Osmanlı padişahları içki içer miydi?

Konu sahibi son olarak 3467 gün önce görüldü

buna en çok karşı duranlardan biriyim burada

ama yüzyıllarca böyle tartışmalara çekip oylaıyorlar düşmanlarımız sadece izliyor birbirimize düşmemizi ben bunu da farkettim
bunu forum yöneticisi bakıcak iftira vari bir konu olursa silecek bizim enerjimizi boşuna kullandırmıyacak

biz bin hata işliyorsak onlar bir hata işliyor farkımız bu onları uyaran ayıltan insanlar boldu bir hata yaparsa yüzlerce alim uyarıyordu hata işleme olasılıkları çok azdı bizi yanlış yaptığımızda uyaran doğruyu gösteren insan sayısı az yada yok

Ben de bunun farkındayım ama siz neredeyse hata yapmaz diyorsunuz. İçki içen padişahlar nasıl içti o halde ?

Bir insanı köle yapan deniyor, okuma yazma ? :) Sen hür kişiyi köle yaparsan ne olmalı buna hakkın var mı ?

Köleyi azad ettiğinde mükafat verilmesi köle alamazsın demek mi ?

Tarihi bilgilerini tazele sonra konuşalım, cariye ile birlikte olmamış demek :) Hz. Ali de İslamı bilmiyor zaten.

Ayet de yok değil mi hatta ? :)

Köleler yerden mi bitiyor ? KÖLE YAPMAYIN deniyor .. Bu hadiste köleliğe teşvik mi var yoksa men mi var kıvırmadan cevapla ..
İçki dahi tek bir ayetle değil zamana yayılarak üç dört ayetle yavaş yavaş yasaklanmıştır kaldı ki kölelik gibi o günün şartlarında kök salmış bir sistemi bir anda kaldıramazsın ama bu yönde teşvik edici söz ve haller ile topluma yön verirsin ki peygamberimiz de bunu yapmıştır ..
KURAN'DA KÖLELİĞİ TEŞVİK EDİCİ TEK BİR AYET GÖSTER ? Bir önceki yorumuna göre haşa efendimiz Kuran dışı bir şey mi söylemiş oluyor o halde ? Hayır o kadar cahilsin ki cahlliğinin farkında dahi değilsin ..

Kuran'da kölelerin haklarının düzeltilmesiyle ilgili bir çok ayet vardır aç da oku .. İslam gelene kadar Kölelere insan gözüyle bakılmazken İslam ile birlikte bu haksızlık giderilmiş sınıfları yükseltilmiş hakları korunmuş ve bunların sonucunda bir çoğu azad edilmiştir ..

Hani bana İbrahim'in annesini örnek verdin ya bende sana SELMAN'I FARİSİ YA DA BİLAL-İ HABEŞİ'Yİ örnek vereyim yeter .. Peygamberimiz haşa Kuran dışına çıkarak bunların azad edilmelerine nasıl izin vermiştir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

İslam anlayışında Müslüman Müslümanın kardeşidir ve kardeş kardeşin kölesi olmaz .. Sen daha İslamın özünü anlamaktan uzaksın gelmiş burada bana ahkam keserken kendini gülünç durumlara düşürüyorsun ..

ben de bunun farkındayım ama siz neredeyse hata yapmaz diyorsunuz. Içki içen padişahlar nasıl içti o halde ?
salih işinde uzmanlaşmış bir doktor senin hastalığının tek çaresi içkidir başka şifası yok derse içkinin haramı o kişiye kalkıyor belki osmanlı sultanları bu fetvaya uyarak içki içmişdir tedavi olunca bırakmışdır dinimizde buna günah demiyor

Köleler yerden mi bitiyor ? KÖLE YAPMAYIN deniyor .. Bu hadiste köleliğe teşvik mi var yoksa men mi var kıvırmadan cevapla ..
İçki dahi tek bir ayetle değil zamana yayılarak üç dört ayetle yavaş yavaş yasaklanmıştır kaldı ki kölelik gibi o günün şartlarında kök salmış bir sistemi bir anda kaldıramazsın ama bu yönde teşvik edici söz ve haller ile topluma yön verirsin ki peygamberimiz de bunu yapmıştır ..
KURAN'DA KÖLELİĞİ TEŞVİK EDİCİ TEK BİR AYET GÖSTER ? Bir önceki yorumuna göre haşa efendimiz Kuran dışı bir şey mi söylemiş oluyor o halde ? Hayır o kadar cahilsin ki cahlliğinin farkında dahi değilsin ..

Kuran'da kölelerin haklarının düzeltilmesiyle ilgili bir çok ayet vardır aç da oku .. İslam gelene kadar Kölelere insan gözüyle bakılmazken İslam ile birlikte bu haksızlık giderilmiş sınıfları yükseltilmiş hakları korunmuş ve bunların sonucunda bir çoğu azad edilmiştir ..

