Para Mutluluğu satın alır mı ?

• Kullanıcı Chelt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 24 gün önce görüldü
@Mahlas

Kavramsal olarak anlaşamıyoruz. Para dediğimiz şey maddi bir araçtır. Mutluluğa ulaşmak için en işlevli ve belki çoğu kalemde tek anahtardır. Sağlık ve buna mukabil mutluluk dediğimiz şey ise amaç olabilir en fazla. Sizin yaptığınız şey amaç ile aracı kıyaslamak. Para her şey değildir ama çoğu şeydir. Yaşadığımız çağın normları bunlar. Benlik bir durum yok yani.

7-8 yıl önce okuduğum ama bence güncelliğini hala koruyan bir eser bırakayım. Tavsiye ederim;

Paran kadar sağlık

Her koşulda satın almaz ya da mutluluk getirmez.

Borca batmış bir insan için para mutluluk kaynağı olabilecekken, ailesini aniden kaybeden bir çocuk için kalan miras asla mutluluk getirmeyecektir.
Ölüm döşeğinde yaşam mücadelesi veren birisine trilyonlar bile anlam ifade etmeyecektir.
Çocuğunu aniden kaybeden bir ebeveyn için para hiçbir zaman mutluluk kaynağı olmayacaktır.

Sahip olduğunuz koşullara ve ihtiyaç durumuna göre mutluluk getirse de bazen beraberinde huzur da vermeyeceği için her durumda mutluluk getirmez.

@Mahlas

Kavramsal olarak anlaşamıyoruz. Para dediğimiz şey maddi bir araçtır. Mutluluğa ulaşmak için en işlevli ve belki çoğu kalemde tek anahtardır. Sağlık ve buna mukabil mutluluk dediğimiz şey ise amaç olabilir en fazla. Sizin yaptığınız şey amaç ile aracı kıyaslamak. Para her şey değildir ama çoğu şeydir. Yaşadığımız çağın normları bunlar. Benlik bir durum yok yani.

7-8 yıl önce okuduğum ama bence güncelliğini hala koruyan bir eser bırakayım. Tavsiye ederim;

Paran kadar sağlık

Bu durumda diyebiliriz ki para her mutluluğu satın alamaz, paranın satın alamayacağı mutluluklar da vardır. Mesela, çok sevilen birinin boşluğu para ile doldurulamaz. Buna bir çok örnek sayabilirim.

Hayatımda hiçbir zenginin tam anlamıyla mutlu/dertsiz olduğuna rastlamadım. Hatta bazıları çoğu fakirden bile mutsuzlar. Şimdi ''mutluluk kişiye/zevke göre değişir, bu algıdır, değişkendir'', ''dertsiz insan mı olur?, herkesin bir şekilde derdi var'' laf gebelikleri de yersiz.

Başlıktaki soruya cevap aranıyorsa hiç kıvırmaya da; yan yattı, çamura battı ayaklarına da gerek yok. Zenginsen, dünyalar kadar paran varsa dertli olma kardeşim. Ne derdin varsa git o derdi satın al, seni mutsuz edemesin. Bir zengin de dertleriyle, ucunu kestiremediği sözde mutluluklarıyla gelip; ''Para mutluluğu satın alır'' mavalını okumasın. Çıksın karşıma dertsiz, tasasız ve bir ömür boyu mutluluk senetli bir zengin; elini öpeyim.​

O zaman hemfikiriz zaten. Sorun yok.

Son düzenleme:
Her koşulda satın almaz ya da mutluluk getirmez.

Borca batmış bir insan için para mutluluk kaynağı olabilecekken, ailesini aniden kaybeden bir çocuk için kalan miras asla mutluluk getirmeyecektir.
Ölüm döşeğinde yaşam mücadelesi veren birisine trilyonlar bile anlam ifade etmeyecektir.
Çocuğunu aniden kaybeden bir ebeveyn için para hiçbir zaman mutluluk kaynağı olmayacaktır.

Sahip olduğunuz koşullara ve ihtiyaç durumuna göre mutluluk getirse de bazen beraberinde huzur da vermeyeceği için her durumda mutluluk getirmez.
bu söylediklerinin hepsi anlık durumlar, sonrası için para lazım.

para her şeyi satın alır.

bu söylediklerinin hepsi anlık durumlar, sonrası için para lazım.

para her şeyi satın alır.

