Osmanlı padişahları içki içer miydi?

Konu sahibi son olarak 3468 gün önce görüldü
Kaynağını merak ettim,
Özellikle bu tarz yazılarının sonuna kaynağı iliştirirsen, incelemek, irdelemek isterim.
Çünkü bakmak var görmek görmek var.
Birde açacağı konuyu kendisi okumadan ekleyenler var. (Yanlış anlamanı istemem, burada sana "sen okumadan açmışsın" demiyorum. Ama geneli böyle.)
Hoş, bu tarz konularda kişi öncelikle kendi okumalı, yorumlamalı ve farklı kaynaklar ile karşılaştırıp, öyle ekleme yapmalı..

Konu ile ilgili yorumda bulunmam gerekirse,
İçki içse ne olur, içmese ne olur?
Peygamberlerimiz dışında günahsız kimse yok. Buna padişahlarda dahil.
Atatürk içti de ne oldu? Dinsiz miydi? İmansız mıydı?
Hayır değildi!
Şimdilerde müslümanım diye gezinenlerden on kat müslümandı.

hasah oyle demeyin carpilirsiniz ne sacma bir konu osmanli modasi bir turlu bitmedi..

Kaynağını merak ettim,
Özellikle bu tarz yazılarının sonuna kaynağı iliştirirsen, incelemek, irdelemek isterim.
Birde açacağı konuyu kendisi okumadan ekleyenler var. (Yanlış anlamanı istemem, burada sana "sen okumadan açmışsın" demiyorum. Ama geneli böyle.)
Hoş, bu tarz konularda kişi öncelikle kendi okumalı, yorumlamalı ve farklı kaynaklar ile karşılaştırıp, öyle ekleme yapmalı..

Hayır değildi!
verdiğimi hatırlıyorum silinmiş

+Sevgili katarina , sarap alirmiydin ?
- sagolun hunkarim ancak ismim elanora
+öhoö öhöö , viski ?
-siz nasil arzu ederseniz
+bu viskiyi italyadaki savasimizda almistim

Tik tik tik (kapi vurulur)
+bre densiz rahatsizliga maal verdiginin farkinda degilmisin
-benim sultanim frencesca bellinii
+he hehe senmiydin , seni dilber seni
-hunkarim biraz fazla icmedinizmi
+ben sizin askinizdan sarhosum , alkol neye hacet . Yurek yangini sonmuorsa
+ole degilmi katerina
-ihhim ihim elenora hunkarim
+ask sarhosuyum ben , katharina nerden dolandi dilime yaw

Sen tam bir çarpıtmacısın .. Ben Cariyelerle ilişki de yok demedim .. Onlarla rızaları dışında ilişkinin haram olduğunu anlattım .. Onlarla ilişki kurabilmenin de akidleşme ile yani nikah ile olduğunu yazdım .. Bunu bile çarpıtmışsın ..
Senin gibi tipler yüzünden bugün işid gibileri binlerce kadına yaptıkları tecavüzü " bunlar bizim cariyemiz " diye savunuyorlar .. İSLAM CARİYELİĞİ TEŞVİK Mİ EDİYOR diye sordum kaç kere kaçtın o cevaptan .. Zira etmediğini çok iyi biliyorsun .. Yoksa ediyorda köleliği kaldırmakla biz Müslümanlar ALLAH'a karşı mı geldik ! O zaman hepimiz kendimize köleler bulalım İslam uygun olsun diye :)

Son olarak şu alıntıyı da bir oku belki biraz anlarsın ..