Hani bana İbrahim'in annesini örnek verdin ya bende sana SELMAN'I FARİSİ YA DA BİLAL-İ HABEŞİ'Yİ örnek vereyim yeter .. Peygamberimiz haşa Kuran dışına çıkarak bunların azad edilmelerine nasıl izin vermiştir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

İslam anlayışında Müslüman Müslümanın kardeşidir ve kardeş kardeşin kölesi olmaz .. Sen daha İslamın özünü anlamaktan uzaksın gelmiş burada bana ahkam keserken kendini gülünç durumlara düşürüyorsun ..

İslam senin hissi hareketlerine bağlı değil hala köle azat etmiş efendimiz diyorsun. Yahu köle azat etmesi köleyi yasaklaması demek mi ? :)

Köle yerden bitmiyor zaten. Haksız yere köle yapmak o. Sen birinin kaçırır köle yaparsın o anladın mı ?

Müslüman köle nasıl oluyor peki madem köle olamaz :)

Duygu yüklü konuşmalar bu dini temsil etmiyor. İslam vahiy dini kimsenin aklıyla karar verdiği din değil.

Ayet
:“Onlar/Müminler, mahrem yerlerini günahlardan korurlar. Yalnız eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri ile ilişki kurarlar.”(Müminûn, 23/5-6).

Hadis: "Efendisine hizmette samîmî olan bir köle için iki kat ecir vardır. ”

http://www.ekrembugraekinci.com/pdfs/o_islamhukuku.pdf BU KİTABI YAZAN UNİVERSİTEDE PROFESÖR İSLAM HUKUKU ALANINDA UZMANDIR OKUYUN BİLGİ EKSİKLİĞİNİ TAMAMLAYIN

Gidin Topkapı Sarayı Harem bölümünü gezin ve Osmanlının yıkılış sebeplerinden birini kendi gözlerinizle görün .. Bir adamın yüzlerce cariyesi olur da bunu bir de İslamla bağdaştırır mı yahu ?

SULTAN MURAD'IN SULTAN FATİH'İN SULTAN ORHAN'IN NEDEN YÜZLERCE CARİYESİ YOKTU ?
Bunlar erkek değil miydi haşa ? Yoksa bu mübarekler haremde yüzlerce cariye ile eğleşmek yerine at üstünde seferden sefere koşmayı ve kelimey-i Ayatullahı yüceltmenin derdine düşmüş saflar mıydı ?

ALLAH Kuran'da dört hanıma kadar izin vermiş ama onu bile teşvik etmemiş aksine " sizin için hayırlı olan tek eştir " buyurmuşken yarım yamalak bilgilerinizle bana onlarca cariye ile ilişki kurmanın savunuculuğunu yapıyorsunuz yazık !

salih işinde uzmanlaşmış bir doktor senin hastalığının tek çaresi içkidir başka şifası yok derse içkinin haramı o kişiye kalkıyor belki osmanlı sultanları bu fetvaya uyarak içki içmişdir tedavi olunca bırakmışdır dinimizde buna günah demiyor

Bu söylediğiniz kaç padişahta var :)

5. Murat ne yapmış peki ?

Hayal dünyasında yaşamayın 600 senede hata yapan yoktur demeyin.

gidin topkapı sarayı harem bölümünü gezin ve osmanlının yıkılış sebeplerinden birini kendi gözlerinizle görün .. Bir adamın yüzlerce cariyesi olur da bunu bir de islamla bağdaştırır mı yahu ?

Sultan murad'ın sultan fatih'in sultan orhan'ın neden yüzlerce cariyesi yoktu ?
Bunlar erkek değil miydi haşa ? Yoksa bu mübarekler haremde yüzlerce cariye ile eğleşmek yerine at üstünde seferden sefere koşmayı ve kelimey-i ayatullahı yüceltmenin derdine düşmüş saflar mıydı ?

Allah kuran'da dört hanıma kadar izin vermiş ama onu bile teşvik etmemiş aksine " sizin için hayırlı olan tek eştir " buyurmuşken yarım yamalak bilgilerinizle bana onlarca cariye ile ilişki kurmanın savunuculuğunu yapıyorsunuz yazık !
sen haremde cariyelerle alem yapıldığını mı zannediyorsun hiç araştırmadın mı haremde nasıl bir eğitim verildiğini

hmm yani bir nevi Kiliseye gidip, papaza günahlarını anlatıp
beni günahlarımdan arındırın gibi bir şey oluyor yani :)

bu söylediğiniz kaç padişahta var :)

