Ölümden Korkarmisiniz.

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

ölümden Korkarmisiniz.

• Evet Korkarim

Kullanılan: 2 25.0%
  • Hayir takmam

Kullanılan: 4 50.0%
  • ne farkeder ha korkmusum ha degil

Kullanılan: 1 12.5%
  • at'in ölümü arpadan olsun

Kullanılan: 1 12.5%

• Kullanılan toplam oy
    8
Onceleri farkli bir nedenden dolayi korkardim ama su an, geride birakacaklarim icin korkuyorum.

E ama aslında "bilmediğinden" korkması beklenmez miydi? Yani o kadar korkunç efsanelerle bezenmiş ki salt bilinmezlik korkusunu katlayarak arttirmislar mi demeye getiriyorsun

Bilmedikleri degil, bilmedikleri üzerine kurduklari ihtimaller skalasi ve efsaneler zinciri korkutuyor insani. Yoksa bilmemek bilmemektir. Ölümün yalnızca gözlemleyebildiğimiz yanı biyolojiktir. Biyoloji ölümden sonrası için bir anlam vs sunmaz. O dinlerin, öğretilerin isi. Hayati deneysel anlamlandiran insanin zaten ölümden sonrasini anlamlandirmak, cennet cehennem veya reenkarnasyon gibi kaygisi yoktur. Ölüme dair duyulan korku aslinda yaşama dair duyulan korkunun tezahuru.

Bilmedikleri degil, bilmedikleri üzerine kurduklari ihtimaller skalasi ve efsaneler zinciri korkutuyor insani. Yoksa bilmemek bilmemektir. Ölümün yalnızca gözlemleyebildiğimiz yanı biyolojiktir. Biyoloji ölümden sonrası için bir anlam vs sunmaz. O dinlerin, öğretilerin isi. Hayati deneysel anlamlandiran insanin zaten ölümden sonrasini anlamlandirmak, cennet cehennem veya reenkarnasyon gibi kaygisi yoktur. Ölüme dair duyulan korku aslinda yaşama dair duyulan korkunun tezahuru.
Değil değil. Korkan adam inançlı ise kesinlikle imanı eksiktir. Tam adam niye korksun? Dereler şelaleler...

Umurumda değil ki. Bu şimdi korkmamak mı oluyor?

Her ölümün yeni bir başlangıç olduğuna inanırım her zaman. Vakti gelen gidecek.

Aslında ölümü bu kadar abartmamak lazım. çünkü dünya sadece bi geçiş yeridir. bütünden gelmek ve bütüne gitmektir. bu süre içinde yaratılan bedenin sınanmasıdır. yani senin gözle gördüğün bi beden gibi esas değer verilmesi gereken bir ruhun var. yani nasıl doğumun gerçekleşmişse ve sebebi topraksa bunu kabul ediyorsan ölümü de normal karşılamalısın.Fakat ölümü normal karşıla derken de kalkıp da kimse intihara gitmesin. yazgıya göre ölmek en mantıklısı.

Kaderimdeki ölüm şeklinden korkuyorum sadece..Ölümden asla korkmuyorum..

Orada salvolar atamayacaksınız yalnız. Puro falanda yok.d

Karşı karşıya gelene kadar bilinmez diye düşünüyorum.

Eskiden korkmazdım. Hayat benim için büyük oranda gelip geçici bazı duygulardan ibaretti. Ölseydim arkamda bırakacak, yoluna devam edemeyecek kimsem yoktu. Ancak özellikle baba olduktan sonra arkamda bırakabileceklerim “hayat” kelimesi içerisinde inanılmaz yer kapladı ve korkar oldum. Düşününce çekeceğim ruhsal acı, ölürken yaşayacağım fiziksel acıdan kat be kat fazla olacak diye hissediyorum. O nedenle bir korku oluştu. Belki de bundan ötürü alkolü bıraktım, sigarayı azalttım, hızlı araç kullanmıyorum...

Babam korktu mu acaba..
Bizi göremedi.
Morgta görmeye gittiğimde gözleri açık bana gülümsüyordu. Korkmamıştır sanırım.
Bunu mayıs ayından beri düşünüyorum...
Kendime gelirsem, korkuyorum. Bana bir şey olursa anneme kim sahip çıkacak. Yürüyebilecek mi..
Çok korku ve endişe verici ama...

Ölümün kendisinden korkmuyorum.
Ancak sanırım geride kalanları yalnız bırakmaktan ve bensiz ne halde olacakları dusuncesınden korkuyorum

Korkmuyorum da , çocuklar daha küçük kendilerini kurtarsınlar önce , sonra farketmez ölmem ya da yaşamam.

Geri