-Otur bi konuşcaz.

E
  • Kullanıcı Ezel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Yüzün geçmişten kalan
Aşka tarif yazdıran
Bir alaturka hüzün
Yüzün kıyıma vuran
Anne karnı huzur
Çocukluğumun sesi
Senden bana
Şimdi zamanı sızdıran
[FONT=tahoma, verdana, geneva, lucida, lucida grande, arial, helvetica, sans-serif]
Şımartılmamış aşkın
Sessizliğe yakın
Kimbilir kaç yüzyıldır
Sarılmamış kolların
Sisliydi kirpiklerin
Ve gözlerin yağmurlu
Yorulmuşsun
Hakkını almış yılların
[FONT=tahoma, verdana, geneva, lucida, lucida grande, arial, helvetica, sans-serif]
[/FONT]​
Elfida
Bir belalı başımsın
Elfida
Beni farketme sakın
Omzumda iz bırakma
Yüküm dünyaya yakın
Elfida
Hep aklımda kalacaksın
[/FONT]​
Elfida
Sen eski bir şarkısın

Elfida
Beni farketme sakın
Omzumda iz bırakma
Yüküm dünyaya yakın
Elfida
Hep aklımda kalacaksın

Şımartılmamış aşkın​
Sessizliğe yakın​
[/FONT][FONT=tahoma, verdana, geneva, lucida, lucida grande, arial, helvetica, sans-serif]
Kimbilir kaç yüzyıldır​
[/FONT][FONT=tahoma, verdana, geneva, lucida, lucida grande, arial, helvetica, sans-serif]
Sarılmamış kolların​
Sisliydi kirpiklerin​
Ve gözlerin yağmurlu​
Yorulmuşsun​
Hakkını almış yılların​
[/FONT]

Elfida​
Bir belalı başımsın​
Elfida​
Beni farketme sakın​
Omzumda iz bırakma​
Yüküm dünyaya yakın​
Elfida​
Hep aklımda kalacaksın​
[/FONT]

Elfida​
Sen eski bir şarkısın​
Elfida​
Beni farketme sakın​
Omzumda iz bırakma​
Yüküm dünyaya yakın​
Elfida​
Hep aklımda kalacaksın​
[/FONT][/FONT]
[/FONT]

1379282_677376688946713_1718196634_n.png

Çoğu zaman kendi arkamdan bile gidemediğim oldu. Kayboldum birçok kez. Haksızlıkla baş edemeyen biriyim.

Kırılan kalbimin vazgeçişlerine razı gelmeye alıştım zamanla. Acıdır. Ama alıştım. Yokluğun ve yalnızlığın anadili, satır satır sindi bu yüzden yüreğime. Her sızı diner bir gün. Öğrendim. Her sızı, bir gün uyur yaranın içinde bir yerde... Uyur sızılar. Kaybetmekten korktuğum sızılarım gibi uyur. Öğrendim. Hepsi uyudu kendi rüyalarını görmeye, kalbimin yorgunluğuyla birer birer.

Her yağmur kesilir. Her kavuşma, her mutluluk, hüzün de öyle hepsi bir gün bitecek. Dinle, sen de göreceksin: şarkılar hep yeniden bir daha bitecek.
Filmler hep bir daha, yollar, yıllar yeniden, günler hep yeniden bir daha bitecek. Ben son kez bittim bu sonbahar. Sonbaharın son günü, seni son kez bitirdim kalbimde. Ömrümün devamını belki de bir sen bilmeyeceksin.

Bu kış ben yokum. Ömrüne uğrayan bütün kışlarda da olmayacağım. Hiçbir mevsim aslında, olmayacağım yanında. Yokluğumun ilk soğuğudur bu günler, sarıl kendine. Sar yaralarını, uyumadan sızılar. Bir mevsim olacak sana, sende olmayışım. Kabulleneceksin de mevsimsizliğinin mevsimlerini zamanla...

Sen canım, üzerin açılmasın diye, ellerin, ayakların üşümesin diye geceleri dua et. Kimse kırmasın dalgın kalbini. Çocukluğunu kimse anlatmasın sana. Filmler izletip şarkılar dinletmesin kimseler... Aynaları konuşmasın odalarının. Sokağının ucunda beklemesin, gördüğü yerlere götürmesin, öptüğüm yerlerden koklamasın seni kimseler. Sen canım, dua et: sevdiğin renkleri kimse öğrenmesin.

