oruca ne zamana kadar niyet edilir?

Konu sahibi son olarak 58 gün önce görüldü
Şimdi ilk defa böyle bi konu açıyorum bu forumda, ama netten araştrmaya üşendim

Durum şöyle ki;
Gece niyet etmemiştim, sabah yolculuk planım vardı. Fakat ertelendi.
Şu saate kadar da bişey yemedim.
Şimdi niyet edip tutsam olur mu?
Bütün islam alemini konuya bekliyorum :D

Sanırım öğle ezanına kadar niyet edebilirsin ben öyle biliorum tabi ne kadar doğru bilemem sen orucunu yine de bozma :d

Sanırım öğle ezanına kadar niyet edebilirsin ben öyle biliorum tabi ne kadar doğru bilemem sen orucunu yine de bozma :d

Acele edin derdime bi çare :D
Acıktım da ,kabul olmuyosa börekler bana bakıyo hemen yiycem Azra :kiki:

Acele edin derdime bi çare :D
Acıktım da ,kabul olmuyosa börekler bana bakıyo hemen yiycem Azra :kiki:

Sen niyeti bozmuşsun zaten:d eğer tutamicak gibiysen sonra kaza yaparsın tabiki kendin bilirsin şimdi azra söyledi de böyle yapym en iysi deme sakın bunun vebalini alamam asdfgh

Sen niyeti bozmuşsun zaten:d eğer tutamicak gibiysen sonra kaza yaparsın tabiki kendin bilirsin şimdi azra söyledi de böyle yapym en iysi deme sakın bunun vebalini alamam asdfgh

Ya yok şimdi akşama kadar dururum akşam üstü kabul olmadığını öğrenirsem sinir olurum kendi kendime :D
Ayrıca bilemiycem .D burda ispatı duruyor vebal altına girdin çoktan :D bi de vakit verdin öğlen diye :p

Laaan ben bütün ramazan boyunca tutarken niyet etmedim hiçç. Kabul olmuyo mu öyle?

Ya yok şimdi akşama kadar dururum akşam üstü kabul olmadığını öğrenirsem sinir olurum kendi kendime :D
Ayrıca bilemiycem .D burda ispatı duruyor vebal altına girdin çoktan :D bi de vakit verdin öğlen diye :p

İnsansoğluna boşuna nankör dememişler:D Aklımda öyle kalmış sen yinede diyanetin sayfasına bak:d Ama muhtemel iç sesini dinliceksin öyle sezdim:d

"Eger Ramazan ayinin basinda niyet edilmis ve sahura kalkilmissa, o tabii sayilir, sonraki gunler tekrar niyet edilmese de kabul gorecektir" seklinde yorum dinlemistim Diyanet Islerinden.

Yani en bastan Ramazanda oruc tutmaya niyet ettiysen, su durumda oruc tutmaya musaitsin gibi anladim ben.

İnsansoğluna boşuna nankör dememişler:D Aklımda öyle kalmış sen yinede diyanetin sayfasına bak:d Ama muhtemel iç sesini dinliceksin öyle sezdim:d

Aşk olsun :DDDD hiç öyle huylarım yoktur
Benim iç sesim olur diyor ya, sonuçta plansız yürüyen birşey oldu, şimdi etsem olur bence

Laaan ben büyün ramazan boyunca tutarken niyet etmedim hiçç. Kabul olmuyo mu öyle?

olmadı ,hergün için 31x61 den sen baya yükümlüsün, DHY yi geçti :DDd

:DDD sakin ol oluyor , içinden geçirmen bile yeterli
ama ben tutmıcam diye düşünüyodum uygun olmadığımdan, şimdi durum uygun hal aldı
farklı şeyler wafflem :srl:

Sahura kalmak ta bir niyettir zaten.
Ben neredeyse hiçbir gece niyet etmiyorum.

"Eger Ramazan ayinin basinda niyet edilmis ve sahura kalkilmissa, o tabii sayilir, sonraki gunler tekrar niyet edilmese de kabul gorecektir" seklinde yorum dinlemistim Diyanet Islerinden.

Yani en bastan Ramazanda oruc tutmaya niyet ettiysen, su durumda oruc tutmaya musaitsin gibi anladim ben.

Ama ben diyorum ki ; ben bugün için tutmayacaktım
ve saat 11 civarına kadar oruclu değildim net olarak
fakat bişey de yemedim, orucun gereklilikleri dışına cıkacak bişey de yapmadım
şimdi bunu kaza yapmak gerekir mi? bu saatten sonra niyet edip devam edilir mi?

Yorumlarda da değinildiği gibi sahura kalkınca niyet etmiş gibi oluyorsun.Allah kabul etsin : )

Sen niye diyanet işlerinden yorum dinliyosun ki ahshchgj
Ben ilk gün uyanamamıştım zaten, sonra da hiç niyet etmedim. Kabul olur mu hocam?

olmadı ,hergün için 31x61 den sen baya yükümlüsün, DHY yi geçti :DDd

:DDD sakin ol oluyor , içinden geçirmen bile yeterli
ama ben tutmıcam diye düşünüyodum uygun olmadığımdan, şimdi durum uygun hal aldı
farklı şeyler wafflem :srl:

Bu arada orucumu açarken niyet ettim açmaya gibisinden cümleler kuruyorum. Nasıl bi çakalım ben ya :D

Ama ben diyorum ki ; ben bugün için tutmayacaktım
ve saat 11 civarına kadar oruclu değildim net olarak
fakat bişey de yemedim, orucun gereklilikleri dışına cıkacak bişey de yapmadım
şimdi bunu kaza yapmak gerekir mi? bu saatten sonra niyet edip devam edilir mi?

NazLı dinimizi sanki, başımızda bir gardiyan varmış ta onun kurallarını harfiyen yerine getiren bir mahkum gibi yaşadığımızın farkında mısın?

İslam dini bu değil. Dinimizde zorlama yoktur. Öyle ki bizim ilahımız çok merhametlidir. Hani düşününce, orucumuzu tam bile tutsak, onun kabul olduğu kesin mi? Değil. Belki de yaptığımız farklı bir şeyden dolayı tam tutsak bile kabul olmuyor. Hiç bir şey yemeden, o ana kadar geldiysen sonrası için de Allah'a kabul etmesi için dua eder, o andan itibaren orucuna niyet edersin. Bizim dinimizde bunun kabul olup olmadığnı o zamanın imamlarına göre karar verebiliriz. Ama hadislerde de der ki, bu tarz durumlarda tüm imamların dediğine uyabilir veya diğer mezhepleri taklit edebilirsiniz. O yüzdem çok fazla kasma.

Budur.

Geri