Osmanlı padişahları içki içer miydi?

Konu sahibi son olarak 3468 gün önce görüldü
içki içmemek insan üstü varlık olmak mıdır hayatımda hiç içki içmedim insan üstü varlık mıyım benim gibi sıradan bir müslüman içmiyorsa yıllarca alimlerden evliyalardan eğitim almış bir sultan da içmez çevresinde bir sürü din adamı var müsaade etmez siz osmanlıyı ve toplumunu şimdiki türkiye toplumu gibi mi zannediyorsunuz

Valla hayatımda hiç tarih kitabı okumadım tarihi objektif değerlendirme yetim yok haklisiniz.

Padisahlarin yemeklerini tek başlarına yedikleri biliyor musunuz ? O yüzden içip icmediklerini bilemezsiniz.

padişahların etrafında ki bu alimler yüzlerce cariye almasına nasıl müsaade etmişler peki ? Ya da beşikte boğdurulan bebek şehzadelerin katline nasıl cevaz vermişler ?
islam hukukunu öğren allahın yasaklamadığını kimse yasaklayamaz aşşağılayamaz

Valla hayatımda hiç tarih kitabı okumadım tarihi objektif değerlendirme yetim yok haklisiniz.

Padisahlarin yemeklerini tek başlarına yedikleri biliyor musunuz ? O yüzden içip icmediklerini bilemezsiniz.

Bir padişah yemek yemeden önce yediği ve içtiği her şey sırayla başkaları tarafından yenir, zehirli olup olmadığına bakılırdı. Dolayısıyla yemek yeme fiilini misal vermeniz hatalıdır.

Bunun yanında konuyla alakalı olarak, içki içen padişahlar da mevcuttur.

İslam hukukunu öğren cariyeyi nasıl almışlar görürsün.

Vayy .. İlimde zirve yapmış arkadaş İslam hukukunu yemiş bitirmiş bana öğren diyor :)

Burayı gerek efendimizin hadisleriyle gerek ayetlerle doldururum İslamın köleliğe olan olumsuz bakışını .. Ayrıca saltanat mücadelesi içinde MASUM CANLARA KIYILMASININ da İslam da ki yerini de ispatlarım .. O yüzden bence sen her şeyi baştan öğren ..

Vayy .. İlimde zirve yapmış arkadaş İslam hukukunu yemiş bitirmiş bana öğren diyor :)

Burayı gerek efendimizin hadisleriyle gerek ayetlerle doldururum İslamın köleliğe olan olumsuz bakışını .. Ayrıca saltanat mücadelesi içinde MASUM CANLARA KIYILMASININ da İslam da ki yerini de ispatlarım .. O yüzden bence sen her şeyi baştan öğren ..

Doldururmuş, kopyala yapıştır zannederim senin doldurman :)

O kadar bilgisizsin ki, efendimizin İbrahim isimli evladı kimden olmuş acaba biliyor musun ? Bir de onun sözüyle onun hayatını yalanlayacaksın yani ?

Hz. Ali'nin kaç cariyesi vardı ?

Kur'an'da Allah izin vermişken peygamber karşı mı çıkıyor ?

Bir padişah yemek yemeden önce yediği ve içtiği her şey sırayla başkaları tarafından yenir, zehirli olup olmadığına bakılırdı. Dolayısıyla yemek yeme fiilini misal vermeniz hatalıdır.

Bunun yanında konuyla alakalı olarak, içki içen padişahlar da mevcuttur.

