Ömür Gedik: “Avukat arkadaşım söyledi, Dilber dansı izlemek boşanma nedeni”

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Pavyona giden erkeklere sesleniyorum : Vekaletinizi bana verin, ben sizi savunurum. Aile hukukunda iyiyimdir.

Dans aktivitesinin cinsel bir çağrım atfettiği iddiası ile bir dans gösterisini sanatsal bir perspektifle izlemeye gitmeyi güven sarsıcı bir hareket olarak nitelendirmek, kabul edilemez ve çağ dışı bakış açısıdır.

Ha Anadolu Ateşi izlemeye gitmişsiniz ha pavyona?

Bende o iş, vekalet vermek isteyenlere vekalet bilgilerimi ve IBAN’ımı gönderebilirim.

Ay ne büyüttünüz la. Siz gitmeyin, gideni de boşayın tamam.

inancın olsun gitmiyorum bir yere alkol alsam uyurum ancak malum almadığımdan uyuyamıyorum .
gitsemde bir yandan misafirler için diğer yandanda dükkana gelen konsomatrisler için
kısaca olay biraz uzun sonuçta GİTMİYORUM.
bugünleri göreceğim aklıma gelmezdi hahaha:D

Pavyona giden erkeklere sesleniyorum : Vekaletinizi bana verin, ben sizi savunurum. Aile hukukunda iyiyimdir.

Dans aktivitesinin cinsel bir çağrım atfettiği iddiası ile bir dans gösterisini sanatsal bir perspektifle izlemeye gitmeyi güven sarsıcı bir hareket olarak nitelendirmek, kabul edilemez ve çağ dışı bakış açısıdır.

Bende o iş, vekalet vermek isteyenlere vekalet bilgilerimi ve IBAN’ımı gönderebilirim.
Revü şovuna gitsinler, niye pavyon?

Bol kazançlar diliyorum.:)

neden herkes dizideki sahneleri görene kadar pavyonlardan bir habermiş gibi davranıyor.kdfgdg çok komik değil mi? sanki dizisi çekilene kadar kimse bilmiyordu nasıl bir yer olduğunu, nelerin döndüğünü, genç kızlarımızın nasıl sömürüldüğü. yani bu zamana kadar kimse iğrenç bir şey olduğunu bilmiyordu da dizisi çekilince haberdar oldu. wouwww. en tepki gösteren sizsiniz kız, tamam.......

artık düğünlerde ankara havası çaldığında kimse oynayamayacak herhalde korkudan… dostlarımızla kurtlarımızı dökerken, dıdısının dıdısı bir kadın masasındaki başka bir kadına “pavyondan mı geldi bunlar” diyecek belli ki. yaktın bizi dilber… geçen sene düğünlere rap şarkılarıyla dans damga vurmuştu bu sene dilber dansı vuracak gibi, hadi bakalım vazgeç vazgeçebiliyorsan gelinden…

Cidden nasıl basit dengeler üstüne kurulmuş bağlar Bi dizi çıktı ve bir sahne yüzünden herkes tedirgin korkulu ve öfkeli Aşkı memnuda atölyedeki sevişmeyi dört gözle bekleyen milletimiz şimdi bir kırmızı elbiseyle ahlak bozuluyor kötü örnek diyor ulan Aşkı memnudan sonra bir sürü ensest ilişki konuları işlendi o zaman neden sustunuz geri zekalılar

Biz adamdan Tahir Elçi bekliyorduk içinden Ersan Şen çıktı iyi mi : ddd

ne diziyi ne de sahneyi izledim hâlâ niye ısrarla gündemde tutulduğunu anlamıyorum. bu ülkenin gündemi pavyon olmamalı, inanılmaz bir döngüde yaşıyoruz.

Mecburen izledim. Az çok mimikleriyle neyi taklit ediyor anladım.
Manavgat'ta bir Pavyon'a gitmiştik meraktan. Çok şeyler duyduğumuzdan elimiz daim popomuzdaydı. Arka cepte cüzdan var. Çok sıkıcıydı. Diğer masadakiler istek şarkısı nedeniyle kavga ettiler, biz çıktık, döndük.

Bir de memlekete döndüğümde arkadaşlarla gittik. Şarkıcı iyiydi ama bizden başka kimse yoktu. Yine sıkıcı bir ortam. Bir kaç da kadın vardı. Bakmasam ayıp olur, haklarında ne düşündüğümü anlarlar diye düşündüm. Allah günah yazmasın ama gerçekten çok çirkindiler. Bir de onlara bunun için para ödeyene kim ne desin. Ankara'da ortam farklıdır eminim.

Bir ara o ortamı canlı yayınlayan bir Kanal vardı. Dizideki dansın ötesine gidiyorlardı müşterilerle.

Bu işi yapan kadınlara gelirsek, farklı köleleştirme yöntemleri var. İlk olarak tüm güveneceği dallar kesiliyor ve en son darbe olarak onurları, gururları, namusları yıkılıyor. Tecavüze uğruyorlar. Öyle bir kadına aşık olan bir saftirikten duydum kadına uygulanan olayları. Kimse o işi gönüllü yapmıyor.

Dizide de yine bir Gavat koca var, Manajerlik yapan. Yönetmen ortama hakim diyebilirim.

Kaliteli bir diziyi sırf pavyon sahnesi için yuhlamak ne kadar doğru bilemiyorum iple çekiyorum yeni bölümü gece 12de izleyeceğim tvde izlemeyi sevmiyorum :))

Dizinin ilk bölümünde, pavyon ortamı çok masum bir yer gibi lanse edilmiş ve sanki kadınlar orada keyfi çalışıyor, istemedikleri hiçbir şeye zorlanmıyorlarmış havası yaratılmış oysaki gerçek hiç de böyle değil ve sanatçılar başta olmak üzere toplumun belli bir kesimi de bu duruma tepki verdiler.

Türk geceleri, revü şovları ya da eğlence mekanlarında dans eden kadınlar vardır ve kimse de eleştirmez çünkü burada kadınlar gerçekten dans ermek için bulunur ve erkeklerin eğlence aracı değillerdir.

Pavyonlarda ise senet imzalatmak sureti ile zorla çalıştırılanlardan tutun da kandırılıp bu mekanlara satılan, ailesi konusunda tehdit edilip çalışmaya mecbur bırakılan kadınlar vardır. Bazıları da zor yaşam koşulları sebebi ile çareyi burada çalışmakta bulur ancak sonuçta hiçbiri gönüllü değildir.

Sanatçıların bir kısmının verdiği tepki de dizideki bu yanlış tanıtıma yönelikti ve tepkilerinde haklılar...

Geri