Okutulan siğilin iyileşmesi

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
benim de deneyimlediğim bir şey olduğu için inkar edemediğim ender ilahi mevzulardan biri... 8-9 yaşlarındayken iki elimin baş parmağında da vardı bundan ve aylarca oje gibi sürülen ilacı kullanmıştım. o ilaç siğili kurutuyor, kaskatı yapıyor, eller yıkandıkça da kendiliğinden düşüyordu fakat bi zaman sonra tekrar çıkıyordu. en son binali hoca diye birine götürdüler, kendisi mahallenin emekli imamı olur, okudu üfledi, bana da "bildiğin üç tane duayı oku" dedi, ben de "bir tane dua biliyorum" dedim, tam teknik bir sorun yaşıyoruz derken hocamız "o zaman onu üç kere oku" diyerek mantıklı bir çözüm üretti, siğiller aynı şekilde düştü ve bir daha gelmedi. okunduktan sonra da ilacı kullanmaya devam ettiğim için "zaten iyileşecekmiş" fikrine daha yakındım ama bu kadar fazla kişiden okununca geçtiğini duyunca insan bi düşünüyor. tabii duaların etkisinin siğil geçirmekle sınırlı kalması da üzücü olabilir düşününce.

benim de deneyimlediğim bir şey olduğu için inkar edemediğim ender ilahi mevzulardan biri... 8-9 yaşlarındayken iki elimin baş parmağında da vardı bundan ve aylarca oje gibi sürülen ilacı kullanmıştım. o ilaç siğili kurutuyor, kaskatı yapıyor, eller yıkandıkça da kendiliğinden düşüyordu fakat bi zaman sonra tekrar çıkıyordu. en son binali hoca diye birine götürdüler, kendisi mahallenin emekli imamı olur, okudu üfledi, bana da "bildiğin üç tane duayı oku" dedi, ben de "bir tane dua biliyorum" dedim, tam teknik bir sorun yaşıyoruz derken hocamız "o zaman onu üç kere oku" diyerek mantıklı bir çözüm üretti, siğiller aynı şekilde düştü ve bir daha gelmedi. okunduktan sonra da ilacı kullanmaya devam ettiğim için "zaten iyileşecekmiş" fikrine daha yakındım ama bu kadar fazla kişiden okununca geçtiğini duyunca insan bi düşünüyor. tabii duaların etkisinin siğil geçirmekle sınırlı kalması da üzücü olabilir düşününce.
şimdi kaç tane dua biliyorsun….

Benim siğilimi okutmamışlar, sanayide kaportacının yanına çırak vermişler, ondan iyileşmiyor demek ki

lisede arkadaşımın başına gelmişti ve aylarca öyle gezdikten sonra hocaya gitmeye karar vermişlerdi. zaten belli aralıklarla da hocaya giderlerdi ama bunun için sonradan birileri girmiş akıllarına belli ki. gittiklerinden sonraki hafta düşmüştü hepsi. belki de aylarca kullanılan ilaçtan sonra herkes şöyle bi üflese düşecek ama tedavi sürecinden sonra hocaya gidip o üfleyince onun hikmeti sanılıyor… çıktığı gün hocaya gidip okutup geçiren varsa gelsin. allah herkesin siğil duasını da kabul etsin. hiç yaşamadım, yaşasam da belli ki geçmeyecekmiş çünkü babam hocaya götürüldüğümü duysa beni siğillerimle gömerdi.

Duanin terapötik yanının ya da immunsupresif etkilerin ortadan kalkmasında etkili olmasi olabilir.
Duanin sağlığa iyi geldiği bilimsel bi gercek özellikle psikiyatrik hastaliklara; inançlı olup ibadet gibi terapisel davranışları olan insanlar inancsizlara göre intihara depresyona daha az eğilimli. İnanç kavramının immunolojik ya da neoplazmik hastalıklara olumlu etkisi de yadsınamaz. Bu bir tanrı inancı da olabilir, sevgi ya da bir ideal inancı da olabilir vb. Bi güce, bir dala tutunmak mesele; insan sosyal bi varlık. Bu noktada duayi bilimsel açıdan ele alacaksak terapi tarzi yatıştırıcı ve stres azaltıcı inançsal yönüyle ele alabiliriz.
Atlatilmasi imkansiz gibi gorunen hastalıkların atlatilabilmesi de bu inanc kavramıyla alakalı.
Beyin gücüne, enerjiye bu anlamda inanıyorum.

Plasebo da bilirmiş bak sennnnn
Zeigarnik de biliyorsundur sen ksksks
nosebo da biliyorum
evet yarım kalanlar daha çok acı verir.
mantığı buradan gelir, yarım kalan tamamlanmışa göre daha çok iz bırakır diyelim.

ben de anımı anlatayım. ilkokul döneminde dudağımın üzerinde çıkıyordu bu siğil. kendi kendine düşüp tekrar çıkıyordu. sonra kantinimize bakan bi abimiz vardı o gördü yanına çağırdı beni. sana bi okuyim dedi ayak üstü okudu öyle. tükenmez kalemle de çevresini yuvarladı. hiç unutmam. ne okudu ne yaptı bilmem ama o günden sonra bir daha çıkmadı….

Allah bazı kullarının bazı dualarını kabul eder ama buna bir mecburiyeti, veya size karşı bir yükümlülüğü yok.
Ben böyle şeylerin kul ve yaratıcı arasında kalması gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar yanlış kanılara varabilir.

"sonuç olarak bir eğitim var
br alın teri var
bir hoh lama var."
eve geç geldiğim yıllarda annem de bana hoh yap derdi.
hoh derdim, anne olunca öğrenir görürsün derdi.
anne peki sence de bu işte bir sıkıntı yok mu derdim
farmetmez aynı bok derdi.
neyse ölmüş gibi konuşuyorum, töbe bismillah şeytan kulağına kurşun.

siğil taşıyıcısı kişinin kafasında koparılan saç teli siğil etrafında dolandırılarak gerekli sürei şerifler okunur....... sonra o saç teli siğili kavrayarak sıkıca bağlanır...... birkaç gün sonra siğilin düştüğü görülür......

Bizim forum gizli rukyecilerle dolu.
Ruhani bir yer..ne me lazim.

Benim nenem tükürük ile hallediyordu.. ne bereketli tükürük vardı kadının, millet sıraya giriyordu..

Geri