Ölmüş bir insana iyi ki ölmüş der misiniz?

P
  • Kullanıcı Phoibos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Bir insan öldüğünde, "iyi ki ölmüş" der misiniz?

• Evet. İyi ki ölmüş.

Kullanılan: 10 55.6%
  • Hayır. Nihayetinde insandır.

Kullanılan: 8 44.4%

• Kullanılan toplam oy
    18
Kimi onuruyla yaşayanı müstesna tutuyor. Kimi iyiler için kullanıyor, kimi din düşmanları için.

Söylemeye sebep ölçütler geniş aralıklı oldu. Verdiğim oy müstesna, her şeye rağmen insandır diyebilenlerin erdemine hayranım.

Para ile imanın kimde olduğunu kimse b ilemez. Belli ki bu tartışma siyasi bir görüş ayrılığından doğmuş ve büyük olasılıkla inancsız biri/leri için denmiş bir cümle gibi kokuyor. Şahsen ben sevmesem,hoşlanmasam bile artık bu dünyadan göçüp gitmiş biri için asla bu tarz bir nahoş cümle kullanmam. Kimin ne şekilde hayat süreceği kalan ömrünü nasıl geçireceği ve son nefesini nasıl vereceği belli olmaz. Ayrıca sanırsın ki bu cümleyi kuranlar çok iyi insan. Önce herkes kendi kapısının önünü süpürmeli. Ölmüşse allah rahmet eylesin der geçerim.

Yani "kurtuldu" denir, evet. "iki rahmetten biri" denir, evet. Ama burada sorulan o değil tabi.

İnanın bilmiyorum. Hani şu şekilde cevap vereyim, Sabra ve Şatilla katliamlarının mimarı Şaron öldüğünde, "hesabı görülsün" dedim. Misal ilk olarak o geldi aklıma. Örneği çoğaltmayacağım. Modern zaman kasaplarının hiçbirinin ölümüne üzülecek, vahlanacak değilim. Üzerine kan sıçramış kimseyi affedecek değilim. Bilmiyorum belki tam sorunun cevabı da olmadı bu, gönderiyorum gitti.

Devletime milletime askerime polisime kurşun sıkıyorsa and insanları aldatıyorsa saptıyorsa gebersin oç bile derim

Ne kadar kötü bilsem de ölümüne kötü konuşmam. Konuşamam. Terazisi ahirette..

Kimseye iyi ki ölmüş demeye dilim varmıyor.

ben direk soyliyim, ak partiliyim, yobazim, dinciyim, kralini tanimam.

İnsan sifatina uygun bir hayat yasamamissa, diğer insanların haklarina ve özgürlüklerine engel olmuş, zalim olmuş ise niye demeyeyim ki. Daha kotusunu de derim.

Asla demem düşmanım bile olsa fatiha okurum arkasından.

Demedim, diyecegimi de sanmiyorum. Benim gorusum, 1 snlik bir yasamin bile bir sebebi vardir, olmusse de olmemisse de vardir bi sebebi.
Yeri gelir hastaliktan cekene de demem, belki o aciyi cekmesinin de vardir geregi.

Tanıdığım hiç kimseye demedim diyeceğimi sanmıyorum, tecavüzcüsü vatan haini için geçerli değil tabiki onlara derim.

Duruma bağlı zalim diktatör eli kanlı insanlara zulmeden birisi ise iyi ki ölmüş insanlar onun zülmünden kurtulmuş derdim

“ne kendi etti rahat, ne âlem buldu huzur, / yıkılıp gitti cihandan, dayansın ehli kubur”

Geri