Özeleştiri yapar mısınız?

P
  • Kullanıcı pan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Hiç kimse mükemmel değildir ve olamaz. Burada kendinizi evire-çevire eleştirebillirsiniz. Hep başka birini ya da başka düşünceyi mi eleştireceksiniz?

Ben başlayayım; Olaylara tarafsız bakmaya çalışsam da hep sonradan anlıyorum empati yapma becerimin istediğim kıvamda olmadığını. Bazen de cevap vermek istemediklerimi ancak dinlememiş olmam gerekiyor. Yazılan birşey bana göre yanlışsa tutamıyorum kendimi. İlla cevap verme gerekliliğini hissediyorum. Susmak bazen en iyi cevaptır ve "söz gümüşse sükut altındır". Biz gümüşle bile yetinmeye çalışıyoruz. O da elimize geçebiliyorsa tabi... Sonuçta düşünceler görecelidir...

Fevkalade tamamlanmış biriyim ve bu fazlası ile canımı sıkıyor.
Üstelik kusursuz olduğum için bu sıkıcılıktan kurtulamıyorum.
Şuan için böyle anlamsız bir başlığa vakit ayırarak siz insanların düzeyine inmeye çalışacak kadar da mütevazı olduğumu söyleyebilirim.
Oldu mu?

Fevkalade tamamlanmış biriyim ve bu fazlası ile canımı sıkıyor.
Üstelik kusursuz olduğum için bu sıkıcılıktan kurtulamıyorum.
Şuan için böyle anlamsız bir başlığa vakit ayırarak siz insanların düzeyine inmeye çalışacak kadar da mütevazı olduğumu söyleyebilirim.
Oldu mu?

Özeleştiri anlamsız ha!!! Yaptığın özeleştiri mi şimdi? Anlamını öğren de gel...Ayrıca mütevazı biri, boş başlık ve düzeyden bahsetmez. Sana eleştirim şu olsun ki; ağzın kokuyor, haberin yok...

Kusura bakma hükümet denilen hede beşikten mezara hepimizin ebesinin kıçından kan akıtıyor. Sayısı fazlaca insanımız cinayete kurban gidiyor durum buyken hiçte saçma salak benimde böyle kötü bir huyum var ya ss diyecek yüzsüzlüğü bulamıyorum kendimde.
Sen yine de çok istiyorsan ihmalkarlık sonucu cinayete kurban giden insanlar için yeterince elimden bir şey gelmediğinden uzun uzadıya bahsedebilirim?

Kusura bakma hükümet denilen hede beşikten mezara hepimizin ebesinin kıçından kan akıtıyor. Sayısı fazlaca insanımız cinayete kurban gidiyor durum buyken hiçte saçma salak benimde böyle kötü bir huyum var ya ss diyecek yüzsüzlüğü bulamıyorum kendimde.
Sen yine de çok istiyorsan ihmalkarlık sonucu cinayete kurban giden insanlar için yeterince elimden bir şey gelmediğinden uzun uzadıya bahsedebilirim?

Bu konu; Soma, maden,işçi, hükümet, akp, bilmem ne partisi ile alakalı konu değil. Olaylar oldu evet, işçilerimiz öldü evet, bunlarla alakalı da özeleştiri yapılabilinir mi yine evet... Bunlarla alakalı özeleştiri yapacak bir babayiğit ya da o yetide biri var mı bu forumda ona hayır. Kendini eleştiremiyorsan eğer, sadece yerinde sayarsın...

Ne kadar kimseye güvenmiyorum diyorum ama her seferinde birine guvenebiiyorum... çok inatciyim bazen istediğim bişeyi bile sırf inat olsun diye yapmıyorum ...

