Osmanlı padişahları içki içer miydi?

Konu sahibi son olarak 3468 gün önce görüldü
bu yetiştirilen cariyeler komutanlarına valilerine devlet adamlarıyla evlendirilirdi biraz oku avrupa tarihçilerinden ve osmanlının son dönemllerinde yerden mantar gibi biten reformist din adamlarından dinini öğrenme

Aaaaaaa hadi ya !!!!!!!!!!!! Vay be koca koca komutanlar devlet adamları Ülkede kadın kalmamış gibi demek bu cariyelerler evlendiler .. Padişahlarında işi gücü kalmamış gibi " ben bakanlarıma komutanlarıma karı kız yetiştireceğim " kafasına büründüler demek !!! Vallahi seni biraz başta ciddiye alır gibi olmuştum ama şu saçmalığından sonra seni kendi haline bıraktım say .. Takıl kafana göre ..

Anlamamış :)
ALLAH bu ayette zinayı mı teşvik ediyor haşa ? " BİR KADINLA " ibaresini görmüyor musun ? İSLAMA GÖRE BİR KADINLA NİKAHSIZ İLİŞKİYE GİRMEK ZİNA DEĞİL MİDİR ? Dolayısıyla burada ALLAH cariyeler ile evliliği teşvik ediyor hala mı kavrayamadın ? Yarattığını yarattığından iyi bile yüce ALLAH elbette bu yolla cariyeleri yükseltmiş ve azad edilmelerinin önünü açmış bulunuyor .. Zira cariyeleri ile akitleşen sahipleri hele ki onlardan çocukları olduğu zaman hala o kadınları köle olarak kullanmak istemeyeceklerdir .. YANİ KURAN KÖLELİĞİ KALDIRMAYI TEŞVİK EDER .. Bana mantık oyunu yapana kadar TEK BİR AYET GÖSTER KÖLELİĞİ TEŞVİK EDEN ? Yoksa daha fazla küçük düşürme kendini ..

Şaka mısın sen ? İslamın köleleri azat etmeye teşvik etmesi köle almayı yasaklıyor manasına mı geliyor ?

Bir de anlamamış deyip gülücük atıyorsun :) Ayette diyor ki, eğer adaleti gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız, 1 kadınla yetinin veya cariyelerinizle yetinin.

Türkçe de bilmiyorsun Arapçasını paylaşayım desem hiç olmayacak :)

zaruretler haramları helal yapar biraz ilmihal kitabı okusaydınız bilirdiniz çölde kalmışsın su yok ölecek hale gelmişsin şarapdan başka içecek yok ölmemek için içersin dinimiz buna izin vermişdir dinimizde besmele çekilmeden kesilen hayvan leşdir yenilmez haramdır bir insan yiyecek bulamasa ölecek hale gelse leşden başka bir şey bulamasa ölmeyecek kadar yemesini dinimiz izin vermişdir haram yani günah olmaz

Mantığa bak :)
Peki hadi hastalığı için içti diyelim .. Hasta olan adam sarhoş olana kadar mı içer yoksa bir iki parmak ölçüsünde mi ? Yahu şurup içerken bile bir çorba kaşığı içiyoruz bu da gelmiş burada çocuklara masal anlatıyor :asd:

aaaaaaa hadi ya !!!!!!!!!!!! Vay be koca koca komutanlar devlet adamları ülkede kadın kalmamış gibi demek bu cariyelerler evlendiler .. Padişahlarında işi gücü kalmamış gibi " ben bakanlarıma komutanlarıma karı kız yetiştireceğim " kafasına büründüler demek !!! Vallahi seni biraz başta ciddiye alır gibi olmuştum ama şu saçmalığından sonra seni kendi haline bıraktım say .. Takıl kafana göre ..

ha be cahil kardeşim bu cariyeler sadece evlenme maksadıyla mı edililirdi hizmetçilik ne olacak sarayı kim temizlicek saray işlerini kim yapacak yabancı ülkelerden sultanlar valiler elçiler geliyor onların hanımları kızları akrabaları var bunlara kim hizmet edecek

Şaka mısın sen ? İslamın köleleri azat etmeye teşvik etmesi köle almayı yasaklıyor manasına mı geliyor ?

Bir de anlamamış deyip gülücük atıyorsun :) Ayette diyor ki, eğer adaleti gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız, 1 kadınla yetinin veya cariyelerinizle yetinin.

