Oyun bilgisayarı?

• Kullanıcı Elia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 1027 gün önce görüldü
Selam forumcular. Epeydir yapıyor olduğum psikolojik baskı işe yaramış olmalı ki babam bana bir bilgisayar almaya karar verdi. Ben neredeyse hiç anlamam bu yüzden yardımlara ihtiyacım var.

Öncelikle, oyun bilgisayarı dedim çünkü dandik bilgisayarım yüzünden senelerdir oyun oynayamıyor oluşumun hıncını çıkarmam gerek.

Onun dışında, entas okuduğum için 3 boyutlu modelleme programlarını çokça kullanıyorum, render almayı beklerken bana cinnet geçirtmeyecek bir bilgisayar lazım.

Fiyat aralığını ben belirlemedim ama 3500 ila 4000 arası düşünüyoruz.

Bir de, genelde bu tür oyun bilgisayarları masraftan kısmak için freedos olarak satılıyor yani sizce mantıklı mı böyle bir bilgisayar almak? Sonradan bir şekilde halletmek (artık hangi yollardan halledeceksem jkdfls) kötü olur mu?

Model tavsiyesi olur, şöyle yapma şunu al demeniz olur, iyi bir bilgisayar için şu parça önemlidir olur her şeye açığım, hadi yardım lütfen. :kaç:

İstanbulda isen kadıköyde yazıcı iş hanının yanında eksa bilgisayar var orada en uygun fiyatı veren firma orası . Toplama bilgisayar al hiç markaya girme. Şirkette kullanmıycaksan orjinal yazılımada gerek yok freedos al internette bir sürü windows aktifleştiren şeyler var onlarla halledersin.

cio'nun dediği gibi toplama bilgisayara yönel. öyle hem daha hesaplı olur hem de sistem daha güçlü olur.

ikincisi, ne oynayacaksın? :asd: eğer benim gibi sırf GTA V için sistem değiştireceksen ben kendi sistemimi yazayım. high ayarlarda 45-48 arası fps ile oynuyorum.

500 wattlık supply yeterli. kasayla birlikte alırsın 250 lira filan
işlemci amd fx 6300 - 360 tl
ekran kartı nvidia gtx 750 ti - 690 tl
ram 8 gb ddr3 ram - 250 civarı tutat
1 tb harddisk - bu çok önemli değil .p. o da ortalama 250 lira civarı

Elia

Verdiğin bütçe ile ekonomik bir oyun bilgisayarı toplanabilir. İlk olarak vatan ve gold bilgisayara bakmanı tavsiye ediyorum. Her parçasının garantisi var, kurulumunu yapıyorlar. Şahsen büyük firmalar haricinde parça toplamaya karşıyım. Öncelikli olarak ; Render dediğin için. böyle bir sistem öneriyorum.

ASUS GeForce GTX1060 GDDR5 3GB 192Bit NVIDIA DUAL DX12 Ekran Kartı.
Intel Core i5 7400 Soket 1151 3.0GHz 6MB Önbellek
2x GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 ya da daha iyisini istersen ;
2x GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 Tek Modül Ram ya bi 8 gb + 2 yada 4 gb takarsın.
ASUS Z97-DELUXE/USB 3.1 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3300MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart

Bir de kasa bulmaya kaldı iş.

Arkadaşlar herkese teşekkür ama kurban olayım toplama aldırtmayın bana hiç anlamam toplayamam, hazıra konmayı severim. :p
Bir de ben bunu her gün okula götüreceğim, el insaf.... ksjs

cio'nun dediği gibi toplama bilgisayara yönel. öyle hem daha hesaplı olur hem de sistem daha güçlü olur.

ikincisi, ne oynayacaksın? :asd: eğer benim gibi sırf GTA V için sistem değiştireceksen ben kendi sistemimi yazayım. high ayarlarda 45-48 arası fps ile oynuyorum.

500 wattlık supply yeterli. kasayla birlikte alırsın 250 lira filan
işlemci amd fx 6300 - 360 tl
ekran kartı nvidia gtx 750 ti - 690 tl
ram 8 gb ddr3 ram - 250 civarı tutat
1 tb harddisk - bu çok önemli değil .p. o da ortalama 250 lira civarı

Haldır haldır grafiklere sahip oyunları 7/24 oynamam ama bazı iyi yeni oyunları min 30 fps ile kaldırsın yeter. :cvcv:

Toplama pc yaptır dertten kurtuk ama iyi bir pc cı bul :) hem ucuz hemde ucarcasına bir pc olsun

Haldır haldır grafiklere sahip oyunları 7/24 oynamam ama bazı iyi yeni oyunları min 30 fps ile kaldırsın yeter. :cvcv:

benchmark siteleri var. işlemci, ram ve ekran kartları için.

oynayacağın oyunların sistem gereksinimlerine göre donanım parçalarını bu benchmark sitelerinden fiyat ve performans olarak araştır. seçtiğin donanım içinse pazar araştırması yap :asd: böylelikle ihtiyacın olan parçaları toplamış olursun. hem keyif alırsın hem de bilgi birikimi edinirsin.

nacizane tavsiyem .p.

benchmark siteleri var. işlemci, ram ve ekran kartları için.

oynayacağın oyunların sistem gereksinimlerine göre donanım parçalarını bu benchmark sitelerinden fiyat ve performans olarak araştır. seçtiğin donanım içinse pazar araştırması yap :asd: böylelikle ihtiyacın olan parçaları toplamış olursun. hem keyif alırsın hem de bilgi birikimi edinirsin.

nacizane tavsiyem .p.

Keşke direkt ortalama bir model önerisi verseydiniz Unbreakable Bey, uğraştırıyorsunuz beni.
:kaç: jsjs

Şu markanın şununu al deseler bence daha açıklayıcı olur:D

Dört bine msi yok mudur acebası? Herkrsler çok açıklamış ama başlığı okuyunca ister istemes msi geldi tabi aklıma. Bir bak derim

la biz oyun bilgisayarı diyince masa üstüne gitti kafa xd kız okula götürücem diyo o zaman kadıköyde monster var git ordan al garantisi servisi felan baya iyi ben kardeşime aldım 4 senedir tıkır tıkır çalışıyo bilgisayar senin aradığın bilgisayar monster bilgisayar monster monster monster mooooonster

Dört bine msi yok mudur acebası? Herkrsler çok açıklamış ama başlığı okuyunca ister istemes msi geldi tabi aklıma. Bir bak derim

Anti msi'cıyız biz, çok pahalı kardeşim öğrenciye yapılır mı bu diyerek protesto ediyoruz. :kaç:

la biz oyun bilgisayarı diyince masa üstüne gitti kafa xd kız okula götürücem diyo o zaman kadıköyde monster var git ordan al garantisi servisi felan baya iyi ben kardeşime aldım 4 senedir tıkır tıkır çalışıyo bilgisayar senin aradığın bilgisayar monster bilgisayar monster monster monster mooooonster

Fark ettim ya, başlık açarken belirtmediğime pişman oldum. jshdjs Monster'ın hangi modeli var sizde, memnun musunuz yani genel olarak? :cvcv:

Geri