Eleştireye asla gelemiyorum. Ve başkalarının dediklerini çok önemsiyorum. Ve insanlara çok çabuk kanıyorum he bide bide sinirlendimmi çok pis laf koyuyormuşum :D

Evet öz eleştiri yaparım ve empati kurarım.
Kendime dair en sevdiğim huylarımdan birisi budur.Bu huyum sayesinde kendime göre doğru ama karşı tarafa göre yanlış bir davranış sergiledim mi geri dönüş yapabiliyorum.
Genelde sakin ve anlayışlı olduğumdan bu tip olayları çok yaşamasam da her zaman için empati ve öz eleştiri bir şey kaybettirmez.Tam tersine çok şey kazandırır.

gerizekalılara karşı paratoner görevi üstlenmekten aslında ben de rahatsızım, ama kurtulamıyorum peşimdeler sürekli. :)

1- kimseye güvenmem ve bunu da bir şekilde belli ederek o kişiyi üzerim kötü bir huy sanırım

2- kimse bana güvenmesin diyerek güvenen insanları kendimle aramda bir mesafe koyarım buda karşıdakini canını sıkacak bişey sanırım

3- başkalarının eleştirilerine her daim açığım yalnız eleştiren kişiye bakıyorum önce sanırım buda ego.

4- kin, nefret vs gütmem sadece ağır olan şeyleri unutmam.

5- kalbim temiz değil.

6- bana kötülük edene karanfil atmıyorum ama kötülük de etmiyorum.

7- çok kolayca insanları hayatımdan çıkartabiliyorum.

8- kendi doğrularımı kimseye kabul ettirmeye çalışmıyorum lakin başkalarının doğrularına da uymuyorum.

9- özür dilemenin hiçbirşey kaybettirmeyeceğini biliyorum hatta yapıcı olduğunu da biliyorum bu yüzden haklı bile olsam özür dilediğim oluyor.

10- ailem bile olsa taraf tutmamaya çalışıyorum ve bazı konularda etrafımdakiler bu yüzden çok canı sıkılıyo.

11- anlam veremiyorum bu şekilde biri olduğum halde halen güveniliyorum buda benim canımı sıkıyo.

12- bu devirde zaten olması gerekenlerin adını iyilik koymalarına, helal olsun doğru yapıyor demelerine çok canım sıkılıyor.

Fazla aptal olabiliyorum , pis bir inadim var.Bazi insanlarin anlasilmasi zor oldugune bile yaklasmaya calisirim.Bazen tepki vermem gereken olaylari gormesden gelirim sonra kendime kizarim.Garip biriyim sanirim dengesizim

cok inatci, Hircin ve Sabirsiz Biriyim. Hatta
Kavgaciyimda. Yani Bana Bulasana cok pis yapisir Öfkemi Kusarim. Ayrica Annemin Tabiriyle Cok Çenesizim:D Ama Bana Kalsa hic Konusmuyorum .:$

Sinirliyimdir,çok çabuk parlayabiliyorum ama son 1-2 yıldır bu parlamalar artık kontrol altına alınabiliyor,kin güden bir yapım yok ama bana yapılanı da asla cevapsız bırakmam,inatçıyımdır,kıskancımdır,benim olan benimdir! Bazen çok utangaç olabiliyorum saçma şekilde hemde,kendimi çoğu kez doğru ifade edebiliyorum ama bazen kal geliyor öylece duruyorum bu da beni sinir ediyor,ara sıra saçmalayabiliyorum ama bu da gerekli bir şey,şimdilik bu kadar devamı gelir herhalde. Ve ek olarak eleştirilmeye karşı değilimdir ama beni eleştiren eleştirdiği konuda benden iyi değilse bastırsın gitsin bir zahmet :)

Dozunu abartıp kendimi arabaların altına atmaya ramak kalmıştı..

Kıssadan hisse: Tadında güzeldir..

Çok sabırlı , uyumlu biri olmama rağmen bana yapılanları biriktiriyorum elimde olmadan.
Bunu patlama zamanında anlıyorum tabi ki. Kimseyi kırmayı istemiyorum ki nefret ettiğim insanlara karşı bile empati duyuyorum.
Fakat gün oluyor sevdiğim herkesten nefret ediyorum her şeyleri batıyor bu durumda kendimi hiç Sevmiyorum. Aksi lanet çekilmez bir insan oluyorum arada .
Yeterince kendimi gömdüysem gideyim

Geri