Oyun Ondan Bahset

Forum oyun
Konu sahibi son olarak 77 gün önce görüldü
Gerizekalının tekiydi neyinden bahsedim..

" haklıydı " söyleyeceklerim bu kadar.

Rahmetli babaannemin hiç unutmadığım bir görüntüsünden bahsedeyim.

Babaannem, yazın yaylaya çıkar, 3 oğlu da onu genellikle hafta sonu ziyarete giderdi.

Gidince şen olur, çocuklar torunlar geliyor her hafta sonu, yaşlıdır başka neyi var?

Bir zaman gittik, pazar oldu döneceğiz. Çıktık evden yukarı döneceğiz Adana'ya. Bir şey unutmuşuz ki, hatırlamıyorum, bir poşet olabilir, beni aşağı geri yolladılar.

Yayla evimiz biraz iniş-yokuştur. Yokuşu da yorar adamı...

İndim.
Avluya girersin, sağda kerevitte babaannem oturur. O, benim ineceğimi bilmiyor. Oturmuş, ellerini göbeğinde birleştirmiş, pırp pırp yapıyor uzaklara bakıp... Babannem gözü dalınca, tek kalınca dudağıyla pırp-pırp yapardı.

Oturmuş penguen gibi... Ne kadar mahsundu. Ben adım atınca "Aman oğlum ne oldu?" dedi sevinçle, korku gelmedi kadının aklına, beni yine gördüğü için sevindi. İşte poşet sepet. Aldım geri çıktım. Çıkarken ağladım yokuşu. Babaannemin yalnızlığı kalbime işlemişti, hiç görmemiştim çünkü biz gittikten sonraki halini...

O sahneyi hiç unutmam. Allah sağ çıkartacak da, pazar cumartesiyi bulacak, oğlu torunları gelini tekrar gelecek... 1 hafta yalnız başına bekleyecek.

Keşke o anı resmedebilsem. O görüntü benim içime oturduydu, halen ağlarım.

O yüzden, vedalar doğru değil...
Gelemem hiç.

Çocukken de böyle kalbi gözü suluydum. Hiç değişmedim.

Allah rahmet eylesin.

IMG_20260315_141359.jpg

o benim ben onunum
sizi bişey kalmadı
hadi gidin

Geri