Ouroboros

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
“Kendi kendini yiyen-yeniden yaratan sürekli yok oluş ve yeniden yaradılış döngüsündeki insanlık”
IMG_7875.jpeg

Dünyaya gelip nesli tükenen kaçıncı insan topluluğuyuz acaba yedik bitirdik kendimizi

Maya tablet ve piramitlerinde de en çok rastlanan çizimlerden birisidir.
Ezoterik açıdan ruhun ölümsüzlüğünü ve doğum - ölüm sürecinin sonsuzluğunu ifade eder.

Dövme yaptıracak olsaydım muhtemelen bu sembolü tercih ederdim. Kolyeleriyle idare ediyorum...

Dünyaya gelip nesli tükenen kaçıncı insan topluluğuyuz acaba yedik bitirdik kendimizi
Kadim öğretilerde, Dünya'nın gezegen olarak ömrü tükenince yeniden en başa dönüldüğü üzerine anlatımlar var. Dünya'nın 4 evre geçirdiği ve son evre bitince en başa dönüldüğü Hint kutsal metinleri Vedalar'da da anlatılıyor.

Kadim öğretilerde, Dünya'nın gezegen olarak ömrü tükenince yeniden en başa dönüldüğü üzerine anlatımlar var. Dünya'nın 4 evre geçirdiği ve son evre bitince en başa dönüldüğü Hint kutsal metinleri Vedalar'da da anlatılıyor.
Bizden sonra bir insan topluluğu daha gelirse biz kıyamet için onları mı bekleyeceğiz :/

Metinlerde yazanlara göre hayır çünkü her yıkım yaşayan insanlık kendi dönemine göre hesaba çekiliyor.
Belki ben artık sonsuzluğa gitmek istiyorum hem bizden sonra yaşamak saçma biz en iyi nesiliz üstümüz olmamalı :p

@Serçe,

950 yıl yaşadığı ifade edilen Nuh peygamber dönemi ile şu anki insanlığı ayrı tutuyor metinler.

Belki ben artık sonsuzluğa gitmek istiyorum hem bizden sonra yaşamak saçma biz en iyi nesiliz üstümüz olmamalı :p
Oldukça karışık görünüyor, ölmeden anlamak mümkün değil bence.:)

• Kahkaha
Tepkiler: ne
@Serçe,

950 yıl yaşadığı ifade edilen Nuh peygamber dönemi ile şu anki insanlığı ayrı tutuyor metinler.
E tabi biz 60 da hatta onu bile göremeden ölüyoruz 950 yıl acaba hangi yaş aralığında yüzler falan kırışıyordu

Metinlerde yazanlara göre hayır çünkü her yıkım yaşayan insanlık kendi dönemine göre hesaba çekiliyor.
Endişelenme

Dünyanın kıyamete ne kadar yaklaştığını gösteren Kıyamet Günü Saati (Doomsday Clock) 25. kez güncellendi. Bu sembolik saate göre, insanlığın yarattığı tehlikeli teknolojilerle kendini yok etmesine yani gece yarısına sadece 90 saniye kaldı.

Kar amacı gütmeyen bilim kuruluşu Bulletin of the Atomic Scientists'in Bilim ve Güvenlik Kurulu tarafından salı günü yeniden ayarlanan saatle insanlığın kıyamete hiç olmadığı kadar yaklaştığı gösterildi.

Kuruldan yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıla göre saatin yelkovanındaki 10 saniyelik ilerlemede büyük oranda Ukrayna'daki savaşın etkili olduğu bildirildi.

Endişelenme

Dünyanın kıyamete ne kadar yaklaştığını gösteren Kıyamet Günü Saati (Doomsday Clock) 25. kez güncellendi. Bu sembolik saate göre, insanlığın yarattığı tehlikeli teknolojilerle kendini yok etmesine yani gece yarısına sadece 90 saniye kaldı.

Kar amacı gütmeyen bilim kuruluşu Bulletin of the Atomic Scientists'in Bilim ve Güvenlik Kurulu tarafından salı günü yeniden ayarlanan saatle insanlığın kıyamete hiç olmadığı kadar yaklaştığı gösterildi.

Kuruldan yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıla göre saatin yelkovanındaki 10 saniyelik ilerlemede büyük oranda Ukrayna'daki savaşın etkili olduğu bildirildi.
Doğal afetler, savaşlar, hastalıklar arttıkça dünya da yaşanmaz bir gezegen haline geliyor. Su kıtlığı yaşandığında ya da çoğu şehir sular altında kaldığında ne yazık ki kimsenin elinden bir şey gelmeyecek.

• Üzgün
Tepkiler: ne
İnsanı diğer canlılardan ayıran en belirgin özellik kuşkusuz akıldır.Yaşam ve ölüm aslında hiç yoktur!doğduğunda ikisine sahip olursun..Bu anlamda hepimiz genlerimizde Yaşam ve ölümü taşırız,sonraki nesile aktarırız.diğer canlıların aklı olmadığı için”ürememe”bir seçeneği yok..Ama insan aklıyla ölümü yenebilir nesline son vermekle.

Son düzenleme:
Geri