otobüste başı açık kızlara yer vermemek

Konu sahibi son olarak 901 gün önce görüldü
Konunun adı ''otobüste başı kapalı/açık kızlara yer vermemek'' olsaydı daha samimi olurdun. Altına da kapalı açık ayrımından nefret ediyorum demişsin ama en büyük ayrımcılığı sen yapmışsın :D Kaldı ki Her gün otobüslerle 2,5 saat yolculuk yapan biri olarak böyle bir duruma rast gelmedim. Genelde yaşlılara, hamilelere ve çocuklu bayanlara yer veriliyo. Kapalı açık gözetmeksizin. Genç kızlara (kapalı - açık) zaten yer verilmiyo. Dediklerimi yanlış anlama. Ama inan böyle bir şey yok.

adam konuyu actiysa , bu duruma sahit olmus ki acmistir. Yani vardir bi bildigi.

*baslik acana , sen yanlis biliyosun kardes / yok yaw oyle bisey denen konudan oteye gecememis.

adam konuyu actiysa , bu duruma sahit olmus ki acmistir. Yani vardir bi bildigi.

*baslik acana , sen yanlis biliyosun kardes / yok yaw oyle bisey denen konudan oteye gecememis.

Bizde seni bekliyoduk, sensiz party hard olmaz.

Bak ablacım, güzel kardeşim.
Eğer gerçekten bir ayrımcılığın olduğunu ve buna karşı olduğunu göstermek istiyosa arkadaş,
kapalı/açık yazmasının daha iyi olduğunu söyledim sadece. Kaldı ki bunu istediğim gibi de söylerim, sanane? Başlığı açan kişiyi eleştirmiyorum, sen çok savunuyosan destek çık, konuyla ilgili yorumunu yaz, sağa sola bok atma. Hadi allaa emanet

Neden bu kadar siddetlendin ki ?
Birini parmakla gosterdiginde dikkat et diger parmaklarin seni isaret etmesin.
Tarzin bu demekki . Konu basligi ayrimcilikla alakali diyorsan , bir suru ornek gosterebilirim sana ,
Gereksiz sinir yapmissin !

öyle birşeymi varmış?

Kadikoyde bizzat şahit olduğum bir durum. Teyzenin biri otobüsün en ön sırasında iken üç dört sıra arkasındaki kadını işaret ederek bunlar oturacagina arkadaki kapalı kızları işaret ederek onların oturması haktır demesi. Kavga cıktı.

Türbanlı olanların yaşı pek belli olmuyor şahsen ben yaşlılara vs yer veririm gerisini umursamam

Herkesin kime yer vereceğine kimse karışamaz. Isteyen kucağına alsın.
Takılmayın böyle şeylere.

Şahsen kimseye yer vermiyorum, genelde zaten en arkaya geçerim bi kahraman önce atılsın diye. Olurda önlerde bir yerlere düşersem es kaza onda da çoğu zaman yer vermiyorum. Yaşlı veya Hamile olmadığı sürece kadın olması bir şeyi değiştirmiyor. Açık, kapalı muhabbetine de hiç denk gelmedim.

Diyelim ki var böyle bir gerçek, size ne lan? Adam yobaz o kadın otursun istiyor, bu kadar.

açıkları süzmek daha zevkliyse demek ki..

Ben açık kapalı ayrımı yapmam pek.

