Para Mutluluğu satın alır mı ?

• Kullanıcı Chelt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 25 gün önce görüldü
Belki mutluluğu değil ama mutlu olmaya sebebiyet verecek bir çok şeyi evet.
Yani dolaylı olarak, alır. :emoji_unamused:

Evet para mutluluk getirir
evine ekmek almanın mutluluğu , çocuğuna istediği şeyi almanın mutlulugu,ele güne mahcup olmamanın mutluluğu,
Kısaca ailenin ve hayatını idame ettirmeye yetecek kadari elbetteki bu mutluluklari satın alabilir

Ama para her şey değildir
para herşeydir diyen insanda para için herşeyi yapabilecek insandır

Paran varsa, değerini korumak için sürekli aklını meşgul edersin. Borç istemeye gelenlere görünmemek için çabalarsın. Bir sürü geeksiz şey alırsın ve koyacak yerin olmaz. Banka peşini bırakmaz, sürekli teklifler gönderir. Seni yolmak isteyenler hiç peşini bırakmaz. Sevdiğin kişiden, seni paran için sevdiğinden şüphelenirsin. Bu nedenlerle hep mutsuz olursun.

Kadim zamanın birinde çok mutsuz bir millet varmış
Tüm halk acayip depresyondalarmış
Onlar Lidyalılar olarak bilinirmiş
Birgün,
'Mutsuz mutsuz nereye kadar? Bu mutsuzluğa bir çözüm bulmalıyız' demişler
Para diye bişi icat edivermişler
Aman Allahım o da ne, bu para denilen şey büyük bir mutluluk patlamasına neden olmuş
Böylece yüzyıllar boyu mutlu ve mesut yaşayıvermişler
Taa ki daha çok paraya sahip başka bir millet tarafından medeniyetleri yıkılana değin.

sensiz de olur ama
seninle bir başka olur

Zengin olim mutsuz olmaya raziyim
Sana bir soru o zaman nansbsbsh
Tamam tamam gulmuyorum..

Bir iyilik perisi gelicek ve senden secim yapmani isteyecek. Herseyi dileyebilirsin..

- Sezen sana karun'nun zenginligini bahşedeceğim.
Ancak bir anlasma yapacagiz.
Panda sevginden vazgececeksin. Ve eger kalbinde ufacik bir panda sevgisi kirintisi hissedersem her sevgi duydugunda bir panda ölücek.

Zengin ve mutsuz olmayi "ne kadar mutsuzluk" ile olculendirebilirsin mesela?
Cevabin ne olurdu?

Awww deep vurdun :// ama pandiskolarimdan vazgecerdim :((((

Bence su an icindeki oldugum mutsuzlukdan daha kotu bir durum olmazdi. Galiba bu yuzden okadar kesin konustum. Daha nekadar mutsuz olabilirki bir insan:5

Awww deep vurdun :// ama pandiskolarimdan vazgecerdim :((((

Bence su an icindeki oldugum mutsuzlukdan daha kotu bir durum olmazdi. Galiba bu yuzden okadar kesin konustum. Daha nekadar mutsuz olabilirki bir insan:5
Mutlulugu aradigin vakit daha da mutsuzlasirsin.Çünkü mutlu olmayı arzulamak, şu an mutsuz olduğunu kendine itiraf etmektir. Şu an mutsuz olan ise mutluluğa en uzak kişidir. Yani onu aradığın anda kaybedersin demis
Alan watts

Son düzenleme:
Mutluluğun sizin için tanımına göre değişir. Belli noktaya kadar para önemli. Ancak bir yerden sonra da tatmin etmiyor…

Mutluluğun sizin için tanımına göre değişir. Belli noktaya kadar para önemli. Ancak bir yerden sonra da tatmin etmiyor…
alır alır
gelecekten geliyorum
eskiden ben de parayla saadet olmaz derdim ama çocuktan sonra değişiyor insan iyi okullara vermek istiyorsun
para mühim

Hiç param olmadığı bir kaç dönemim oldu. Birinde bunaldım, diğerinde umrumda olmadı. Mutluluğu da mutsuzluğu da siz yaratırsınız. Kaygılarınız ve korkularınızı da siz yaratırsınız.

Her şey beyninizde gerçekleşir.

Bana mutluluk veren şeyler,
Zor bir günün sonunda gece Side Barlar sokağında (sahil boyu) yürümek.
Günü herkesten daha büyük bir hasılat ile kapatmak.
Uzak yerlere gidip, kimsenin bilmediği yerleri keşif etmek.
Herkesten önde yürümek.
Herkesten yükseğe tırmanmak.
Kimsenin başaramadığını başarabilmek.
Herkesten daha dayanıklı olmak.
Herkesten daha çok paraya sahip olmak.

Yarışı önde tamamladığınız her şey sizi mutlu eder. Mutsuzsanız, geride kalmışsınız.

Alır.

Para, sağlık ve huzur, bir de gerçek aşkı getiremez, hı derseniz ki, gerçek aşkın vajinasına ko, olabilir. Fakat bende ko' kalmadı, ben bıraktım.

Dünyevi hayattaki en büyük geçici mutluluk, parayı saça saça yaşamak, paran çok olursa da, onlarca yıl çok muhteşem yaşarsın.

Fakat sen de geleceksin, "ben mutlu değilim, bu değil mutluluk" sapağına. Sen geçince sapağı, ben dört kolluya binmiş olacağım.

Geri