5. Murat ne yapmış peki ?

Hayal dünyasında yaşamayın 600 senede hata yapan yoktur demeyin.
müslüman hüsnü zan eder sui zan etmez hüsnü zan ediyorum içmediler böyle yapmak daha sevap eğer içmedilerse içtiler dersek bu yaptığımız hem sui zan hemde iftiradır gözümüzle görmedik yanlarında değildik günaha girmiş oluruz sultanların çok düşmanları olur ve çok iftiraya uğramışlardır

hmm yani bir nevi Kiliseye gidip, papaza günahlarını anlatıp
beni günahlarımdan arındırın gibi bir şey oluyor yani :)

daha çok böbrekten kum dökene bira iç geçer denmesi gibi bir durum ama bunu bir din alimi asla onaylamaz git ilacını al der adam gibi dimi yani:D

İslam senin hissi hareketlerine bağlı değil hala köle azat etmiş efendimiz diyorsun. Yahu köle azat etmesi köleyi yasaklaması demek mi ? :)

Köle yerden bitmiyor zaten. Haksız yere köle yapmak o. Sen birinin kaçırır köle yaparsın o anladın mı ?

Müslüman köle nasıl oluyor peki madem köle olamaz :)

Duygu yüklü konuşmalar bu dini temsil etmiyor. İslam vahiy dini kimsenin aklıyla karar verdiği din değil.

Ayet
:“Onlar/Müminler, mahrem yerlerini günahlardan korurlar. Yalnız eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri ile ilişki kurarlar.”(Müminûn, 23/5-6).

Hadis: "Efendisine hizmette samîmî olan bir köle için iki kat ecir vardır. ”

İslam hukukunda her insan günahsız doğar ve aynı haklara sahiptir .. Yani kimse köle olarak doğmaz sonradan yapılır .. Paylaştığım hadiste de efendimiz KÖLE YAPMAYIN buyuruyor .. Daha düşmedi mi jeton ?

Müslümanlardan bir çoğu İslama geçen kölelerini azad etmişlerdir .. Bunlarla ilgili bir çok menkibe vardır .. Efendimiz de özellikle diyet ile ilgili hadiselerde hep KÖLELERİNİZİ AZAD edin buyurmuştur .. Kaç kere sordum bir daha sorayım .. EFENDİMİZ KURAN'DA OLMAYAN BİR ŞEYİ NASIL SÖYLER ? Tabi ki söylemez ..

“Eğer (birden çok evlilikte kadınlar arasında) adaleti gerçekleştirmekten endişe ederseniz, bir kadınla veya eliniz altında olan cariyelerle yetinin.”(Nisa, 4/3).

Bu ayete göre de hür bir kadınla olan şartların cariyeler içinde geçerli olduğu ortadadır ..

Son olarak efendimizin şu sözü de noktayı koymaktadır ; "Sizden cariyesi olan biriniz onu en güzel bir şekilde terbiye eder, yetiştirir de sonra azat edip onunla evlenirse, onun için iki sevap vardır."

İşin özü ; İslam da kulluk makamının yegane sahibi ALLAH'tır .. Durum buyken İslam köleliği teşvik etmez aksine yerer ..

müslüman hüsnü zan eder sui zan etmez hüsnü zan ediyorum içmediler böyle yapmak daha sevap eğer içmedilerse içtiler dersek bu yaptığımız hem sui zan hemde iftiradır gözümüzle görmedik yanlarında değildik günaha girmiş oluruz sultanların çok düşmanları olur ve çok iftiraya uğramışlardır

Sizinle aynı fikirde olmamıza rağmen sizin ifrat tefritte ileri gittiğinizi düşünüyorum.

Ben de zaten iftira olduğunu yazdım yukarıda. Ama bu demek değil hepsi içmedi yani 5. Murat rapor aldı diyorum vesikalı şekilde. Ne yapalım Osmanlı diye görmeyelim mi ?

sen haremde cariyelerle alem yapıldığını mı zannediyorsun hiç araştırmadın mı haremde nasıl bir eğitim verildiğini

Sen önce git bi harem dairesini gez .. Padişah kadınlara sadece eğitim verecekse ülkenin her yerinde kız okulları açsaydı NE DİYE KENDİ SARAYINDA DÜNYANIN DÖRT BİR KÖŞESİNDEN GETİRTTİĞİ DİLBERLERE EĞİTİM VERİYOR ? NE EĞİTİMİYMİŞ BU ? Herkesi kendi gibi biatçı sanma ..

İslam hukukunda her insan günahsız doğar ve aynı haklara sahiptir .. Yani kimse köle olarak doğmaz sonradan yapılır .. Paylaştığım hadiste de efendimiz KÖLE YAPMAYIN buyuruyor .. Daha düşmedi mi jeton ?