Gayet insani olan durumları ecdad savunmak adına saptirmak doğru mu peki sizce ? Siz yapıyorsunuz demiyorum lakin her fırsatta emin gibi konuşulması oldukça saçma evet o konu da haklısınız . Objektif yaklasmadikca kesin konuşmalar hep yapılacak.

içkiden daha büyük vurdunuz kul hakkından merak etmeyin osmanlı sultanları fetva almadan iş yapmazlar kanuninin vefatını vasiyetini ve tabutundan çıkan kağıtlarda ne yazdığını araştırın karınca şiirini hatırlayın fatihin papazla davasını hatırlayın evet osmanlı sultanlarının günahları var günah işlememek ismet sıfatı peygamberlerde var diğer kullar günah işleyebilir sevabları günahlarından daha çoktur eğer biz müslümansak ehli sünnetsek onların hizmetleri vesilesiyledir onlara duacıyım mihnedarım gücüm yettiği sürece savunurum abdulhakim arvasi hazretlerinin şöyle bir sözü var osmanlıya muhabbet imanın düşmanlık ise küfrün (inkarın alametidir) osmanlıyı müslüman olmayanlar ve reformistler sevmez

İşte bende onu sorguluyorum .. Hangi dinin fetvası YÜZLERCE CARİYE ALINMASINA YA DA BEBEKLERİN BEŞİKLERİNDE BOĞDURULMASINA izin verir ? Kaldı ki kardeş katline fetva veren bir şeyhülislamdan sonra vermeyen başka bir şeyuhülislam çıkmış ve kardeş katli yasaklanmıştır .. ŞİMDİ HANGİ FETVA DOĞRU ?
ALLAH rahmet eylesin Arvasi hazretlerine ama kıyasında maksat sözünü aşmış bence .. Osmanlıyı sevmediği halde senden benden daha Müslüman insanlar var ..

hala böyle tartışmalar bana cinnet geçirtecek bir krre olsun ilersini tartışalım ne olacağımız adına tartışalım geçmişi tartışmaya gelince hepimiz tarihçiyiz içinde bulunduğumuz zaman çözümcü değil sadece muhalefetiz gelecek adına bir halt yaptığımız yok hala bunları tartışıyoruz helal olsun lan bize asırlardır tartıştığımız tek şey o bunu yaparmıydı ? şu müslüman mıydı bu değil miydi? bla bla bla

valla hayatımda hiç tarih kitabı okumadım tarihi objektif değerlendirme yetim yok haklisiniz.

içki içen belli olur çevresinde bir sürü alim ve evliya var onu ikaz ederlerdi hiç evliyaların kitaplarında osmanlı sultanlarının içki içtiğini duymadım o zamanda yaşayan molla hüsrev molla gürani ak bıyık sultan gibi alimlerin kitaplarında içki içtiğine dahil bilgi yok genellikle düşmanların yada şii itikatlı insanlardan bu iftiralar gelmiş iftira atmaları doğaldır iran ile osmanlı arasında uzun yıllar savaş olmuş adamlar savaşla yıkamadığını fikirle iftirayla yıkmaya çalışmışlar sizde geliyorsunuz osmanlı düşmanı iranlıların iftiralarını anlatıyorsunuz

Doldururmuş, kopyala yapıştır zannederim senin doldurman :)

O kadar bilgisizsin ki, efendimizin İbrahim isimli evladı kimden olmuş acaba biliyor musun ? Bir de onun sözüyle onun hayatını yalanlayacaksın yani ?

Hz. Ali'nin kaç cariyesi vardı ?

Uuuu alime bak sen :)
İbrahim Mısırlı bir cariyeden dünyaya gelmiştir ama efendimizin şu sözlerini ne yapacaksın bakayım çok bilgili ama nedense beni güldüren eleman ;
"Allah Teâlâ buyurdu ki: Hür
bir insanı köle yapıp satan kimsenin, kıyâmette hasmı Ben olurum." (Buhârî, )

"Kim bir mü'min köleyi âzâd
ederse, Yüce Allah onun huzuruna karşılık âzâd edenin bir uzvunu cehennem
ateşinden âzâd eder. (Hatta fercine karşılık fercini.)" (Buhârî, )

Efendimiz yaşamı boyunca köleleri azad etmiş ve cariyeleriyle ilişki kurmamıştır .. Yanlızca ona müstesna olarak nikahları altına almıştır .. İslam asla köleliği teşvik etmez daha bunu bilmiyorsun gelmiş burada alimcilik oynuıyorsun ..

