Ölümün olması mı olmaması mı daha iyidir?

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
sevdiklerini kaybetmenin acısı büyüktür onarılmaz boşluklar olur hayatınızda misal az önce andık rahmetli babaannemi ah olaydı da sunu bunu yapaydı diye bazı seyler vardır onları sadece o sevdiklerimiz yapar mesela lokma tatlısı ne zaman görsem içim kıyılır babaannem kadar lezzetli ve tüm mahalleye yetirecek şekilde yapanını görmedim henüz bu ölümün olmasının kötü yanı eş ruhunuz en değerliniz gider ve sizin elinizden ardından dualar savurmak dışında hiç birşey gelmez

gelelim ölümün olmasının iyi yanına dünya nufusu malum ve milyarlarca yıllık evrene nasıl sığışacaktık ????
tüketim peki dünyanın içine etmiş durumdayız zaten daha beter koşullarda olmak demek ee ne demiş atalarımız nerce cokluk orda b.kluk

rabbimin düzeni yerli yerinde hikmetinden sualde olmaz ölüm acısı zorda olsa rabbim insan oğluna alışmayı unutmayı vermiş zaten alışıyorsun unutuyorsun aklına geldikce yüreğin sızlasada ...

70 Huriylemi Vaad Etti mevlam cenneti? Eger Biraz Okumus Ve Dini Vasiflari Biraz tasimis Ve Okumus Olsaydin Suan Bu Sekilde Konusmazdin. Merak etme Senin Gibilere ve Dusunenlere Yasayanlara Huri Yok zebani Var ;)

Güzel insan, beni tanıyor musun ki hakkımda fetva veriyorsun?

Biraz değil bi' çok şey okumuş ve hâlâ okuyan birisiyim ve teslimiyetin böylesini de bilirim. Ama sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez, burada böyle bi örnek vereceğine okuduğun şeyi paylaşsan güzel olmaz mıydı? İndirin biraz tırnaklarınızı. :)

Güzel insan, beni tanıyor musun ki hakkımda fetva veriyorsun?

Biraz değil bi' çok şey okumuş ve hâlâ okuyan birisiyim ve teslimiyetin böylesini de bilirim. Ama sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez, burada böyle bi örnek vereceğine okuduğun şeyi paylaşsan güzel olmaz mıydı? İndirin biraz tırnaklarınızı. :)

Sorgulanmayacagindan neden Bukadar Eminsin? Ve Benim Bahsettigim sekilde Okusaydin Suan Goruslerine Hak verirdim
Okuyabilirsin fakat benim savundugumu Degil..

Merak Etme Hem burda Nasil yasiyorsan olunce Tek Tek Sorguya cekiliceksin. Olumdeki asil amac bu ;)

Oho, ayrı tellerdeyiz. Ben öyle bi' şeyden söz etmedim ya neyse, bu arada kibir günahtır.

İyi sabahlar.

Kibir,Kendini beğenme, başkalarından üstün tutma, büyüklenmeye Denir.. Elhamdülillah Bu Vasiflar Bende yok :)

iyi Sabahlar ^^

ölüm ölüm dediğin nedirki gülüm :D

Doğumlar devam edecekse kesinlikle olmalıdır yoksa Dünya telef olur. Eğer ki doğumlar (yani çoğalım) olmayacaksa ölüm olmasa da olur ama sanırım sıkıcı olur...

Ölümsüzlük olsun diyecek kafa neyin kafasıdır :p

Ölüm hayattaki tek adil olan geliyor.

Rabbim adaleti sağlamış bize bir şey demek düşmez.

Olması tabi ki. Ölüm bir yandan insanın ruhunu etkileyen davranışlarını değiştiren bir etken. Ölüm olmasa idi dünya pislikten geçilmezdi diye düşünüyorum. Hepimiz bir gün öleceğiz. Ona göre yaşayın derim.

Bana olumsuzlugu verseler, ebedi kabul etmem. Iyi ki olum var. Olmasaydi bunca yaslanan insanlar ne edecekti? Dunya hastalikli, agir, zor bir yer olacakti, zaten yeterince zor. Iyi ki de ahiret var.

Ölüm bir dengedir.Nasıl sonbahar ilkbaharın dengesi ise ölümde doğumun dengesidir.Eğer ölüm olmasaydı dünyada ki kıtlıkları ve bitimsiz savaşları bir düşünün.Dünya nüfusu artıkça kıt kaynaklar azalmakta ve en önemlisi susuzluk zamanla baş göstermeye başlayacaktır.İktisatta bağımlı nüfus kavramı vardır.Yani çalışan nüfus ve ona ortak olan nüfus.Bağımlı nüfus artıkça emek artar ancak verim düşer.Buda demek oluyor ki ekonomide bundan fazlası ile zarar görüyor.Ölüm insana nizam getirmez.Ölümden sonra ki gerçek,insana nizam verir.O yüzden ölüm,sonun başlangıcını hatırladığı için insanı dolaylı nizama götürür.Ölüm acı çeken insanların acısını dindirir.Acıya sahit olanlarında yükünü hafifletir.Ölüm ürküten bir gerçek; ama olması da şükür sebebidir.Ölüm olmalı ancak genç ölüm üzücü.

Olmasi iyidir.

Elbet gidecez. Unutup da hakka girmenin anlami varmi.

Ölüm olmazsa sıkıntı büyük olur. İyi ki var ölüm.

Ölüm olamalı tabi ki doğanın dengesi bu şekilde kurulmuş sonuçta, olmasa büyük sorunlar yaşardık..

kimine umut,kimine ceza, kimine de kurtuluş..
ölüm iyi ki var

Geri