“(Harp esiri olarak) sahip olduğunuz CARİYELER MÜSTESNA, evli kadınlar da size haram kılındı…………………. (Nisa/24)

Burada da evlenmenin yasak olduğu kadınlar anlatılıyor, Nisa 23 ten itibaren evlenilmesi haram kılınanlar sayılıyor, en son evli kadınlar da size haram deniyor.Evli olmayanlar nikahsız mı helal olacak ki cariyeler nikahsız helal olsun“

Bir de Nur suresi 58 ayet var… Cariyeler, sanıldığı gibi evin sahibi tarafından odalık olarak kullanılıyor olsa, edep yerlerinin birbirleri tarafından görülmesi neden yasaklanmış olsun… Neden ev sahibinin yanına girerken üç defa izin istesinler? Evli eşler, birbirlerinin yanına girerken izin istiyorlar mı? Hayır…

Ey müminler! Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz ergenlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler. Bunlar, mahrem (kapanmamış) halde bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında ne sizin için ne de onlar için bir mahzur yoktur. Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz. (Nur suresi 58)

Ne yazık ki peygamber efendimiz as dönemiyle azalan “esirlik”, Emeviler-Abbasiler döneminde tekrar ortaya çıkartılmıştır… Ve özellikle işlerine geldiği gibi aldıkları kararları sanki İslam böyle emrediyormuş gibi sunmuşlardır… O dönemim içtihat yapan ulemaları da yaşadıkları baskı sonucu bu şekilde karar almaya zorlanmışlardır…

Çarpıtmacı olan kim acaba :)

İbrahim Mısırlı bir cariyeden dünyaya gelmiştir

Hemen sonra

"Efendimiz yaşamı boyunca köleleri azad etmiş ve cariyeleriyle ilişki kurmamıştır .
"

Nasıl ilişki kurmadan çocuğu oldu acaba ?

Hz. Ali cariyesiyle ilişki kurmadan nasıl çocuğu oldu bunları açıkla çarpıtmacı olan sensin. Işidi misal verip sürekli farklı konular açıyorsun cevap veremeyince. Işid İslama göre yanlış davranıyor konumuz ışid değil onu da öğretirim sana merak etme.

Cevaptan kaçmışmışım beni kendin zannettin galiba ben ne söyledim sana teşvik etmesi diğerini yasaklıyor mu dedim. Okumamışsın bari onu belli etme. Emir gelirse yasaklanır. Teşvik olunca değil.

Hala cevabın yok. Efendimiz zamanında azalmışsa Hz. Ali o kadar süre sonra nasıl cariye edinip çocuk yaptı azaldığı halde ?

Kaynağını merak ettim,

Hayır değildi!

Kişiyi içki içip içmemesi Müslüman yapmaz sizin söylediğiniz gibi. İmanı yapar. Fakat Mustafa Kemal Müslüman değildir. Peygamberimize hakaret eden, ayete hakaret eden biri Müslüman olamaz.

Çarpıtmacı olan kim acaba :)

Hemen sonra

"

Nasıl ilişki kurmadan çocuğu oldu acaba ?

Hz. Ali cariyesiyle ilişki kurmadan nasıl çocuğu oldu bunları açıkla çarpıtmacı olan sensin. Işidi misal verip sürekli farklı konular açıyorsun cevap veremeyince. Işid İslama göre yanlış davranıyor konumuz ışid değil onu da öğretirim sana merak etme.

Cevaptan kaçmışmışım beni kendin zannettin galiba ben ne söyledim sana teşvik etmesi diğerini yasaklıyor mu dedim. Okumamışsın bari onu belli etme. Emir gelirse yasaklanır. Teşvik olunca değil.

Hala cevabın yok. Efendimiz zamanında azalmışsa Hz. Ali o kadar süre sonra nasıl cariye edinip çocuk yaptı azaldığı halde ?

Bu kapak için üzgünüm ama cahilliğinle bunu hak ettin ..

Mâriyetü’l-Kıbtiyye

Resulullah (sav) İslâm’a davet için etraftaki hükümdarlara mektuplar gönderiyordu. Bunlardan birisi de Mısır hükümdarı Mukavkıs’tı. Mukavkıs, elçiyi güzel bir şekilde karşılamış, Hz. Peygamber’e birtakım hediyelerle birlikte iki de cariye göndermişti. Yolda bu iki cariye, Müslümanlık hakkında malûmat sahibi olduktan sonra, İslâm’ı seçmişlerdi. Bunlar Medine’ye varınca, Resulullah Mariye’yi kendisine almıştı. Bilahare azad ederek, onunla evlenmiştir ki, oğlu İbrahim, işte bu hanımındandır.