Kuran köleliği teşvik ediyor ama peygamber Kuran dışı sözler söylüyor öyle mi !!!!!!!!!!!!!!!! Siz hakketen sapıtmışsınız ..

içki içen belli olur çevresinde bir sürü alim ve evliya var onu ikaz ederlerdi hiç evliyaların kitaplarında osmanlı sultanlarının içki içtiğini duymadım o zamanda yaşayan molla hüsrev molla gürani ak bıyık sultan gibi alimlerin kitaplarında içki içtiğine dahil bilgi yok genellikle düşmanların yada şii itikatlı insanlardan bu iftiralar gelmiş iftira atmaları doğaldır iran ile osmanlı arasında uzun yıllar savaş olmuş adamlar savaşla yıkamadığını fikirle iftirayla yıkmaya çalışmışlar sizde geliyorsunuz osmanlı düşmanı iranlıların iftiralarını anlatıyorsunuz

tek bir kaynaktan okuduğun şeylerle gelip burada emin gibi yazma. Okuduğun kaynakları çıkar dok ona göre tartışalım.

hala böyle tartışmalar bana cinnet geçirtecek bir krre olsun ilersini tartışalım ne olacağımız adına tartışalım geçmişi tartışmaya gelince hepimiz tarihçiyiz içinde bulunduğumuz zaman çözümcü değil sadece muhalefetiz gelecek adına bir halt yaptığımız yok hala bunları tartışıyoruz helal olsun lan bize asırlardır tartıştığımız tek şey o bunu yaparmıydı ? şu müslüman mıydı bu değil miydi? Bla bla bla
bunları başlatan biz değiliz başlatanlara söyleyeceksiniz adamın biri gelecek ecdatıma iftira edecek öyle durucaz doğru söylüyorsunuz millet aya çıktı bazıları ben osmanlıya nasıl iftira ederim diye fırsat kolluyor

bizde bu konulara girmek istemiyoruz adamın biri çıkıyor osmanlı sultanları da içki içerdi diye yazı paylaşıyor bizi tahrik eden konular açıyor insan ecdatını savunmaz mı

bahsi edilen şey içki içmek sadece ya neyi savunuyorsunuz ki :D içmiş veya içmemiş bu önemli değil önemli olan halkına verdiği hizmettir bunları konuşun.

Gayet insani olan durumları ecdad savunmak adına saptirmak doğru mu peki sizce ? Siz yapıyorsunuz demiyorum lakin her fırsatta emin gibi konuşulması oldukça saçma evet o konu da haklısınız . Objektif yaklasmadikca kesin konuşmalar hep yapılacak.

Padişahlar peygamber değildir sizin söylediğiniz gibi insandırlar ve hata yapabilirler ki yapmışlardır. Bu konuda sizinle hemfikirim. Söylediğim gibi içki içen padişahlar var 5. Murat çok içki içtiğinden akli dengesini kaybetmiş, Avrupa'lı doktorlar hakkında rapor vermiştir.

Genelde bu tartışmalar dindarlığı ile öne çıkan padişahlara içki içiyor dendiğinde çıkıyor. Bunların çoğu iftira olduğundan (2. Abdülhamid içerdi gibi), karşı taraf haliyle hiddetle savunma ihtiyacı hissediyor.

Padişahları insan kabul edip ona göre muamele edilmeli.

