Özgür olmadığınız birinin hayatında ne kadar mutlu olabilirsiniz?

Konu sahibi son olarak 1956 gün önce görüldü
Özgür olduğumuza inanırız çünkü bizce özgürlük, istediğimiz her yere gidebilme, istediğimiz her şeyi söyleyebilme ve yapabilme kabiliyetidir. Ancak bu gerçek özgürlük değildir. Bu ‘dışarıdaki’ ikincil gerçeklik dünyasındaki özgürlük biçimidir. Oysa bilincimizde, birincil gerçeklikteki özgürlük ‘burada’ olan her şeyden ve her kişiden uzak olmak, onlara bağımlı olmamaktır. Size çelişkili gibi görünebilir ama ancak o zaman ‘dış dünyadaki’, çevremizdeki insanlar için mevcut, yararlanılabilir ve daha yakın hale geliriz. Bir nevi, uzaklık yakını getirir de diyebiliriz. Ancak o zaman bilincimizin, özümüzün enerjisiyle en doğal olanı yapmak için mesela başka insanlara özen göstermek için kendi yollarımızı ‘yaratacak’ içsel özgürlüğe sahip oluruz!

Bahsettiğimiz bakış açısı, değer ve davranış biçimleri ikincil gerçeklikten beslenen materyal topluma şartlandırılmış bir zihne çok fazla şey ifade etmeyecektir. Hatta ta çok yorulup büyük stres altında kalana ya da ilişkilerimizde ciddi hasarlar gelene kadar bize de genellikle çok şey ifade etmez. Bu tür hadiseler başımıza gelmeye başladığındaysa bir durur yaşantımızda süre giden inanç sistemlerimizi sorgularız, işte ancak o zaman yaptığımız bu üç büyük hatayı görürüz!

Sizce?​

Ben olamam, olamadım da zaten.
Ve sırf bu yüzden bitirdim zorla kurulmuş bir düzeni.
Bu durum artık kadın-erkek ayırt etmiyor. İnsanlar birilenin hayatlarında olduğu zaman, onların hayatlarına da hükmedebilme cesaretini kendinde buluyor.
Oysa yolumuz aynı olsa da, biz farklı bireyleriz sonuçta.
Bu denklemi sağlayamıyoruz.

Bir insan karşısındakinde neyi kısıtlıyorsa kendisi o açıdan bozuktur..

İnsanları yargılamayı, kontrol etmeye çalışmayı onlardan sürekli faydalanmak isteğinizi bastırabilirseniz eğer konu başında bahsedilen özgürlüğün tadı ufak ufak gelmeye başlar.

Birey olarak neden mutsuz olduğunuzu da çözünce devamı gelecektir.

Neyse özet geçmek gerekirse hayatınıza "birey" olamamış kimseyi almayın. Tabii sizin için özgürlük ve mutluluk değerliyse.

Olamazsınız, net.
Konu kilit by

Bunlar göreceli kavramlardır. Olmak istediğin yerde mutlusundur.net

Özgürlük diye bir şey yok. Uyum var. Kendinizi yanlızlaştırmanız sizi ne kadar özgür yapabilir ki? Manisa Tarzan'ı gibi çıplak, bir Mağara'da yaşamanız gerekir. Adamın şansına, Manisa'da Ayı yokmuş. Birlikte yaşamak uyum gerektirir. Kendiniz hakkında kararlarınızı (doğru veya yanlış) kendiniz veriyorsanız, o zaman özgürsünüz. Mesela, mesleğinizi, eşinizi, zevkinizi, fikirlerinizi kendiniz seçiyorsanız özgürsünüz. Neye uyum sağlayacağınıza kendiniz kara veriyorsanız, özgürsünüz.

Bu seçimler size herhangi bir biçimde herhangi birileri tarafından dayatılıyorsa, özgür değilsiniz. Bu dayatmalar bilinç altı veya fiziksel olabilir. Dayatmalar her zaman olur ve sizi etkisi altına alabilir. Siz kendi iradenizi kullanıp, kendi seçimlerinizi yapamıyorsanız, özgürlüğünüzü de yitirmiş olursunuz.

insanlara bağımlı değilim
sanırım özgürüm

10 hafta üst üste istisnasız aynı yerde aynı saatte karşılaşıp haha-hihi yapalım ne kadar da muteşem anlaşıyoruz biz arkadaş-sevgili-dost mu olsak artık? Masa birleştirelim sürekli. Hayat ne kadar güzel iyi ki tanıştık.

11. hafta için benden randevu istenirse ben kendimi zorunluluk ve sorumluluk altında hissedip stres olurum ve gıcık alırım o hafta gelirim bir daha gelmem.

Böyle de götümdür.

Ben bıraktım planları programları dostlukları sevgililikleri. Benden bu kadar.

Geri