Okullarda cinsel eğitim verilmeli mi?

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü
Yurttaşlık bilgileri zorunlu verilirken, insan yaşamının temeli sayılabilecek bir olgunun seçmeli olması, konuyu tabulaştırmanın göstergesi olur. Zorunluluk sözünü sevmiyorum ama bu eğitim verilmeli. İnsan yaşamında, yurttaşlık bilgisinden daha önemli. Pedagojik gereklere çok dikkat edilmeli. Çocuğun okulda ve çevresinde öğrendikleri ile aileden öğrendikleri arasında çelişki olmamalı. Çocukların eğitimi için ailenin eğitimi koşul gibi gözüküyor.

Türkiye’de çoğunluk, cinsel eğitim verilmesinden yana. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Bizim fen bilgisi hocasi cinsel derste veriyordu bazen biz 13 yaslarindayken erkekleri ve kizlari dersi 2'ye bolup derse aliyordu.

Bir veli sikayet etmisti ne bicim hocasiniz diye

Turkiye boyle malesef

Bence de böyle bir eğitim verilmeli.
Çünkü aileler hep erkek çocuklarını yüceltip kız çocuklarını sanki dış kapının mandalıymış gibi davrandığı için;
Kadınsan araba kullanamazsın, kadınsan yönetici olamazsın, işe girip çalışamazsın, kır dizini otur evinde, çocuk yap evi temizle....... diye uzayıp gidiyor.

Yani sadece cinsellik eğitimi değilde ne biliyim daha kapsayıcı; İyi insan nasıl olunur, doğa sevgisi vs. gibi kadın erkek eşitliği.
Çünkü cinsellik eğitimi tek başına bişeye yaramıcak. Yani benim fikrim bu yönde, belki ne alaka diyenler olacak ama sapkınların, insan doğa düşmanlarının çok olduğu ülkemizde böyle bişey şart.

Verilmeli kesinlikle bazı aileler cocuklarıyla konuşamıyor bu konuları
O yüzden okulda verilmesi çok iyi olur.

Cinsellik tekelinde değil tamamiyle eğitimsiz bir nesil var bu ülkede ..

Ailede eksik bilgilerle çocuklarını donatamazki ?

Erkeğe göster amcana, kıza sen kızsın otur oturduğun yerde mottası ile bir numara ileri gidemeyiz..
şahsi fikrim.

dip not; burdan @BuYuCu amcaoğluma selam ediyorum ok,bb. :*

16 yasinda ogluna cinsel egitim esliginde bir de kondom vermisler okuldan, annesi cantasinda buluyor ve oylum oylum selvi boylum .p

Verilmesi gerekir diye düşünüyorum bende her konuda eğitim küçük yaştan başlar. Bu çekinilecek utanılacak bir konu değil maalesef en azından bireyin kendini ve karşı cinsi tanıması açısından yararlı olabilir.

Birde aklıma takılan eğer böyle bir düşünce varsa kaçıncı sınıftan itibaren verilmesi düşünülüyor acaba ? ;&

Bu eğitimin faydası ne olacak biri bana açıklayabilir mi ?

Cİnsel istismarların farkında olmalarını sağlamak Kim. Küçük yaşta cinsel istismara uğrayan çocuklar var ve bunun öyle bir girişim olduğunun farkında değiller bu nedenle bu eğitim verilip bilinçlendirme sağlanması gerekir.

Cİnsel istismarların farkında olmalarını sağlamak Kim. Küçük yaşta cinsel istismara uğrayan çocuklar var ve bunun öyle bir girişim olduğunun farkında değiller bu nedenle bu eğitim verilip bilinçlendirme sağlanması gerekir.

Cinsel istismar eğitimleri cinsel eğitim üzerine olmaz. Bu etik ile alakalı bir durum . Farklı ders konularına eklenebilir , konusu da kısıtlı olacağı için seminer şeklinde olur. Seminerde mecburi olmayacağı için güzel bir program olarak durmuyor. Eğitim ile aşılacak bir konu olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki cinsel istismar sıralamasında en önde gelen 2019 yılında Hollanda idi.

Karisik bir konu. Verilse dert verilmese dert. Detaylara girmek istemiyorum.

Geri