Ölü Ozanlar Derneği-N. H. Kleinbaum /sözler

Konu sahibi son olarak 664 gün önce görüldü
"Oh Kaptan! Benim Kaptanım!" sf. 135
N. H. Kleinbaum - Ölü Ozanlar Derneği​

"Kavgadan kaçıyoruz
Durup dövüşmemiz gerekirken." sf. 120

Ormana gittim, çünkü bilinçli yaşamak istiyordum. Derinlemesine yaşamak ve hayatın iliğini emmek istiyordum! sf. 119

"Allah Allah," dedi. "Size pek de büyük bir oda vermemişler, değil mi?"
"Belki de dünyevi şeylerin dikkatimi öğretmenlikten başka bir şeye kaydırmasını istemiyorlardır," dedi Keating gülümseyerek. sf. 102

"Kadın bir katedraldir, çocuklar. Her fırsatta ona tapının," dedi. sf. 102

Hager bir süre çocukları seyretti, ardından "Bay Meeks, Overstreet ve Anderson, siz normalde solak mısınız? diye sordu.
"Hayır, efendim."
"O zaman neden sol elinizle yiyorsunuz?"
Çocuklar birbirlerine baktı. Knox grup adına konuşup, "Eski alışkanlıkları yıkmanın iyi olacağını düşündük, efendim," diye açıkladı.
"Eski alışkanlıkların nesi varmış, Bay Overstreet?"
"Mekanik yaşamı devam ettiriyorlar, efendim," dedi Knox. "Zihninizi sınırlandırıyorlar." sf. 100

Hayatın iliğini emmek, kemiği boğazına kaçırmak değildir.. sf. 93

"Ehi müzmün bir ateist yetiştirmek istiyorsan," dedi McAlister, 'ona katı bir din eğitimi ver. Her zaman işe yarar." sf. 93

"Ben hep eğitimin kendi adımıza düşünmeyi öğretmek olduğunu düşünmüşümdür," dedi Keating. sf. 92

"Bir yaz gününe mi benzetsem seni? Çok daha sevimlisin sen, ılımansın oysa..." sf. 81

"Babam bana çocukken ne derdi biliyor musun? 'Beş doksan sekiz.' İnsan vücudundaki bütün kimyasallar şişelenip satılsa bu kadar edermiş. Eğer her gün çalışıp kendimi kanıtlamazsan ben de ancak bu kadar edermişim. Beş doksan sekiz." sf. 72

"Gülmek, ağlamak, yuvarlamak, mırıldanmak; daha fazlasını yapmalı. Daha fazlası olmalı..." sf. 66

"Hakikat ayaklarınızı sürekli açıkta bırakan bir yorgan gibidir!" sf. 64

Vahşi naramı dünyanın çatılarından koyveririm. Walt Whitman sf. 63

" Şiiri sözcüklerle de sınırlamıyorum. Müzik de şiir olabilir, bir fotoğraf da , bir yemeğin hazırlanışı da- yani içinde ilham olan her şeyde- Gündelik şeyler de olabilir, ama asla ve asla SIRADAN olmamalıdır!" sf. 62

Hayatta önemli şeylerle alakadar olun; aşk güzellik, hakikat, adalet gibi." sf. 62

"Yalnızca rekabet beni bir şair, bir sofist, bir hatip yapabilir." sf. 59

"Romantikler tutkulu deneycilerdi Charles." sf. 58

"Topla gül goncalarını toplayabilirken..." sf. 57

Ormana gittim, çünkü bilinçli yaşamak istiyordum. Derinlemesine yaşamak ve hayatın iliğini emmek istiyordum! sf. 57

Geri