Orucum bana saygı göster diyen insan

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
55eb3f6bf018fbb8f8b4d922.jpg

Allah kabul etsin.​

Oruç değilim bana saygı göster. Döğme!

Saygı istenecek beklenecek 1şey değildir.
“İradene sahip çıkamıyorsan,tutma”

İstediğini yiyip içebilirsin ne saygısından bahsediyorsun bu kadar vurdumduymaz olmayın.

Saygı göstermezsen dayak da yiyebilirsin hiç belli olmaz, kendini müslüman sanan geri zekalı insanlardan geçilmiyor memleket de

Oruç tutan da tutmayan da kendisine saygı gösterilmesini istiyor.
Benim bu konuda tavrım nettir, karşılıklı anlayış. Birlikte yaşamanın temelinde bu var.

Saygı göster bana demek bile bir saygısızlıktır aslında.Karşılıklı olmalı değil mi ama ?

Ya mastırcım sen zeki insansın niye böyle luzumsuz konulara giriyosun. Hayır diyorumki konu kasmak istiyo sükse yapıp konular üstünden insanların beğenisini almak mı istiyorsun ?Histrionik hastası mı oldun acaba noldun sen?

Bak aynı gün içinde olan bi kaç olayı anlatayım duraktayım otobüs bekliyorum adamın biri cuğarasını yaktı fosur fosur içiyo. Ben de sigara içen bi insanım ama yani hikmetinden sual olunmaz Ramazanda çekmiyo canım. Dedimki dayı sigarayı azcık ötede içsen cümlesi bitti bak tepki şu canın çekiyosa tutma o orucu. Ben biraz sol görüşlü ve aydın insanların oturduğu bi muhitte kalıyorum hemen ordan kokoş teyzem atladı yallah arabistana yeağğğ. La azımdan çıkan cümlede bu he sigarayı biraz ilerde için. Baktım olmuyo bi amcada çekimser bakıyo bana mı dalsa yoksa beni mi savunsa. Dedimki durakta sigara içmek yasak. Amca direk çocuk haklı der demez olay hemen kapandı he. Hayır desemki orucum nolurdu merak ediyorum.

Aynı gün içinde iş yerinde kendisinden belkide 3-4 kat daha fazla çalıştığım biri öyle bi iş yapıyoki kimin anasına kimin babasına sövdüğü belli değil. Ben de hayırdır biladerim sıkıntımı var dedim ordan biri atladı o oruç üstüne gitme. E kardeşim ben de orucum böyle mi tutuluyo oruç biz mi yanlış yerden tutuyoruz orucu.

Aynı gün içinde eski Ermeni patronum arıyor Orhan abi gerçek ismi Ohannes beni iftara davet ediyo. Ve ben bu adamın yanında çalıştığım süre boyunca günde 4 paketten fazla uzun marlboro içen adam Ramazanda bi defa bile inanların içinde sigara içdiğini görmedim.

Uzun lafın kısası insan nerden bakmak isterse oradan görüyor hayatı. Zaten yeteri kadar kutuplaştırılıyoruz yani fazlasına cidden gerek yok. Ben halis bir Müslüman değilim ama böyle konuları görünce yazmadan duramıyorum. Neyse öptüm say gömdüm bye.

Kendisine saygı göstermeyen insandan saygı mı beklenir?

Oysaki orucun gizli tutulani makbuldur yemek yiyenlere ayip olmasin diye..... dogru olan budur.....

günümüzde tam tersi olan durum,eskiden görgü gelenek vardi,tutmasalar bile oturup sokaklarda su içen insan az görürdük,şimdi öyle mi?evet tutmuyorsunuzdur,hastasınızdır mideniz agriyordur evet biz de sizin için tutmuyoruz herkesin tuttuğu kendine dkfj lakin sizde azıcık edepli olun yahu,insan olun. Benim de bu konuda tavrim nettir,inancin yoktur tamam lakin diğer kesim tamamiyle gorgusuzdur.
iyi günler.

Oruç tutan insan da bana saygı gösterdiğinde sorun kalmayacaktır.

oruc tutan kendine tutuyor.saygı beklemesi saçma. tepki göztermesi xxxxxxx saçma .

karşılıklı saygı olsun normali bu değil mi ??
sadece oruç için geçerli değil bu hayatın her alanında karşılıklı saygı şart !!

Oysaki orucun gizli tutulani makbuldur yemek yiyenlere ayip olmasin diye..... dogru olan budur.....

Nafile ibadet gizlenir riya olmasin diye farz oruç gizlenmez.
Saygı duyan kendi terbiyesini, duymayan yine kendi terbiyesini gösterir.

Cihat yazmış, bize diyecek bir şey bırakmamış. Eline sağlık.

Ne tutanın yanında yemek yiyene karışırım, ne de tutup yemeği, suyu vs başka yerde yiyip içebilir misiniz diye rica edene karışırım. Kendi adıma oruçlu insanın yanında, Ramazan’da toplum içerisinde yiyip içmeye utanırım, yapamam. Her şeyde bölündüğümüz gibi Ramazan’da da tutanlar ve tutmayanlar olarak bölünüyoruz. Tutanlar tutmayanlara kafir, münafık diye sallıyor, tutmayanlar tutanlara yallah Arabistan’a yobaz geri kafalı diye sallıyor. Ve özellikle Ramazan aylarında insanların gözüne gözüne sokarak yiyip içen, bana bir kelime etse de olay çıkarsam diye bekleyen bir kesim var, tıpkı Cihat’ın örneğinde ki gibi.

Neyse, allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin.

Geri