Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sizin köy nereydi
belgrad :honk:
Eshâbım için fakirlik seâdettir. Âhir zamandaki ümmetim için zengin olmak seâdettir. (Hadîs-i şerîf-Râmûz-ül-Ehâdîs)
Merhaba
Sahih hadis midir bu verdiginiz örnek ?
Hadiste dünyevi fakirliğin saadet oldugundan bahsediliyor doğru mu ? ki öyle ise hayatın gerçekleri acı maalesef. Kimse kimseye babasının hayrına yardım etmiyor bu dünyada. Manevi zenginlik konusuna katılıyorum en guzelı odur tabii ama konuda bundan bahsetmiyor sanırım.
Konuya gelecek olursak elbette değişir insan, değişmem diyen kendini kandırır. Hiçbir sey değişmese hayata bakışı, harcamaları, oturuşu değişir =)
Hatta rivayetlere gore yuruyusu vile degisiyormus. (:
Fakir insanın hesap vermesi daha kolaydır . Dünyada da böyle . Devlet zenginin bütün malını mülkünü denetliyor . Nerden kazandır nereye harcadın . Vergisini verdin mi . Fakir rahat Vergi denetlenme diye bir derdi yok . Ahirette de fakirler zenginlere göre cennete 500 yıl önce girecekler Zenginler malını nerede kazandın . zekatını , öşürünü , fitresini ve gibi sorulara sorgulara muhattap olacaklar . Fakirlere böyle sorular sorulmuyacak. Yolda eşkıya çevirse ilk önce zenginleri soyuyor. Fakirler elini kolunu sallaya sallaya gidiyor
Merhaba
Sahih hadis midir bu verdiginiz örnek ?
Hadiste dünyevi fakirliğin saadet oldugundan bahsediliyor doğru mu ? ki öyle ise hayatın gerçekleri acı maalesef. Kimse kimseye babasının hayrına yardım etmiyor bu dünyada. Manevi zenginlik konusuna katılıyorum en guzelı odur tabii ama konuda bundan bahsetmiyor sanırım.
Konuya gelecek olursak elbette değişir insan, değişmem diyen kendini kandırır. Hiçbir sey değişmese hayata bakışı, harcamaları, oturuşu değişir =)