Türkçe de bilmiyorsun Arapçasını paylaşayım desem hiç olmayacak :)

Kölelerin azad edilmesi neyi teşvik ediyor ALLAH aşkına ? Konuya padişahlardan geldik .. ALLAH zaten dört kadına kadar izin vermişken padişahların yüzlerce cariye ile ilişkiye girmesi NEFSANİ değildir de nedir ?

Mantığa bak :)
Peki hadi hastalığı için içti diyelim .. Hasta olan adam sarhoş olana kadar mı içer yoksa bir iki parmak ölçüsünde mi ? Yahu şurup içerken bile bir çorba kaşığı içiyoruz bu da gelmiş burada çocuklara masal anlatıyor :asd:
Onu İŞİNDE UZMAN OLAN DOKTOR KARAR VERİR BİLMEDİĞİNİZ KONULARA GİRMEYİN EĞER DOKTOR BİR KAŞIK İÇ DERSE BİR KAŞIK K BİR BARDAK İÇ DERSE BİR BİRDAK İÇER HEP BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA FİKİR BELİRTİYORSUNUZ BUNLARI BİLMEYEN İNSANLARI KANDIRABİLİRSİNİZ

Doğru konuş eleman edepsizlik yapma .. Benim uçkurumu çok merak etme zararlı çıkarsın .. Cahil olduğun için ısrarla harem dairesini gez diyorum .. Orada gözdelerin kısmını gez özellikle .. Gözdeler ki asla kimseye hizmet etmezler sadece dönemin padişahlarının cimasına hazır tutulurlardı .. Önce bunları öğren ..

Kölelerin azad edilmesi neyi teşvik ediyor ALLAH aşkına ? Konuya padişahlardan geldik .. ALLAH zaten dört kadına kadar izin vermişken padişahların yüzlerce cariye ile ilişkiye girmesi NEFSANİ değildir de nedir ?

Bir şeyi teşvik etmek diğerini yasaklamak mıdır ? Kur'an'da bile Allah müsaade etmişken kim yasaklıyor ?

Peygamberimizin nasıl cariyesi oluyor o halde ? Onu geçtim en başta sordum söylemedin, Hz. Ali'nin kaç cariyesi vardı ? Şimdikiler ondan daha mı Müslüman da cariyeye hayır diyorlar ?

Onu İŞİNDE UZMAN OLAN DOKTOR KARAR VERİR BİLMEDİĞİNİZ KONULARA GİRMEYİN EĞER DOKTOR BİR KAŞIK İÇ DERSE BİR KAŞIK K BİR BARDAK İÇ DERSE BİR BİRDAK İÇER HEP BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA FİKİR BELİRTİYORSUNUZ BUNLARI BİLMEYEN İNSANLARI KANDIRABİLİRSİNİZ

Tam komedisin .. Kuran'Da zorda kaldığınızda domuz eti bile yememize izin veren ALLAH içkiyi kesin ve net olarak yasaklamış ev açık kapı da bırakmamıştır .. Kaldı ki hangi alkol hangi ilacın alternatifi olabilir ? BU NASIL BİR HASTALIK Kİ ALKOL İLE KONTROL ALTINA ALINIYOR ? NEYMİŞ BU HASTALIK ?

Bir şeyi teşvik etmek diğerini yasaklamak mıdır ? Kur'an'da bile Allah müsaade etmişken kim yasaklıyor ?

Peygamberimizin nasıl cariyesi oluyor o halde ? Onu geçtim en başta sordum söylemedin, Hz. Ali'nin kaç cariyesi vardı ? Şimdikiler ondan daha mı Müslüman da cariyeye hayır diyorlar ?

Hz. Fatıma hayatteyken Fatımadan başka eşi olmamıştır .. Onun vefatından sonra bir kaç hanımı ve cariyesi olduğunu biliyoruz ama o dönemler ( kaç kere yazdık ) zaten cariyelik ve kölelik normal bir olguydu fakat zamanla İslam kültürü bu olguyu dışladı .. Bu yapılırken de özellikle efendimizin uygulamaları ve teşviklerinden yola çıktılar ..