Bu evlilik, bütün Mısırlılar üzerinde büyük bir te’sir icra etti. Müslümanlarla Mısır’daki Bizanslılar arasında çıkan savaşta, Mısırlılar tarafsız kalmış, Bizanslılara arka çıkmamışlardır. İşte bunun sebeplerinden birisi de, kendi milletlerinden olan bir kadının, Hz. Peygamber’le evli oluşudur.

Okuduğun gibi Mariye annemiz bir CARİYE DEĞİL PEYGAMBERİMİZİN BİZZATİ NİKAHLI EŞİDİR .. YANİ EFENDİMİZ CARİYELERİYLE DEĞİL EŞLERİ İLE İLİŞKİ KURMUŞTUR .. Nikahsız hiç bir cariyesine dokunmamıştır VARSA İSPATIN KOY HADİ ..

Bir insanı çok kitap okumaya teşvik etmek CAHİLLİĞE Mİ TEŞVİKTİR ?
KURANDA KÖLELİĞİ TEŞVİK EDEN " KÖLE ALIN " KÖLE YAPIN TARZI AYETLER VAR MIDIR YOK MUDUR ? Yok olduğunu bildiğin ve küçük düştüğün halde hala hangi kafayla köleliği savunma ve sanki İslamın bir şartıymış gibi cebelleşme gayreti içindesin ?

Hz. Ali Fatıma validemizle evli iken bir başkası ile evlenmemiş onun vefatından sonra başka eşleri olmuştur ..

Bu kapak için üzgünüm ama cahilliğinle bunu hak ettin ..

Mâriyetü’l-Kıbtiyye

Resulullah (sav) İslâm’a davet için etraftaki hükümdarlara mektuplar gönderiyordu. Bunlardan birisi de Mısır hükümdarı Mukavkıs’tı. Mukavkıs, elçiyi güzel bir şekilde karşılamış, Hz. Peygamber’e birtakım hediyelerle birlikte iki de cariye göndermişti. Yolda bu iki cariye, Müslümanlık hakkında malûmat sahibi olduktan sonra, İslâm’ı seçmişlerdi. Bunlar Medine’ye varınca, Resulullah Mariye’yi kendisine almıştı. Bilahare azad ederek, onunla evlenmiştir ki, oğlu İbrahim, işte bu hanımındandır.

Bu evlilik, bütün Mısırlılar üzerinde büyük bir te’sir icra etti. Müslümanlarla Mısır’daki Bizanslılar arasında çıkan savaşta, Mısırlılar tarafsız kalmış, Bizanslılara arka çıkmamışlardır. İşte bunun sebeplerinden birisi de, kendi milletlerinden olan bir kadının, Hz. Peygamber’le evli oluşudur.

Okuduğun gibi Mariye annemiz bir CARİYE DEĞİL PEYGAMBERİMİZİN BİZZATİ NİKAHLI EŞİDİR .. YANİ EFENDİMİZ CARİYELERİYLE DEĞİL EŞLERİ İLE İLİŞKİ KURMUŞTUR .. Nikahsız hiç bir cariyesine dokunmamıştır VARSA İSPATIN KOY HADİ ..

Bir insanı çok kitap okumaya teşvik etmek CAHİLLİĞE Mİ TEŞVİKTİR ?
KURANDA KÖLELİĞİ TEŞVİK EDEN " KÖLE ALIN " KÖLE YAPIN TARZI AYETLER VAR MIDIR YOK MUDUR ? Yok olduğunu bildiğin ve küçük düştüğün halde hala hangi kafayla köleliği savunma ve sanki İslamın bir şartıymış gibi cebelleşme gayreti içindesin ?

Hz. Ali Fatıma validemizle evli iken bir başkası ile evlenmemiş onun vefatından sonra başka eşleri olmuştur ..

