oruca ne zamana kadar niyet edilir?

Konu sahibi son olarak 60 gün önce görüldü

Ama ben diyorum ki ; ben bugün için tutmayacaktım
ve saat 11 civarına kadar oruclu değildim net olarak
fakat bişey de yemedim, orucun gereklilikleri dışına cıkacak bişey de yapmadım
şimdi bunu kaza yapmak gerekir mi? bu saatten sonra niyet edip devam edilir mi?

Sucu gunahi ustume aliyorum; niyet edip devam edilir:D

sahur yapmadım diyom cancazım ya :T:
beni hiç anlamıyosunuz :p
lütfen durumumu özel olarak ele alınız

Tamam yapma fark etmez. Sen gerçekten oruç tutmak istiyorsan Allah kabul eder.Kalben niyet etmiş oluyorsun.Şimdi niyet etmene gerek yok.Çok fazla kafana takma.Bildiklerim bunlar.

Denk gelmisti. Kaza etmezsen cehennemde gorusuruz:D

Lan ciddi misin? Kabul görmüyor mu?
Olum mantığın alıyo mu ya, 17 saat keyfimizden sigara içmeyecek değiliz ya :/
Sen iftar ve sahura verdiğin önem ve mükemmel cumartesi oruçlarınla cennetliksin <3

NazLı dinimizi sanki, başımızda bir gardiyan varmış ta onun kurallarını harfiyen yerine getiren bir mahkum gibi yaşadığımızın farkında mısın?

İslam dini bu değil. Dinimizde zorlama yoktur. Öyle ki bizim ilahımız çok merhametlidir. Hani düşününce, orucumuzu tam bile tutsak, onun kabul olduğu kesin mi? Değil. Belki de yaptığımız farklı bir şeyden dolayı tam tutsak bile kabul olmuyor. Hiç bir şey yemeden, o ana kadar geldiysen sonrası için de Allah'a kabul etmesi için dua eder, o andan itibaren orucuna niyet edersin. Bizim dinimizde bunun kabul olup olmadığnı o zamanın imamlarına göre karar verebiliriz. Ama hadislerde de der ki, bu tarz durumlarda tüm imamların dediğine uyabilir veya diğer mezhepleri taklit edebilirsiniz. O yüzdem çok fazla kasma.

Budur.

Kolaylıkların olduğunun ben de farkındayım, zaten çoğu konuda da bilgim varsa soranlara niyetin önemli olduğunu söylerim, benm iç sesim zaten olabilir diyor.
Bu özel durumla ilgili bilgisi olan varsa öğrenmek istedim sadece.
Teşekkür ederim yorumun için :)

Dunden oluşan bir plan icin bugun oruc tutmuyorsun ama anlamadigim o plan bugun iptal olduysa aman ben zaten bisey yemedim oruc tutayim diye olmaz anlatmak istedigimi umarim anlamissindir gününe gün duser.Sabah gecirdigin namazi 9 gibi kiliyorsun niyette ayni o şekilde ben büyüklerimden boyle ogrendim (:

Lan ciddi misin? Kabul görmüyor mu?
Olum mantığın alıyo mu ya, 17 saat keyfimizden sigara içmeyecek değiliz ya :/
Sen iftar ve sahura verdiğin önem ve mükemmel cumartesi oruçlarınla cennetliksin <3

Adam sahura kalkilmissa ve niyet edilmisse diyordu, yani bir sefer de olsa niyet etmeye vurgu yapiyordu, senin durumun sakat o yuzden biraz. Nasil olsa niyet etmedim deyip yiyebilirdin de mesela di mi? Muallak:D

Adam sahura kalkilmissa ve niyet edilmisse diyordu, yani bir sefer de olsa niyet etmeye vurgu yapiyordu, senin durumun sakat o yuzden biraz. Nasil olsa niyet etmedim deyip yiyebilirdin de mesela di mi? Muallak:D

Yemedim ama yemedim ok?!!! .s.s
Akşam hatipoğlunu arayıp sorsam mı .s.s
Senin engin bilgilerin buna yetmedi ya resmen la :D

Nazlıcım bilmiyorum aslında ben , ama olabilir gibi geliyor bana. Yani yolculuğa çıkacaksın diye niyetlenmemişsin ama iptal olmuş oruca niyet edip devam edebilirsin sanırım.Mahsur yoktur ki , yine de için rahat etmezse diyanet aranıp sorulabiliyor çok rahatsız olursan ara sor derim ben.Senin kafanı epey krıştırmış arkadaşlar galiba=) derdini anlatamamışsın

YareN aslında net anlatmaya çalıştım ama 2 konu farklı anlaşıldı
'niyet'e geldi konu
ahh EkSen abi diyesim geldi şuan :D
tesekkür ederim canım sanırım bozmadan devam edicem

@YareN sana güveniyorum gel aydınlat beni zaman geçiyor (:
Estf canım kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş:) Bildiğimden yazmıyorum ama biliyorsun ki bizim dinimizde her zorluğa bir kolaylık var , yola çıkacaksın diye sahura kalkmadın ama yolculuk da iptal oldu diye sen bugün oruç tutamazsın diye birşey olabilir mi sence ? yani bence olmaz gibi geliyor. Eğer yolculuk iptal oldu ise, sen sahur yapamadığın halde oruç tutabileceğine akşama kadar dayanabileceğine inanıyorsan tutabilirsin , ama tutmazsan da keffaret gerekmez bence bugünü kaza edersin.Benim düşünceme göre karar senindir.Yine de dediğim gibi istersen iyi bilen birilerine sor

niyet unutulmuşsa veya herhangi bir sebeple niyet edilmemişse, o gün orucu bozan bir şey de yapılmadıysa oruç tutulmuş olur.
Diye Bilirim :)
pietà NazLı

Ramazan-ı Şerifte her gün için ayrıca niyet edilmelidir. Çünkü her günün orucu müstakil bir ibâdettir. Ramazanın başında bir defa toplu niyet edilip artık niyet edilmemesi doğru değildir, yeterli değildir. Çünkü her gün bir ayrı ibâdet günüdür. Her günün tecellîleri de farklı olmaktadır. Bir gün sıhhatli iken, bir diğer gün hasta olabilmekteyiz. Bir başka gün yolculuğa çıkmak zorunda kalabilmekteyiz. Bu durumda baştaki toplu niyetimiz bizi sıkıntıya sokacaktır. Çünkü oruç tutmaya kudretimiz yetmediğinde, en baştaki toplu niyetimiz ve sözümüz bizi bağlar.

Bu açıdan her günün niyeti ayrıdır. Niyet edilmeyen gün oruç tutulmamış demektir; oruç tutulmadığında ise bozulan bir niyet olmadığı için, kefâret gerekmez. Ancak, o günün kazâsı daha sonra bire bir yapılır.

Niyet sahur vakti yapılabileceği gibi, o günün en geç kuşluk vaktine kadar da yapılabilmektedir. Ancak bu vakitten sonraya niyet bırakılmaz. En geç kaba kuşluk vakti niyet yapmak için de, o ana kadar orucu bozacak davranışlardan uzak bulunmak lâzımdır. Yoksa niyet geçersiz olur.

Oruca niyet etmenin en erken vakti, bir gün önceki günbatımında başlar. Niyet için en hayırlı ve efdal vakit ise sahur vaktidir.

Nazlı benimki kabul oluyomuş, seninki de hayırlısı olsun suflem <3

pietà dan halliceyim diyebildim şuan yalnız:D
resmen sıfırladı seni adamın biri waffleım
olmaz diyodu yukarıda :p

Geri