Ölenin ardından kıymalı pide yemek

Konu sahibi son olarak 588 gün önce görüldü
Bence en saçma Türk adetlerinden birisi.
Birisi ölür daha cenazesi kalmadan nereden pide yaptırsak, kaç tane ayran alsak diye yeme derdine düşer insanlar.
Yahu insan ölmüş acısı var senin midenimi düşünecek.
Dedem öldüğünde çok iyi hatırlıyorum biz acıdan pide falan gelmedi aklımıza gelenler kınamış falan pide yok mu diye sen oraya yemek yemeyemi geliyorsun ayıp yahu.

Anneannem hizmet etmek yerine oturup ağladığım için kızmıştı.......Altın gününe gelmişmişçesine toplanıyorlar zıkkım yiyesiceler.

pide yeme olayini ilk defa duydum ama insanlar senin sevdiklerin icin gelip acini paylasiyor bence ne ikram etseniz az.

Samsun gelenegi diye biliyorum, bizim orda da kurban kesilir yemekler verilir cenaze evinde

Saçma dediğin pide ise, yasin vs dağıtmakta saçma o zaman. Ne zihniyettesiniz siz acabası Hannibal..Okumuş olmasaydım..Siz bahamalara falan göç edin, size buralar dar..

Birde dağıtmadığın zaman yadırganıyorsun bazı şehirlerde. Ölen kişinin yakınları sizin karnınızı mı doyursun, cenaze işleri ile mi ilgilensin? Saçmalık resmen.
Bu konularda zorunluluk olmaz insanın içinden gelmeli.

Saçma dediğin pide ise, yasin vs dağıtmakta saçma o zaman. Ne zihniyettesiniz siz acabası Hannibal..Okumuş olmasaydım..Siz bahamalara falan göç edin, size buralar dar..
Zoruna giden ne onu anlayamadim.begenmiyorsan konuyu es gecersin.o benim gorusum.beni elestirmek yerine fikirlerini yaz.beni kucumseme yada benim yazi ozgurlugumu kisitlamak sanami dustu hadsiz.kendin ol biraz birak gosterisi.gosterisi cok seviyorsan manken ol.ha benim oyle bir ajansim yok dersen ben sana yardimci olurum.

Samsun gelenegi diye biliyorum, bizim orda da kurban kesilir yemekler verilir cenaze evinde
Pidemiz meşhurdur ama cenaze evinde değil sanemcim:)
Doğu kültüründe daha çok var yok demesin şimdi doğulu arkadaşlar yıllarca yaşadım oralarda belki onlardan daha fazla
Insan acısını yaşayamıyor bu tür olaylardan dolayı

Tek saçma gelenek bu olsa keşke. Hem evlilikte hem sünnette hem cenazede yığınla saçmalık var. Bizim adetler böyle, bir kere evleniyorum adı altında saçma sapan işler. Cenaze evinde yemek vermediler diye hayiflanmakta ne bileyim. Taziye evinden yemek mi beklenir ya?

Bizde mevlit okunduktan sonra dağıtılır.
Ayrıca yanlış bilmiyorsam vefattan sonra aile yemek vermez , vefatın olduğu eve yemek getirilir komşular tarafından.

Geri