Konunun neresinde ALLAH cariyeliği yasaklamıştır demişim ? Kuran dışı konuşmam .. Kuranda yasaklanmadığı gibi teşvik de edilmemiştir .. Özellikle de peygamber uygulamalarında ortadan kaldırılmasıyla ilgili hadislere rastlanmıştır ki bu da seni değil beni haklı çıkartır ..

tam komedisin .. Kuran'da zorda kaldığınızda domuz eti bile yememize izin veren allah içkiyi kesin ve net olarak yasaklamış ev açık kapı da bırakmamıştır .. Kaldı ki hangi alkol hangi ilacın alternatifi olabilir ? Bu nasıl bir hastalık ki alkol ile kontrol altına alınıyor ? Neymiş bu hastalık ?

ben sizi yanlış tanımışış siz zamanımızın imamı azamı molla hüsrevisiniz ayet-i kerimeden ve hadis-i şeriflerden hüküm çıkarıyorsunuz sizin mezhebinize girelim sizin fetvalarınıza göre yaşayalım biraz mürekkep yalayınca kendinizi fetva ehli görmeye başlamışsınız sizin ilminizle yarışamam ben imamı azam ve onun yolunda gidenlere tabiiyim

ben sizi yanlış tanımışış siz zamanımızın imamı azamı molla hüsrevisiniz ayet-i kerimeden ve hadis-i şeriflerden hüküm çıkarıyorsunuz sizin mezhebinize girelim sizin fetvalarınıza göre yaşayalım biraz mürekkep yalayınca kendinizi fetva ehli görmeye başlamışsınız sizin ilminizle yarışamam ben imamı azam ve onun yolunda gidenlere tabiiyim

Üff sıkışınca yine polemikçilik oynayan bir çocuk daha .. :bekle

Hz. Fatıma hayatteyken Fatımadan başka eşi olmamıştır .. Onun vefatından sonra bir kaç hanımı ve cariyesi olduğunu biliyoruz ama o dönemler ( kaç kere yazdık ) zaten cariyelik ve kölelik normal bir olguydu fakat zamanla İslam kültürü bu olguyu dışladı .. Bu yapılırken de özellikle efendimizin uygulamaları ve teşviklerinden yola çıktılar ..

Konunun neresinde ALLAH cariyeliği yasaklamıştır demişim ? Kuran dışı konuşmam .. Kuranda yasaklanmadığı gibi teşvik de edilmemiştir .. Özellikle de peygamber uygulamalarında ortadan kaldırılmasıyla ilgili hadislere rastlanmıştır ki bu da seni değil beni haklı çıkartır ..

Peygamber ortadan kaldırmış mı :) Seni haklı çıkarıyor öyle mi :)

Ne alakası var Hz. Fatıma zamanında eşi olmamasının benim sorumla ? Madem peygamber kaldırdı Hz. Ali nasıl yapıyor bunu ? Bilmiyorsun galiba Hz. Fatıma Peygamber Efendimizden sonra vefat etti. Zaten İslamın emirleri de ortada, Efendimizin senin kaldırdı dediğin uygulamalar da çoktan yapılmış oluyor Hz. Ali zamanında.

Hz. Ali nasıl oluyor da kalkmış bir şeyi yapıyor ?

Onlar kuru kullanıdı Bonzai, Kubar, Esrar Ex filan filan ...

Tüm sorunlar bitti şimdide içkileri mi başladı vay :)

Peygamber ortadan kaldırmış mı :) Seni haklı çıkarıyor öyle mi :)

Ne alakası var Hz. Fatıma zamanında eşi olmamasının benim sorumla ? Madem peygamber kaldırdı Hz. Ali nasıl yapıyor bunu ? Bilmiyorsun galiba Hz. Fatıma Peygamber Efendimizden sonra vefat etti. Zaten İslamın emirleri de ortada, Efendimizin senin kaldırdı dediğin uygulamalar da çoktan yapılmış.

Hz. Ali nasıl oluyor da kalkmış bir şeyi yapıyor ?

Çarpıtma eleman kaldırmış yazmadım kaldırılmasıyla ilgili ibaresini kullandım yani bir süreçten bahsettim .. Fatıma'nın vefatının süresini niye yazdığını ise anlamadım ne alaka ? Peygamberimizin sık sık köleleri azad etmesi sonucu bir çok sahabi de kölelerini azad etmişlerdir ancak bunda mecburiyet şartı olmamıştır ..

Çarpıtma eleman kaldırmış yazmadım kaldırılmasıyla ilgili ibaresini kullandım yani bir süreçten bahsettim .. Fatıma'nın vefatının süresini niye yazdığını ise anlamadım ne alaka ? Peygamberimizin sık sık köleleri azad etmesi sonucu bir çok sahabi de kölelerini azad etmişlerdir ancak bunda mecburiyet şartı olmamıştır ..

Eleman sensin.

Bütün konuşmalarını değiştirme. Önce cariyeyle ilişki yok dedin koyduk ona cevabın kalmadı.

