Bakın size bir yazılımcı ve forumlarda yönetici olarak çok zaman geçirmiş biri sıfatıyla yazacağım.
2020'de forumlarda özel mesaj okunması o kadar naiftir ki şu anda. Siz bile inanamazsınız.
Google sizin aradıklarınızı tutuyor, "gülben ergen frikik" aramanızı tutup, ilerde size ona göre sapıkça reklamlar çıkartması bence daha içler acısı.
Facebook sizin konuşmalarınıza göre size sonuçlar çıkartıyor. Bunun adını da marketing koyuyor. Hedefe göre reklamcılık koyuyor.
Forumlarda ne konuşabilirsinz ki? Napıyosun? Naptın? Ya da başarılı/başarısız birbirine yazma çabası.
Şuraya çarşaf gibi döksek sizin PMlerinizi 2 gün sonra herkes unutur.
Ama buraya çarşaf gibi facebook mesajlaşmalarınızı, google aramalarınızı döksek yıllarca unutamazsınız bazılarının yazdığı/arattığı şeyleri.
Hiç bir geliri olmayan WhatsApp'ın 10+ MILYAR DOLAR'a satılması mesela. Sadece gideri var bu uygulamanın. (Siz öyle sanın.)
Yazılımdan ve gelinen noktadan, hedef reklamlamadan zerre kadar anlamıyorlar ancak forumda özel mesaj okunmalar olay olabiliyor.
İnanın okunması dert değil, benimkini okusunlar istiyolarsa hatta istiyorsanız ben ss atayım size benimkileri.
Sizin, bizim, hepimizin verileri "hedef reklamcılık" doğrultusunda çatır çatır zaten kullanılıyor. Hatta üye olurken "kuralları okudum ve kabul ediyorum" dediğinizde zaten bunu da kabul ediyorsunuz.
Açıp okuyun, bir çoğu verilerinizi kullanacağını söylüyor zaten.
Ha, önceden Forumlarda PM okunması dehşet bir olaydı. Çünkü gerçekten çok şey gizliydi.
Şimdi sanmıyorum insanlar otursun özelini anlatsın forum pmlerinde.
Kaldı ki bunların hepsinin yasal yaptırımı var zaten bunu da unutmayın.
Tabii Facebook, Twitter, Instagram'a atarlanamazsınız çünkü onlar zaten başta size kabul ettiriyor kullanacaklarını. Sosyal ağlardan o kadar çok örnek verebilirim ki. Ama konusu değil, boşverin. =)