Uuuu alime bak sen :)
İbrahim Mısırlı bir cariyeden dünyaya gelmiştir ama efendimizin şu sözlerini ne yapacaksın bakayım çok bilgili ama nedense beni güldüren eleman ;
"Allah Teâlâ buyurdu ki: Hür
bir insanı köle yapıp satan kimsenin, kıyâmette hasmı Ben olurum." (Buhârî, )

"Kim bir mü'min köleyi âzâd
ederse, Yüce Allah onun huzuruna karşılık âzâd edenin bir uzvunu cehennem
ateşinden âzâd eder. (Hatta fercine karşılık fercini.)" (Buhârî, )

Efendimiz yaşamı boyunca köleleri azad etmiş ve cariyeleriyle ilişki kurmamıştır .. Yanlızca ona müstesna olarak nikahları altına almıştır .. İslam asla köleliği teşvik etmez daha bunu bilmiyorsun gelmiş burada alimcilik oynuıyorsun ..

Kuran köleliği teşvik ediyor ama peygamber Kuran dışı sözler söylüyor öyle mi !!!!!!!!!!!!!!!! Siz hakketen sapıtmışsınız ..

Bir insanı köle yapan deniyor, okuma yazma ? :) Sen hür kişiyi köle yaparsan ne olmalı buna hakkın var mı ?

Köleyi azad ettiğinde mükafat verilmesi köle alamazsın demek mi ?

Tarihi bilgilerini tazele sonra konuşalım, cariye ile birlikte olmamış demek :) Hz. Ali de İslamı bilmiyor zaten.

Ayet de yok değil mi hatta ? :)

padişahlar peygamber değildir sizin söylediğiniz gibi insandırlar ve hata yapabilirler ki yapmışlardır. Bu konuda sizinle hemfikirim. Söylediğim gibi içki içen padişahlar var 5. Murat çok içki içtiğinden akli dengesini kaybetmiş, avrupa'lı doktorlar hakkında rapor vermiştir.

Genelde bu tartışmalar dindarlığı ile öne çıkan padişahlara içki içiyor dendiğinde çıkıyor. Bunların çoğu iftira olduğundan (2. Abdülhamid içerdi gibi), karşı taraf haliyle hiddetle savunma ihtiyacı hissediyor.

Padişahları insan kabul edip ona göre muamele edilmeli.
ebu cehilde insan hazreti ebu bekrde insan birisi çukurda birisi zirvede

Bir insanı köle yapan deniyor, okuma yazma ? :) Sen hür kişiyi köle yaparsan ne olmalı buna hakkın var mı ?

Köleyi azad ettiğinde mükafat verilmesi köle alamazsın demek mi ?

Tarihi bilgilerini tazele sonra konuşalım, cariye ile birlikte olmamış demek :) Hz. Ali de İslamı bilmiyor zaten.

Ayet de yok değil mi hatta ? :)

ESHABI KİRAM EFENDİLERİMİZ BİR SÜRÜ CARİYELERİ VARDI ALLAHIN YASAKLAMADIĞINI KİMSE YASAKLAYAMAZ http://www.ekrembugraekinci.com/pdfs/o_islamhukuku.pdf

bunları başlatan biz değiliz başlatanlara söyleyeceksiniz adamın biri gelecek ecdatıma iftira edecek öyle durucaz doğru söylüyorsunuz millet aya çıktı bazıları ben osmanlıya nasıl iftira ederim diye fırsat kolluyor

buna en çok karşı duranlardan biriyim burada

ama yüzyıllarca böyle tartışmalara çekip oylaıyorlar düşmanlarımız sadece izliyor birbirimize düşmemizi ben bunu da farkettim

ben osmanlı'yı hatasıyla sevabıyla kabul ederim, sevabı çok diye hatası az da olsa görmezden gelemem. Bir müslüman'ın tavrı da bu olmalı diye düşünüyorum.
biz bin hata işliyorsak onlar bir hata işliyor farkımız bu onları uyaran ayıltan insanlar boldu bir hata yaparsa yüzlerce alim uyarıyordu hata işleme olasılıkları çok azdı bizi yanlış yaptığımızda uyaran doğruyu gösteren insan sayısı az yada yok

Geri