Senin süreç dediğin zaten Hz. Ali'yi de kapsıyor. Hz. Ali peygamberimizden 30 sene sonra vefat ediyor. Ondan sonra da cariyeliği dışlayan yok. Ne ara İslam kültürü dışladı onu soruyorum ben ?

eleman sensin.

Bütün konuşmalarını değiştirme. önce cariyeyle ilişki yok dedin koyduk ona cevabın kalmadı.

Senin süreç dediğin zaten hz. Ali'yi de kapsıyor. Hz. Ali peygamberimizden 30 sene sonra vefat ediyor. Ondan sonra da cariyeliği dışlayan yok. Ne ara islam kültürü dışladı onu soruyorum ben ?
bu adam kendine göre bir yol tutmuş gidiyor müctehid imam gibi almış kuran-ı kerimi almış hadis-i şerifleri kendine göre fetva veriyor hüküm çıkarıyor adını eksen mezhebi desek nasıl olur şükür imamı azam ve onun yolunda gidenlerin fetvası başım üstüne

Eleman sensin.

Bütün konuşmalarını değiştirme. Önce cariyeyle ilişki yok dedin koyduk ona cevabın kalmadı.

Senin süreç dediğin zaten Hz. Ali'yi de kapsıyor. Hz. Ali peygamberimizden 30 sene sonra vefat ediyor. Ondan sonra da cariyeliği dışlayan yok. Ne ara İslam kültürü dışladı onu soruyorum ben ?

Sen tam bir çarpıtmacısın .. Ben Cariyelerle ilişki de yok demedim .. Onlarla rızaları dışında ilişkinin haram olduğunu anlattım .. Onlarla ilişki kurabilmenin de akidleşme ile yani nikah ile olduğunu yazdım .. Bunu bile çarpıtmışsın ..
Senin gibi tipler yüzünden bugün işid gibileri binlerce kadına yaptıkları tecavüzü " bunlar bizim cariyemiz " diye savunuyorlar .. İSLAM CARİYELİĞİ TEŞVİK Mİ EDİYOR diye sordum kaç kere kaçtın o cevaptan .. Zira etmediğini çok iyi biliyorsun .. Yoksa ediyorda köleliği kaldırmakla biz Müslümanlar ALLAH'a karşı mı geldik ! O zaman hepimiz kendimize köleler bulalım İslam uygun olsun diye :)

Son olarak şu alıntıyı da bir oku belki biraz anlarsın ..

“(Harp esiri olarak) sahip olduğunuz CARİYELER MÜSTESNA, evli kadınlar da size haram kılındı…………………. (Nisa/24)

Burada da evlenmenin yasak olduğu kadınlar anlatılıyor, Nisa 23 ten itibaren evlenilmesi haram kılınanlar sayılıyor, en son evli kadınlar da size haram deniyor.Evli olmayanlar nikahsız mı helal olacak ki cariyeler nikahsız helal olsun“

Bir de Nur suresi 58 ayet var… Cariyeler, sanıldığı gibi evin sahibi tarafından odalık olarak kullanılıyor olsa, edep yerlerinin birbirleri tarafından görülmesi neden yasaklanmış olsun… Neden ev sahibinin yanına girerken üç defa izin istesinler? Evli eşler, birbirlerinin yanına girerken izin istiyorlar mı? Hayır…

Ey müminler! Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz ergenlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler. Bunlar, mahrem (kapanmamış) halde bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında ne sizin için ne de onlar için bir mahzur yoktur. Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz. (Nur suresi 58)

Ne yazık ki peygamber efendimiz as dönemiyle azalan “esirlik”, Emeviler-Abbasiler döneminde tekrar ortaya çıkartılmıştır… Ve özellikle işlerine geldiği gibi aldıkları kararları sanki İslam böyle emrediyormuş gibi sunmuşlardır… O dönemim içtihat yapan ulemaları da yaşadıkları baskı sonucu bu şekilde karar almaya zorlanmışlardır…

bu adam kendine göre bir yol tutmuş gidiyor müctehid imam gibi almış kuran-ı kerimi almış hadis-i şerifleri kendine göre fetva veriyor hüküm çıkarıyor adını eksen mezhebi desek nasıl olur şükür imamı azam ve onun yolunda gidenlerin fetvası başım üstüne

Senin gibi takılmaktansa araştırıp irdelemeyi vazife bildim kendime ne de olsa ALLAH istiyor bunu bizden .. Öyle ilmin olmadığı konularda balıklama atlarsan oltalara gelirsin bugün olduğu gibi o yüzden emin olmadığın konularda ahkam kesme .. Önce emin olduğundan emin misin bunu bir tart ..

Geri