Ölü Ozanlar Derneği-N. H. Kleinbaum /sözler

Konu sahibi son olarak 664 gün önce görüldü
"Eğer bir şeyden eminseniz" dedi, herkes yavaş yavaş sırasına dönerken, "kendinizi buna birde başka açıdan bakmaya zorlayın; bunun yanlış yada aptalca olduğunu bilseniz bile. Okurken, sadece yazarın düşüncelerini değerlendirmeyin, kendi düşüncelerinize de önem verin. sf. 52

"Dil bir tek sebeple icat edilmiştir çocuklar..." Parmaklarını tekrar şaklatıp Neil' ı işaret etti.
"İletişim kurmak için?"
"Hayır," dedi Keating. "Kadınlara kur yapmak için. Bu uğraşta tembelliğe yer yoktur. Ödevlerinizde de öyle." sf. 51

Kişi eğer kendine güvenle hayallerinin peşinden giderse beklenmedik bir başarıya ulaşacaktır. sf. 47

"Pekala," dedi Meeks. "Her şeyi bir kere denerim ben."
"Seks dışında," diyerek güldü Charlie. sf. 42

Bana aptalca hayaller peşinde koşmayan bir kalp gösterin, ben de size mutlu bir adam göstereyim! sf. 39

"Yaşıyorsun işte -Hayat var, hüviyet de öyle,
Zorlu oyun devam ediyor, belki sende katılırsın bir dizeyle"

Keating sınıfa göz gezdirdi. "Peki sizin dizeniz ne olacak?" diye sordu dikkatle. sf. 37

"Diyorum ya -saçmalık! İnsan ırkının bir üyesi olduğunuz için şiir okursunuz, insan ırkı da tutku doludur! Tıp,hukuk ,bankacılık . Bunlar hayatı sürdürmek için gereklidir.Peki ya şiir ,romantizm ,aşk ,güzellik ? Bunlar ise uğruna hayatta kaldığımız şeylerdir. sf. 36

Örneğin, dilin ve sözcüklerin tadına varacaksınız; çünkü kim ne derse desin sözcükler ve fikirler dünyayı değiştirecek güce sahiptir. sf. 36

"Bütün iyiler hödükleri sever zaten." sf. 33

Carpe Diem, diye fısıldadı Keating. Anı yaşayın. Hayatlarınızı olağanüstü kılın. sf. 25

Mazlumlar dünyanın varisi olabilir ama Harvard' a giremez; anlatabiliyor muyum? sf. 19

Yaşları daha küçük olan pek çok çocuğun belki de hayatlarında ilk kez ailelerinden ayrılırken, çenelerinin titrediğini, gözyaşlarının usul usul aktığını fark etti. sf. 10

"Cameron, gelenek nedir?"
"Gelenek, Bay Nolan, okul, vatan ve aile sevgisidir. Bizim Welton' daki geleceğimiz en iyi olmaktır!" sf. 7

Geri