Okullarda cinsel eğitim verilmeli mi?

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 1204 gün önce görüldü
Verilebilir, cinselliği yönelik teorik bilgilerin yanı sıra istismar hususu da içeriğe konulabilir. Bazen kız erkek ayrı olmak üzere içeriğe göre birlikte de verilebilir.
En uygun başlangıç sekizinci sınıfla olur.

Bilginin, eğitimin sınırı olmadığı kanaatindeyim. Eğitimin, danışmanlık hizmetleri gibi rıza esasıyla daha başarılı olacağını düşünüyorum.

İstek doğrultusunda cinsellik eğitimi de verilmeli.

Otobüste öpüşenler ile el ele yürüyemeyenler öncelikli hedef kitle olmalı.

Cinsel istismar eğitimleri cinsel eğitim üzerine olmaz. Bu etik ile alakalı bir durum . Farklı ders konularına eklenebilir , konusu da kısıtlı olacağı için seminer şeklinde olur. Seminerde mecburi olmayacağı için güzel bir program olarak durmuyor. Eğitim ile aşılacak bir konu olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki cinsel istismar sıralamasında en önde gelen 2019 yılında Hollanda idi.

Tam olarakta bunlar üzerine olur ve farkında mısınız bilmiyorum son yıllarda haberlerde hep çocuk istismar ve tecavüzlerini görüyoruz bundan kaynaklı hayatlarına son veren yüzlerce çocuk var. Bu durumla alakalı birçok örnek var yıllarca yakınından cinsel istismara uğradığının farkında olmayan, bunu başta bir oyun olarak zanneden küçük bedenler var? Cinsellik eğitimi diye bahsedilirken sizin düşündüğünüz gibi etik değerlere ters olacak şekilde bir eğitim zaten olmaz bununla ilgili belli bir eğitim programı zaten hazırlanır. Kesinlikle çocuklara mahrem yerleri hakkında bilgiler verip sessiz kalmamaları bu durumda ailelerine bildirmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirme yapılması gerekiyor.

Tam olarakta bunlar üzerine olur ve farkında mısınız bilmiyorum son yıllarda haberlerde hep çocuk istismar ve tecavüzlerini görüyoruz bundan kaynaklı hayatlarına son veren yüzlerce çocuk var. Bu durumla alakalı birçok örnek var yıllarca yakınından cinsel istismara uğradığının farkında olmayan, bunu başta bir oyun olarak zanneden küçük bedenler var? Cinsellik eğitimi diye bahsedilirken sizin düşündüğünüz gibi etik değerlere ters olacak şekilde bir eğitim zaten olmaz bununla ilgili belli bir eğitim programı zaten hazırlanır. Kesinlikle çocuklara mahrem yerleri hakkında bilgiler verip sessiz kalmamaları bu durumda ailelerine bildirmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirme yapılması gerekiyor.

Öf maviş tamam ;d

59. Haftanin tartisma konusu sona ermistir katilimci arkadaslarimiza tesekkur ederim.

Geri