Ölüme Üzülmelimiyiz?

Konu sahibi son olarak 3025 gün önce görüldü
Ölmüş olmasından ziyade onsuz kaldığınıza üzüldüğünüz gerçeği.. (Kısmen)

Kendi ölümümüze ise yersiz, sonuçta bir şekilde başa gelecek. Başkasının, bir sevdiğimizin ölümüne ise üzülmemek elde değil tabi ki. Fakat genel olarak ölüm bir son değil, başlangıç olduğu için üzülmenin de pek bir anlamı yok. Odalar değişiyor sadece, ruh sabit.

nasıl üzülmeyeyim ki?

Neden üzülmememiz gerektiği kısmı anlamadım? Huri mevzuları mı ?

Bir daha göremeyeceğimize, bir şeyler paylaşamayacağımıza, bir daha konuşamayacağımıza üzülüşümüzdür..Yoksa ölüm güzeldir :)

Ölen kendin isen üzülsen de bir anlam ifade etmez, zira iş işten geçmiştir. Ölen sevdiğin biri ise üzülmek normal, zira ateş düştüğü yeri yakar. Ama Allah'a sağlam inanan ölüme üzülmez.

Bilirkişiler evet diyince ve üzülmediğimizi farkedersek suçlu mu hissedeceğiz?

Bir sineğin ölümü sevindirirken, bir bebeğin ölümü kahrediyor. Daha?

Yokluk hissi, bir daha hiç görmeme hissi bilinci üzüyor ister istemez..

Üzülmek ve yas tutmak hiçbir şeyi geri getirmiyor, bu yüzden son kaybımdan sonra üzülmeyi kestim. İnsan yalnızca çok özlüyor, olay bu.

Üzüntü olur mutlaka ama kendini paralar derecede olmamalı

Her insan bir önceki atalarının zevk kurbanıdır kimse size bu dünyaya gelme hakkı tanımadı ölüm ve ölümden beter hastalıklar doğuştan sakatlıklar ömür boyu acı çekmeler yaşamak için değmez şayet bizi yaratan biri var diyorsanız beni niye bu dünyaya yolladı acılar yaşamayı görmeyi ve sonunda ölümle biten bir sona sebeb olur ki benim suçum ne cehennemliksem belki Ben bu dünyaya gelmek istemiyorumdur..

İnsanlar üzülür bazen.

Geri