Ne gerek var boyle ayrimlara, kibarliginiz acik kapali fark etmesin :T:

Ahsjsjdksn ay deli mi ne bunlar djdnnd
Dururuz ayakta biz asla problem değil ahdjjdk

Özellikle Konya'da toplu taşıma araçalarında yaşlı amca ve teyzelerin bir numaralı hareketidir. Amca ineceği durakta kalkar ama yerini kapalı bir kıza gösterir ki o otursun çünkü diğerleri onun gözünde insan değildir.

yorumları okusam konuya yazanların ortak noktasının fakir olduğunu söylerdim nerde benim atım

Bir gün bindim Avcılar durağından metrobüse ..
Vakit akşam vakti, kalabalık hınca hınç .. Neyse kaptım hemen bir koltuk, dayadım popişimi rahata ..
Derken iki durak sonrası metrobüse iki kadın bindi ama bu kadınlarda dikkatimi çeken şey; yaşlarına oranla üzerlerine yakıştıramadığım kıyafetleriydi ..
Hani nasıl desem yaşları altmış yetmiş arası gibi gözüken bu kadınlar öyle bir rüküşvari giyinmişler ki bildiğiniz argo tabiriyle kokoşlar ..
Kadınlardan biri benim oturduğum koltuğa doğru yürüyünce ben hemen kendimi hazırladım tabi ..
İçimden diyorum ki; " ulan kokona bir ayağın çukurda ama şu giyinişine bak .. Bak bak bana doğru geliyor kesin benden yer isteyecek ama nah yer veririm sana .. Sen önce yaşının kadını ol. "
Kadın hafifçe kulağıma doğru eğilerek gayet nazik bir üslupla " evladım şu arkanda duran kızcağıza yer versen ne güzel olur. Hamile baksana " dediğinde hemen arkamda ki kapıdan metrobüse binmiş olan hamile bir genç kadını anca fark etmiştim.

Meğer yaşlı kadın kendisi için değil hiç tanımadığı o genç kadın için benden yer istemeye yanıma gelmişti ve o kadar tatlı, o kadar nazik bir üslupla bunu yapmıştı ki az önce o kadınlar için içimden geçirdiklerim için son derece utanmıştım kendimden.

Neyse ben hamile bayana yer verdim akabinde .. Bir kaç durak sonra o hamile bayan metrobüsten inince az önce oturduğum koltuk yeniden boşalmıştı. Koltuğun bir yanında ben, bir yanında o yaşlı kadın birbirimizle bakışıyoruz. Teyze bana " evladım otursana " dediğinde " teyzeciğim daha benim başımı kesseler oraya oturmam artık. Lütfen siz buyurun " diye karşılık vermiştim.

O gün bugündür kimseyi dış görünüşüyle, ya da ilk izlenimlerimle yargılamamaya özen gösteririm ..

Ben denk gelmedim böyle bir akım mı varmış ? :O

Ben buna şahit olmadım. Madem herkes şahit olduğunu ya da yaşadığını anlatıyor, ben de bahsedeyim. Ben örtülü olan ya da tesettürlü olmayan fark etmeksizin herhangi bir kadına yer verme hassasiyeti ya da zerafeti görmüyorum ki. Ben bunu yine konulardan birinde-sanırım kendi konumda yazmıştım bir dakika-

Otobüse bindim. Arkadaydım. Bebekli bir kadın bindi. Sonra, koltuklardan birinde oturan yaşlı can bir teyze kalkıp bebekli kadına yer verdi. Daha sonra, can teyzenin arkasında oturan can bir kadın kalkarak teyzemizi oturttu. Yan taraftan benim yaşlarımda bir kadın da diğer kadına yer verdi. Bütün bunlar olurken, otobüsteki erkeklerin hiçbirinin kılı kıpırdamadı, hiçbiri yerlerinden oynamadı. Ne varsa kadınlarda var desem, çok mu feminist görünürüm?

Ne varsa hatunlarda var, üstteki örnek de verdiği mesajla birlikte benim söylediğimi de doğrular nitelikte :D

boş boş muhabbetler yani yorum yapmaya bile değmez bu konuya. ama yapalım. xd başı açık ya da kapalı, genç kızlara zaten pek kimse yer vermiyor. nadiren de olsa -yorgunluğum yüzümden belli oluyor galiba o anlarda- denk geliyorum düşünceli beyefendilere, vermek zorunda değiller ama veriyorlar. geri çevirmiyorum öyle zamanlarda valla.

Geri