Duruma göre satın alır ancak alamadığı durumlar da vardır. Her şeyi satın alamaz.

• Beğen
Tepkiler: ne
Herşeyi satın alabilseydi para psikologa gidip ruhlarına iyi gelmeleri için okadar para dökmezlerdi. Para döktükleri halde iyileşemeyen insanlar..
Fakat zenginlik insanın içinde başlar önce manevi bir zenginlik olursa maddi geldiğinde gtü başıda dagıtmazsınız ve amacına göre harcarsınız.

• Beğen
Tepkiler: 0
Para ile iyi bir ruh alamazsınız ama ruha iyi gelen insanlar ve olaylar yaşayabilirseniz paranın herşeyi satın alamayacağını öğrenirsiniz.

Günümüz şartlarında parasız yaşam elbette mümkün değil ancak çok parası olan herkes mutlu da değil.
Billur Kalkavan örneği işte... Parası vardı ancak sağlığını satın alabildi mi? Hayır.
Kalan miras ile yakınları mutlu olacak mı? Hayır.

Para her koşulda mutluluk getirmez ancak yaşamsal ihtiyaçlar, konforlu bir hayat v.s için şarttır. Gerekli olması aynı zamanda mutluluk getireceği anlamına gelmez.

Paraya taparsanız evet sizide satın alabilir.

kıymetli @Lefty lütfen sakinleşir misin? öfkelendiğini görmekten hoşnut olmuyorum.
şöyle diyelim mi? sux'e göre para her şeyi satın alır.

kıymetli @Lefty lütfen sakinleşir misin? öfkelendiğini görmekten hoşnut olmuyorum.
şöyle diyelim mi? sux'e göre para her şeyi satın alır.

İlk yorumumda da zaten koşullara göre değişir demiştim ve senin için kısmına itirazım olmaz.
Kızmadım, merak etme.:) Beğenmedim yerine farklılık olsun diye o butonu kullandım.

Parayla kadınları elde edemezsiniz arkadaşlar ama onun dışında ev araba her şey alabilirsiniz.Lutfen kadınları ima yoluyla da olsa karıştırmayalım bu işlere haksız mıyım @Lefty

Parayla kadınları elde edemezsiniz arkadaşlar ama onun dışında ev araba her şey alabilirsiniz.Lutfen kadınları ima yoluyla da olsa karıştırmayalım bu işlere haksız mıyım @Lefty
Konuya o açıdan bakmadım ancak para ile elde edilebilecek kadınlar da var erkekler de... Mutluluk getirir mi peki? Para ile yanında tuttuğu birisi ile mutlu olanlar da çıkabilir.

Günümüz şartlarında parasız yaşam elbette mümkün değil ancak çok parası olan herkes mutlu da değil.
Billur Kalkavan örneği işte... Parası vardı ancak sağlığını satın alabildi mi? Hayır.
Kalan miras ile yakınları mutlu olacak mı? Hayır.

Para her koşulda mutluluk getirmez ancak yaşamsal ihtiyaçlar, konforlu bir hayat v.s için şarttır. Gerekli olması aynı zamanda mutluluk getireceği anlamına gelmez.
Bence burada yanlis bir karsilastirma yapiliyor. Iste parayla sagligi satin alabilir misin? Alamazsin. Dogru. Ama bu zengin olmayan insanlarin sagliginin bozulmadigi anlamina mi geliyor. O yuzden esitler arasi esitlik fikrinden yola cikarak, maddi guce sahip ve sahip olmayan iki ailenin ayni saglik sorunu ile karsilasmasi halinde ne olacagindan yola cikmak gerek. maddi gucu yerinde olan daha iyi sartlarda tedavi imkani bulacaktir. Ha sonuc degismeyebilir. Ama sartlar ve surec degisebilir. Lanet olsun kapitalist sisteme.

Konuya o açıdan bakmadım ancak para ile elde edilebilecek kadınlar da var erkekler de... Mutluluk getirir mi peki? Para ile yanında tuttuğu birisi ile mutlu olanlar da çıkabilir.
Ben biraz daha hoşlandığı kadını veya erkeği zenginliğiyle bir şekilde etkileme durumundan bahsettim sizin dediğiniz zaten bir gerçek:)

Geri