Müslümanlardan bir çoğu İslama geçen kölelerini azad etmişlerdir .. Bunlarla ilgili bir çok menkibe vardır .. Efendimiz de özellikle diyet ile ilgili hadiselerde hep KÖLELERİNİZİ AZAD edin buyurmuştur .. Kaç kere sordum bir daha sorayım .. EFENDİMİZ KURAN'DA OLMAYAN BİR ŞEYİ NASIL SÖYLER ? Tabi ki söylemez ..

“Eğer (birden çok evlilikte kadınlar arasında) adaleti gerçekleştirmekten endişe ederseniz, bir kadınla veya eliniz altında olan cariyelerle yetinin.”(Nisa, 4/3).

Bu ayete göre de hür bir kadınla olan şartların cariyeler içinde geçerli olduğu ortadadır ..

Son olarak efendimizin şu sözü de noktayı koymaktadır ; "Sizden cariyesi olan biriniz onu en güzel bir şekilde terbiye eder, yetiştirir de sonra azat edip onunla evlenirse, onun için iki sevap vardır."

İşin özü ; İslam da kulluk makamının yegane sahibi ALLAH'tır .. Durum buyken İslam köleliği teşvik etmez aksine yerer ..

Cariyeyle ilişki olmaz dedin ayet koydum olmadı, hadis koydum olmadı :)

Senin koyduğun ayet seni yalanlıyor:

Şartların aynı olmasıyla cariyeyle ilişkinin olmasının ne alakası var ? Ben cariyeye işkence mi edilecek dedim :)

Seni haklı çıkaracak ayet yok boşuna uğraşma :)

Demek ki evlenmezsem bir sevap var. Diğer türlü iki olduğuna göre ?

daha çok böbrekten kum dökene bira iç geçer denmesi gibi bir durum ama bunu bir din alimi asla onaylamaz git ilacını al der adam gibi dimi yani:d
zaruretler haramları helal yapar biraz ilmihal kitabı okusaydınız bilirdiniz çölde kalmışsın su yok ölecek hale gelmişsin şarapdan başka içecek yok ölmemek için içersin dinimiz buna izin vermişdir dinimizde besmele çekilmeden kesilen hayvan leşdir yenilmez haramdır bir insan yiyecek bulamasa ölecek hale gelse leşden başka bir şey bulamasa ölmeyecek kadar yemesini dinimiz izin vermişdir haram yani günah olmaz

sen önce git bi harem dairesini gez .. Padişah kadınlara sadece eğitim verecekse ülkenin her yerinde kız okulları açsaydı ne diye kendi sarayında dünyanın dört bir köşesinden getirttiği dilberlere eğitim veriyor ? Ne eğitimiymiş bu ? Herkesi kendi gibi biatçı sanma ..

bu yetiştirilen cariyeler komutanlarına valilerine devlet adamlarıyla evlendirilirdi biraz oku avrupa tarihçilerinden ve osmanlının son dönemllerinde yerden mantar gibi biten reformist din adamlarından dinini öğrenme

Cariyeyle ilişki olmaz dedin ayet koydum olmadı, hadis koydum olmadı :)

Senin koyduğun ayet seni yalanlıyor:

Şartların aynı olmasıyla cariyeyle ilişkinin olmasının ne alakası var ? Ben cariyeye işkence mi edilecek dedim :)

Seni haklı çıkaracak ayet yok boşuna uğraşma :)

Anlamamış :)
ALLAH bu ayette zinayı mı teşvik ediyor haşa ? " BİR KADINLA " ibaresini görmüyor musun ? İSLAMA GÖRE BİR KADINLA NİKAHSIZ İLİŞKİYE GİRMEK ZİNA DEĞİL MİDİR ? Dolayısıyla burada ALLAH cariyeler ile evliliği teşvik ediyor hala mı kavrayamadın ? Yarattığını yarattığından iyi bile yüce ALLAH elbette bu yolla cariyeleri yükseltmiş ve azad edilmelerinin önünü açmış bulunuyor .. Zira cariyeleri ile akitleşen sahipleri hele ki onlardan çocukları olduğu zaman hala o kadınları köle olarak kullanmak istemeyeceklerdir .. YANİ KURAN KÖLELİĞİ KALDIRMAYI TEŞVİK EDER .. Bana mantık oyunu yapana kadar TEK BİR AYET GÖSTER KÖLELİĞİ TEŞVİK EDEN ? Yoksa daha fazla küçük düşürme kendini ..

sen önce git bi harem dairesini gez .. Padişah kadınlara sadece eğitim verecekse ülkenin her yerinde kız okulları açsaydı ne diye kendi sarayında dünyanın dört bir köşesinden getirttiği dilberlere eğitim veriyor ? Ne eğitimiymiş bu ? Herkesi kendi gibi biatçı sanma ..

haremde kız okullarına göre daha ayrıntılı tek özel eğitim verilirdi özel hocaları vardı burda hadis fıkh tefsir kelam tasavvuf ilimleri adap dersleri verilirdi biraz oku

Geri