Okuduklarin karsisinda tepkisiz kalmak, igrenmek, sasirmak ve buna yakin hissiyatlar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ornek olarak bir mesaj aldiginizda yasanabilir veya bir e-mail aldiginizda hissedebilirsiniz bunu, hatta bir kitap okudugunuzda ''ula bu ne simdi?'' diyebilirsiniz icten ice. Hani alaka kuramazsiniz, cunku kurulacak alaka yoktur veya cok klise gelir, kalitesiz gelir. ''Ne yapti bu simdi burada?'' diye sorgulayasin bile gelmez. Oyle bir hiss. Tepkisiz kalirsiniz, hafif igrenti hissi olur (tf?). Bu hissiyattan dolayi kac roman okumayi biraktim, bilemezsiniz.

Oh gosh.....
1648466027954.png

bütün ülke "ıssız adam" filminde ağlayıp duygulandığında tam olarak başlıktaki hissiyata girmiştim. insana "ulan çok yanlış şeyler dönüyor" hissi geliyor.

-sen söyle ilhami abi, ben başka bi filmi mi seyrettim

alternatif görsel:

Screenshot_20220328-145629_Instagram.jpg

bu hissiyatın en okkalısını çok yakın arkadaşımızla yaşadığımız gerilim sonrası gruptan yazdığı orhun kitabeleri minvalinde mesajda hissetmiştim. yüz yüze konuşma konusunda becerisi olmadığını fark edince biraz salmıştık onu, o da madem konuşamıyorum o zaman yazayım diye sonu gelmeyen bir mesaj atmıştı. okurken yaşadığım hayal kırıklığı yerini bazen ''hayır be bunu da demezsin'' şaşkınlığına, bazen mide bulantısına bazen de o durduramadığım dudak tiksinmesi mimiğine bırakmıştı. verebilecek bir cevap yoktu mesela tiksinmekten başka ve öylece kaldı o mesaj. hala duruyor grupta bütün şanıyla ve uzunluğuyla. tekrar okuyup tiksinmemek için bakmıyorum ama orada olduğunu biliyorum bu da bana yetiyor.

aynı hissi hayatın içinde de yaşadığım oluyor özellikle sosyal medyanın aktifleşmesiyle herkesin her şeye yorum yapabilmesi, her konuda konuşabilmesi bu ''iğrenme'' hissini tetikliyor. bazen nefret dolu mesajlar görünce şok oluyorum, bu kadar nefret dolu olabilmek çok zor gelirdi bana mesela ve insanların böyle uzun uzun kusmaları bu hislerini garip geliyor. yerli yersiz her şeyde en doğrunun kendilerinin fikirleri olduğunu zannetmeleri ve bunu kalabalıklar içinde haykırabilmelerinin özgüveni şaşırtıyor beni. bilmiyorum çok yaşadığım bir şey. işle ilgili şeylerde sadece kendi dediğini kabul eden ve kimseyi dinlemeyen tiplerin bilmiş hareketleri ve tavırları karşısında da midem bulanıyor. bakın benim midem çok hassas, hemen bulanır. bazen kendi yazdığım eski şeylere bakınca bile tiksinebiliyorum, aptal! aptaaaal! öyle şeyler mi hissettin de ağladın aptaal falan derken bulabiliyorum kendimi ama yaşamasak da olmazmış. yaşatana sağlık. <3

Tavsiye edilmiş bazı gerilim romanlarında veya sosyal medya üzerinden bazı yorumlarda yaşadığım bir duygu olsa da kısa sürede zihnimden uzaklaştırmayı başarabiliyorum.

Geri