Kapakmış :)

Yahu Hz. Ali'nin cariyesinden nasıl çocuğu oldu söyler misin ? Kopyala-yapıştır yapma başka bir şey yaptığın yok. Nasıl çocuğu olduğunu söyle Hz. Ali'nin cariyesinden gayet basit bir soru.

Kapakmış :)

Yahu Hz. Ali'nin cariyesinden nasıl çocuğu oldu söyler misin ? Kopyala-yapıştır yapma başka bir şey yaptığın yok. Nasıl çocuğu olduğunu söyle Hz. Ali'nin cariyesinden gayet basit bir soru.

Ne oldu sıkışınca hemen kaçtın Hz.Ali tarafına .. Cariyeler ile olan ilişkiyi açıklamıştım önceki postlarımda .. Yazdığımı doğru düzgün okumuyorsun algılaman da zayıf sonra saçmalıyorsun ..

Peygamberimizin nikahlı hanımına KÖLE DİYEN BİRİ bana ahkam kesiyor :)

Osmanlı padişahları içki içerdi. Hepsi olmasa da bazıları içerdi.

Söz gelimi II. Selim'in lakabı ''Sarhoş Selim''dir. Gece gündüz içtiği ancak çok zaman sonra tövbe ettiği söylenir. Bu örnek yeterlidir diye düşünüyorum.

Osmanlı'da içki yasaklarının artması ve bu konuda baskı yapılması ''duraklama dönemi''ne dayanır. Bunun temel sebebi, alınan kötü sonuçların ve olumsuzlukların faturasını saray dışında bir yere bağlamaktı. Siyasetin doğaları gereği saray da olumsuzlukları içkiye bağlamış ve halka bunu telkin etmişti.

Ne oldu sıkışınca hemen kaçtın Hz.Ali tarafına .. Cariyeler ile olan ilişkiyi açıklamıştım önceki postlarımda .. Yazdığımı doğru düzgün okumuyorsun algılaman da zayıf sonra saçmalıyorsun ..

Sıkıştım mı ? Peygamberin evlenmeden önce ilişki kurmadığına dair delilin nedir ? Peygamberimiz 50 küsür yaşındaki hanımla bile evlenmiştir onun davranışları örnektir.

İlişkiyi açıklamışmış. Evet Hz. Ali'den daha Müslüman olduğunu iddia etmen çok hoş :)

Azad edilip hanımı olduğunu bilmeyen biri de Hz. Ali'den daha Müslüman :)

Sıkıştım mı ? Peygamberin evlenmeden önce ilişki kurmadığına dair delilin nedir ? Peygamberimiz 50 küsür yaşındaki hanımla bile evlenmiştir onun davranışları örnektir.

İlişkiyi açıklamışmış. Evet Hz. Ali'den daha Müslüman olduğunu iddia etmen çok hoş :)

Off yobazlıkta ve edepsizlikte level atladın bu postunla .. Resmen efendimizin evlilik dışı ilişkiye girdiğini iddia etmişsin sanki görmüşsün gibi .. İşte nefis böyle bir şey ; Kendi peygamberine iftira atmaya kadar götürür adamı ..

Kopyala yapıştır yaptığın o kadar belli ki al senin mesajın:

"İbrahim Mısırlı bir cariyeden dünyaya gelmiştir"

O post da ismini hatırlamadığım için o şekilde cevap verdim ve hamile kaldığında CARİYE filan değildi bizzati efendimizin nikahlı eşiydi ..

Off yobazlıkta ve edepsizlikte level atladın bu postunla .. Resmen efendimizin evlilik dışı ilişkiye girdiğini iddia etmişsin sanki görmüşsün gibi .. İşte nefis böyle bir şey ; Kendi peygamberine iftira atmaya kadar götürür adamı ..

Cariyelik nedir öğren sonra konuşalım cariyeyle ilişki zina değildir hoş ayet bile seni kesmiyor.

Sen sahabeye İslamı bilmiyor muamelesi yaparsan bu cevapları alırsın.

Geri