olursun, bazende yoktur istediğini yapamaz mutsuz olursun..
Paran yoktur ama hayata bakış açın zengindir takmazsın yaşarsın..
Sağlıklısın ama paran yoktur, paran vardır sağlığın yoktur..
Herkes kendinde olmayan şey için hayal kurar
Vs vs vs..

Çok bilinmeyenli denklemler var…

Jujucuğum ilk yorumumda koşullara göre değişeceğini belirtmiştim ancak her durumda mutluluk getirmez diye de açıklamıştım.
Paraya çok ihtiyacı olan birisi için paradan daha önemli bir mutluluk kaynağı yoktur ancak parası çok olan birisi için ise her koşulda mutluluk sağlamaz.
İhtiyaca göre değişecektir.
Haklisin lefticim. Ben seninle konusmak icin yazdim zaten. <3

Para var huzur yok aaa
Demet Akalın

insan önce kağıdı sonra da kapitalizmi buldu. ortalama modern bir insan kıçını silmek için gerekli olan kağıda, yazılı olandan daha fazla para harcar.
kapitalizmin ihtiyaç maddelerini kendi ihtiyaçlarına göre nasıl manipule ettiğine bir örnektir...
artık matbuatsız yaşayabilirsiniz ama kıçınızı silmeden asla.
bu denklemde para her şeyi alamaz dostlar... parayla kazanılmayacak şeyler vardır halan...evet halan?

nadiş diye bir arkadaşım var. bir gün konuşuyoruz, dedim ki "herkes huzursuz, herkeste bir mutsuzluk hakim", dedi ki "fakir söylemleri bunlar, parası olan insan mutsuz olmaz" djdj öyle dümdüz bi insan. ikizler kdkdj maddi güç önemli şu zamanda. birçok şeyin de yolunu açar. kaliteli bir eğitimin, hobilerin, mutluluğun, seyahatin, sağlıklı yaşamanın, kaliteli sağlık hizmetlerinin, kaliteli bir hayat sürmenin vs vs. basitçe bu sorunun cevabı böyle. yoksa lefty'nin değindiği noktalar isabetli, anlıyorum. ama insanca, insan onuruna yaraşır düzeyde bir yaşam sürmek için maddi gücün elbette çok önemi var.

5 - 10 bin belki biraz mikrarı cüzi göstermiş olabilirim. Her neyse harcıyorum mutlu oluyorum o da tahmini 1 saat falan. Sonrası pişmanlık sarıyor.

Öyle böyle avunuyorum işte..

dert sahibi insanlarin suregen bi mutluluguna sahit olmadim sadece ani yasiyolar geciyo gidiyo

Para her şeyi satın alır, para her şeyi satın alamaz.
Bu paranın kimde olduğuyla ve satın almak istediği şeyle alakalı.
Mutluluğu satın alır mı? Para insanı en çok mutlu eden şey, ben bilmez.

Çok para bana iyi gelecek yaralarımı saracak.. yemeyi bilicen ya, ben güzel yerim valla.. harcadıkça mutlu olurum mutlu oldukça harcarım.. zengin koca arayışlarına devam...

dramatize edilmiş romantizimden başka bir şey değil şu konu içinde verilen örnekler,
istatiksel bilgi içinde basit birer sayi olmaktan başka her şeye uzak.
çok sevdiğim bir cümle vardır, der ki; parayla mutlu olamayacağını iddia edenler, neyi satın alacağını bilmeyenlerdir.
hepiniz kapitalist bir sistemde mutluluğunu satın almak için çalışan basit kolelersiniz ve çıkıp para mutluluğu satın alamaz diyorsunuz.
para mutluluğu satın alır, para sizlerin haftasonlarini, haftaiclerini gece ve gunduzlerini de satın alır
geçin au mantıktan uzak dramatik yorumları yapmaktan.

Geri