Para biriktiremeyen insan

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Ne kadar kazanırsa kazansın o kadar para harcayan insandır.

Hemen hemen hepimizin annesi,babası yokluk zamanlarını görmüştür o yüzden tutumlu olmanın ve elindekini yarına saklamanın ne demek olduğunu iyi bilirler.
Benim annem, ilk işe girdiğim günden beri para biriktirmem yönünde tavsiyelerde bulunur ve bende buna elimden geldiğince uymaya çalışırım.Bir erkek olarak bana bu alışkanlığı edindirdiği için kendisine çoğu zaman teşekkür etmişimdir.Para biriktirmek ya da yatırım yapabilmek güzel bir şey.
Biriktiremeyen insanlarında bu alışkanlığı edinebilmesini isterim açıkçası.

Not; konuyu yine bağlayamadım galiba benim sorunum bu

Kötü alışkanlıklara sahip olduğum için para biriktirmem mümkün değil.

Kendi ayaklarimin uzerinde durmak, en onemsedigim konulardan birisi.
O yuzden en kotu durumu dusunerek hareket ederim, para biriktirmeye calisirim.
Yalniz, su yatirim isinden hic anlamiyorum ben ya.
Hangi alana yonelsem, o alan dususe geciyor. Kendimi gectigi trafik seridi kitlenen insan gibi goruyorum :d
Bu yuzden de paralar cok birikmiyor :( Edri, bana ogret su yatirim islerini.
"Yatirim for Dummies" diye bir kitap varsa, hemen gidip alayim .p

Her gördüğünü isteyen bir kişi para biriktiremez zaten.
Biriken parayı da her borç isteyene veren de biriktiremez.
Bozdurup harcayabileceği şeylere yatırım yapan da biriktiremez.
Türkiyede genelede en kazançlı çıkanlar arsaya yatırım yapanlar.

yapmam gereken şeyler için
biriktirmem gereken paralar var

harcadıktan sonra kalanı biriktirmeyin, biriktirdikten sonra kalanı harcayın. Warren Buffet

aynı maaşı aldığım çevremdeki insanlar hep harcadıktan sonra kenara bir şeyler atmaya çalışıyor ama olmuyor. Ben ise tam tersini. Maaştan birikim yapabileceğim kısmı internet bankacılığında talimat olarak girdim, maaş yatar yatmaz altın alımı yapıyor ve birikimli vadeli hesaba birikim yapacağım tutar geçiyor. Kira ve faturalar gibi sabit masraflar için de fatura hesabım var direkt oraya geçiyor o para. Kalan para vadesiz hesapta bekliyor, duruma göre hareket ediyorum. Birikim yapamayanlar bu yöntemle yapabilir.

• Beğen
Tepkiler: W
Ben uzun zamandan beri eve bakan biri olarak ufak ufak hep biriktiririm. Bir çok işin içine giriyorum. Risk almak önemli. Mesela yaz aylarında atık madeni yağları toplayıp kış aylarında başka şehirden gelen atık madeni yağ toplayıcılarına satıyorum. Elim bollaşınca altın alıyorum illa çeyrek, yarım veya tam olması gerekmiyor. Gram altın da iş görür.:) Araç arayanlara istedikleri gibi araç bulup aracılık/komisyon işi falan yapıyorum. Anneme uzun zamandır ayrıca az az sürekli para veririm biriktirmesi için. İlerde çocuğum için harcarım düşüncesiyle(olmayan çocuğun geleceğini düşünüyoruz daha.:D). Anne-Baba ayrı olunca haliyle yük ben de en azından bir süre daha öyle.:) Her halimize şükür ya.

@Shinigami, ben şahsen her zaman altın derim. Yatırım yapacaksan kesinlikle altın. Ben öyle yapıyorum.

Benim elim pek sıkı değildir ama olsun isterdim. Bazen insan kendi geleceği için birikim yapmalı.

Kredi kartlarını çöpe atarsam birikir.

Ay o Warren Buffet de tam cimri ya
Adamin kahvaltisini gorseniz acirsiniz adama, her sabah McDonalds'in kici kirik hamburgerini yiyor kola ile.
Milyarder adamsin, git gunluk farkli farkli yemek test et arkadas, mezarina mi gotureceksin o kadar parayi :D

• Beğen
Tepkiler: f5
bu ülke şartlarında kişinin şartlarını zorlayarak başarabileceği bi şey ya da borçlanarak. para biriktiremeyen biriydim eskiden ama şu an tam tersi. maaş alınca önce altın maltın neyse onu alır, ödemeleri yapar geri kalanla yaşarım. her şarta uyum sağlayabilir insan, aileden bi şeyler kalmıyorsa da kendi istekleri için kalanla yaşamayı öğrenebilir. zevklerimden ödün vermem ama gereksiz harcamayı da sevmem. tşkler.

2015 yılana kadar çok iyi birikimlerim vardı şuan meyvelerini yiyorum ama şuan sorumluluklarım çok başka maalesef biriktirecek param kalmıyor çok şükür binlerce şükür Rabbime ama onca sıkıntının içinde tek gün dara düşürmedi hamd olsun.

Yarmagülü takdir ediyorum kefen parasını dahi içmeye harcıyor ona ilerde camdan tabut yaparım Tekirdağ rakısı amblemli

Yarınlar yokmuş gibi yaşıyordur, anı yaşıyordur, bekardır muhtemelen. Tabi ben öyle miyim, hayır. Efem, ben çok iyi biriktiririm. Ayın 15'inde harcama planımı yaparım, bütçemi ayarlarım. Lükse kaçmadan gerekli yatırımlarımı da yaptım artık biraz yeme zamanı diyorum tabi.

Geri