Olası zeytinyağlı yiyememe nedenleri

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Alışkanlık, yemeklerde de salatalarda da zeytinyağı kullanırım. Mis gibi kendi zentinliklerimizin yağı.

Sadece kızartma yapılmaz. Sağlığını düşünen yemek, salata her şeyde kullanır. Bizde de teyzem yapıyor, ondan alıyoruz. Tanınmayan yerden alınanlar toplama. Güvenilmez.

Salata dışında zeytinyağını pek kullanmıyorum

cahil intölaransı olabilir.

Bu malov başlığı yine ben açmışım, bir imsan hiç mi değişmez, bu üst düzey yakışıklı da kim, aa benmisim.

Ne bilirdim çevremde 7 tane zeytinyağı üreticisi olacağını... Sallasam zeytinci... Bazıları da ziraatçi filan adamlar yurt dışına zeytinyağ bilmemnesine gidiyor...

Ben bir zeytinyağı tatdım... İtalya'nın kostarika mı kostanara mı ne zıkkımsa o bölgesinden ödüllüymüş, bir çeyrek yudum sadece. Gözüm yaşardı, boğazım boğumlandı, burnumdan zeytinyağı geldi dedim ananı bacını italyasını da...

Biz alışmısız soğuk sıkım filan yalanlarına. Mısır yağı gibi zeytinyağlar tüketiyoruz.

Yumurtaya komayın, ağır olur, onun dışında "saf zeytinyağı" he he ya öyledir, iyidir.

Marka, yapılış tarzı çok önemli.
Yunanistan'da gümrükteki marketlerinde satılan var bir tane markası aklıma gelmedi.En son gittiğimde sadece o markadan satılıyordu zaten.
Hayatımda bu kadar harika zeytinyağını hiçbir yerde yemedim.
Pembe domates,kırmızı soğan ile bunu pulbiberle karıştır.
Kebap vb. hikaye kalır yanında.

Ben her yemeği sızma zeytinyağıyla yapıyorum, et yemekleri dahil. Tereyağı pilav yaparsam kullanıyorum. Mısır ve ayçiçek yağı yıllardır kullanmıyorum zaten. Fındık yağı kullanıyorum, kek vs öyle şeyler yaparsam. Eşimi de alıştırdım, şimdilik ses etmeden yiyor yemeklerimi, dur bakalım… Yiyemeyen de ağır geldiği için yiyemiyor, bunun da çeşitleri var, meyvemsi olanlar vs. Daha hafif bir tercih yapılabilir.

Marka, yapılış tarzı çok önemli.
Yunanistan'da gümrükteki marketlerinde satılan var bir tane markası aklıma gelmedi.En son gittiğimde sadece o markadan satılıyordu zaten.
Hayatımda bu kadar harika zeytinyağını hiçbir yerde yemedim.
Pembe domates,kırmızı soğan ile bunu pulbiberle karıştır.
Kebap vb. hikaye kalır yanında.
20250829-194636.jpg

Mük.

Geri