Özeleştiri yapar mısınız?

P
  • Kullanıcı pan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
İnsanın kendi kendi ile hesaplaşmasıdır ve mutlaka yapılıyordur ancak etrafa doğrudan anlatılmasa bile davranışlara yansır.

Yapıyorum.
Kuruyorum.
Yaşıyorum.
Haksız çıkmıyorum.

Aşırı incesini düşünüyorum başıma gelen, gelebilecek her olayın ya da o anın. Anda kalıp keyfini çıkarmam olmuyor mu? Tabii ki oluyor ama sonrası? Koyuyorum yastığa kafayı düşün babam düşün. Şurda neden böyle oldu, burda neden öyle oldu, orda neden öyle kelimeler dökülüverdi… Hal bu ki sal be abi dimi? Şundan dolayı böyleli hııııı… Nefret ediyorum bu huyumdan. Yoksa mis gibi çocuğum yani bence…

Aha yaptım işte. Yine…

Bunu yapan çok az insan olduğunu düşünüyorum. Çünkü herkes kusursuz, herkes harika ve herkes en iyi kendisi biliyor. Toplum olarak eleştiriye kapalıyız ancak en ağır şekilde eleştirmeye açığız. Kimse yoğurdum ekşi demiyor ama karşı tarafı yermekse konu " en ekşi yoğurdu kilimci yapıyor." :)

Neyse sözün özü, özeleştiri yapılması gerekir ancak bunu başarabilen nadir insan olduğunu düşünüyorum ve kendimde dahil burada yapan olduğuna inanmıyorum.

Kendime karşı acımasızım, bazen kendime haksızlık ettiğimi düşünsem de bu tavrıma engel olamıyorum

Bunu yapan çok az insan olduğunu düşünüyorum. Çünkü herkes kusursuz, herkes harika ve herkes en iyi kendisi biliyor. Toplum olarak eleştiriye kapalıyız ancak en ağır şekilde eleştirmeye açığız. Kimse yoğurdum ekşi demiyor ama karşı tarafı yermekse konu " en ekşi yoğurdu kilimci yapıyor." :)

Neyse sözün özü, özeleştiri yapılması gerekir ancak bunu başarabilen nadir insan olduğunu düşünüyorum ve kendimde dahil burada yapan olduğuna inanmıyorum.
Değil mi? Çok haklısın örnek misal sen :D :D :D

Şaka bir yana, Borsa ve yatırım işleriyle uğraşan herkes kendini en ağır şekilde eleştirmek zorundadır. Çünkü bir yerlerde para kaybediyorsan, sorumlusu kimse değil sensindir. Piyasalarla uğraşıp kendini eleştirmeyi hatta en ağır şekilde tenkit etmesini bilmeyen ya batar ya da intihar eder. Böyle hikayeler de çoktur bu sektörde.

dostum ben cılkını çıkarıyorum bunun. bazen sesli de yaparım. o yüzden de zaman zaman kendini bir bok sananlarla uğraşmak ve had bildirmek zorunda kalırım. adaleti elden bırakmayayım diye kendime haksızlık ettiğim olur, öğrendim biraz gerçi. bunu öğrenmemde suxün de- teşbihte hata olmaz- kafama kafama vurmak suretiyle katkısı olmuştur.

Değil mi? Çok haklısın örnek misal sen :D :D :D

Şaka bir yana, Borsa ve yatırım işleriyle uğraşan herkes kendini en ağır şekilde eleştirmek zorundadır. Çünkü bir yerlerde para kaybediyorsan, sorumlusu kimse değil sensindir. Piyasalarla uğraşıp kendini eleştirmeyi hatta en ağır şekilde tenkit etmesini bilmeyen ya batar ya da intihar eder. Böyle hikayeler de çoktur bu sektörde.
Bak bak bak :)))

gerek kalmıyor , benim yerime yapan var
ne güzel işte

ona da üşeniyorum bazen.-hi boğa, hi barbie- bi başladığımda durduramıyorum çünkü kendimi. benim öz eleştiri ataklarım meditasyon yapma niyetiyle içime kapandığımda oluyor. normalde kendini kucaklaman gereken yerde ben tekme tokat dalıyorum kendime. sonra arkadan pamuksu bir ses “kendimize sarılıyoruz şimdi” diyor ve hiç tokatlamamışım gibi iyi yanlarımı yazıyorum, güzelliklere odaklanıyorum, kanattığım yerleri sarıyorum. bi de hayatıma dahil ettiğim insanlara aşırı öfkelendiğimde, beni baydıklarında, ruhuma iyi gelmediklerinde oluyor bu öz eleştiri atağı. canıma okuyorum ya, canıma. sonra pıt pıt pıt sabır taşlarım ayrılıveriyor, özgürleşiyorum. kolay bi şey değil öz eleştiri yapmak evet kabul ama zaman zaman bu yüzleşmeyi yaşamak lazım. herkese ve her şeye vakit bulup da kendime bulamamak insanın en büyük hatası.

Ya Bay Koltukçu ara sıra sal şu manitacılık işlerini ya...Yeter be oğlum...Ne çektin şu karı dırdırından..Git sahile güneşlen,denize gir ne biliyim farklı birşeyler yap...
Aha yaptım özeleştiri..ddddd

Geri