Bir beni hatırlarsın öyle olunca... Kalbin sesime çırpınır, yüzüme çırpınır. Bir beni ararsın baş ucundaki derin karanlıkta. Bir beni arar, bir tek beni bulamazsın. Ruhunu kavurur sarılamamak, dokunamamak kemirir kalbini. Öpemezsin de beni, ben ölmeden bir daha...

Neredeysen bu akşam, kimle ve nasılsan, ceddinin ömrü kadar orada kal! Sümme haşa Allah’ıma: beni daha iyi anlayabilmen için söylüyorum,
Şarapla abdest alanı, zemzemle rakı içeni bekle... Bu defa ben gelmiyorum. Beni artık bekleme!

Yunus Emre Gökçe

Suçlusun,
Başımı ateşlere verdin.
Uykuma yardım ve yataklık ediyorsun.

Hakkında sev emri var.
Eşgaline benzeyen suratlarda,
Gözlerim tarafından aranıyorsun.

Gördüğüm yerde,​
Teslim olmazsan kalplerimiz çarpışacak.​
Göğüs kafesimde müebbet hapsolacaksın...​
[Atakan Gülgar]​

Yeni Bir Sayfada Sana Bakmak
her şey yapılabilir
bir beyaz kağıtla
uçak örneğin uçurtma mesela
altına konulabilir
bir ayağı ötekinden kısa olduğu için
sallanan bir masanın
veya şiir yazılabilir
süresi ötekilerden kısa
bir ömür üzerine.

bir beyaz kağıda
her şey yazılabilir
senin dışında
güzelliğine benzetme bulmak zor
sen iyisi mi sana benzemeye çalışan
her şeyden
bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor
belki tabiattadır çaresi
senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin
ve benim
bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim
anlarım bitkiden filan
ama anlatamam
toprağın güneşle konuşmasını
sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla

sen bana ışık ver yeter
bende filiz çok
köklerim içimde gizlidir
gelen giden açan soran bere budak yok
bir şiir istersin
“içinde benzetmeler olan”
kusura bakma sevgilim
heybemde sana benzeyecek kadar
güzel bir şey yok

uzun bir yoldan gelen
tedariksiz katıksız bir yolcuyum
yaralı yarasız sevdalardan geçtim
koynumda bir beyaz kağıt boşluğu
her şeyi anlattım
olan olmayan acıtan sancıtan
bilsem ki sana varmak içindi
bütün mola sancıları
bütün stabilize arkadaşlıklar
daha hızlı koşardım
severadım gelirdim
gözlerinin mercan maviliğine

sana bakmak
suya bakmaktır
sana bakmak
bir mucizeyi anlamaktır

sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır
aşk sorgusunda şahanem
yalnız kelepçeler sanıktır
ne yazsam olmuyor
çünkü bilenler hatırlar
hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar
bahçıvanlar değil tüccarlardır
sen öyle göz
sen öyle toprak ve güneş ortaklığı
sen teninde cennet kayganlığı iken
sana şiir yazmak ahmaklıktır

bir tek söz kalır
dişlerimin arasından
ben sana gülüm derim
gülün ömrü uzamaya başlar

verdiğim bütün sözler
sende kalsın isterim
ben sana gülüm derim
gül sana benzediği için ölümsüz
yazdığım bütün şiirler
sana başlayan bir kitap için önsöz

sana bakmak
bir beyaz kağıda bakmaktır
her şey olmaya hazır
sana bakmak
suya bakmaktır
gördüğün suretten utanmak
sana bakmak
bütün rastlantıları reddedip
bir mucizeyi anlamaktır
sana bakmak
Allah’a inanmaktır
Yılmaz Erdoğan

(Usta büyüksün)

Ah yağmurlu kaldırımlar
Siz de mi anlamıyorsunuz beni
Mırıldandığım onca dualar
Her akşam yedi suları
Hani epeydir ki…

İçim titreyerek geçerim
Gözlerim karşı kaldırımları arar
Hüzünlü ve dalgın ona giderim
Titrer inanın tekmil uzuvlarım
Yine yok yine yok. Beklemişim neye yarar!

Oysa umutla yoluna bakmalarım
Bekleyişim çiseleyen yağmur altında
Sürükler beni duvar diplerinde ayaklarım
Ne yapsam imkânsızlığı yüklenmiş bu anlarım
Yağmur tanecikleri alnımda.

Ah yağmurlu kaldırımlar
Şu akşam yedi suları yok mu
Beklenen kuşkulu anlar.​

Geri