Oyun Okuduğun Kitaptan Satırlar

Forum oyun
Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
2023-03-20 at 23.14.39.jpeg

kitabı bitirmemle birlikte ikinci bölümünden altını çizebileceğim yüzlerce cümle buldum kendime, sanırım not etme alışkanlığımı yeniden kazanmalıyım.
insanın anlam arayışı - viktor e. frankl

5306CB38-841D-4527-9A0D-C73E6859864A.jpeg
kitabın ilk bölümünü bitirdim daha ama birkaç satırı şimdiden kalbimi kitaptaki bazı tasvirler gibi hareketlendirdi. ölümün konu olduğu yerlerde geçen cümleler beni çok kolay etkiliyor.

*marcel proust - hazlar ve günler

Var mısın ki Yok Olmaktan korkuyorsun ?

herşey vaktini bekler..

Büyük Wall Street bankalarıyla çalışan bir spread çalışanı "Credit Suisse çalışanları çileden çıkmıştı." diyor. "İnsanların müşterilerini kazıklamasını sağlıyorsunuz." dediler.
Bir Wall Street İsyanı (Hızlı Çocuklar) - Michael Lewis

Latife Tekin, bir görüşme sirasında bir türk aydınına asağıdakileri söylerken, gene aynı görüşü öne çıkarmaktadır: "Yoksul insanlarla, mahallemdeki insanlarla iletişim kurarken kullandığım simgelere zemin oluşturan kültürü, sizler hiçbir zaman anlayamayacaksınız" (Tekin ve S avaşır, 1985, 146).

Hoşçakal 2 kere sevdiğim.

Ey ruhum, derdini dökmektense gülümsemeyi yeğliyorsun.

Gündelik hayatımızı düzenleme tarzımız, öyle rastgele bir işlem değildir. hayatımızı sekillendiren kültürel çerçeveler kümesi içinde yeriz, içeriz, severiz, öldürürüz ve düşünürüz sozkonusu çevreler biz doğdugumuz zaman da vardılar olgunlaşmamız da, kendimizi bunlara uyarlamaktan ibarettir.

Böyle sürekli çalışmalarınızı ve kazançlarınızı düşünmeyin! Paris'te son özü beceriler söyler.

Kaybettiğin yerde bekleme, güçsüzler öyle yapar. Sana kapanan kapıyı bir daha çalma, kapanan kapıyı acizler çalar .

Tutunumu, anahtarimi aldim, evden tam cikiyorum, bir seyin eksik oldugunu, eksik olanin ruhum oldugunu fark ettim.

İlhami Algor - Fakat Muzeyyen Bu Derin Bir Tutku

“Her şeyden önce, erkeğin doğası gereği aşkta vefasızlığa, kadının ise sürekli sadakata eğilimli olduğu gerçeği bu incelemeye girer. Erkeğin aşkı, doyum bulduğu andan itibaren belirgin bir biçimde azalır: Hemen hemen bütün öteki kadınlar onu, sahip olmuş olduğu kadından daha fazla çekerler: Erkek değişiklik özler. Kadının aşkı ise, özellikle o andan sonra artmaya başlar. Bu, türü koruyup onun varlığını sürdürmeye bu bakımdan da olabildiğince fazla çoğalmaya yönelik doğanın amacının bir sonucudur. Bildiğimiz gibi erkek, kendisine yeterince kadın sunulduğu takdirde, kolayca yılda yüz çocuk meydana getirebilir; kadın ise, istediği kadar çok erkeğe sahip olsun, ikiz ihtimalini hesaba katmazsak, yılda sadece bir çocuk dünyaya getirebilir. Bu nedenle erkeğin gözü hep başka kadınlardadır; kadın ise buna karşılık tek bir erkeğe sımsıkı sarılır: Çünkü doğa onu içgüdüleri gereği ve hiç düşünmeden, gelecekteki doğumun besleyicisi ve koruyucusunu yanında tutup korumaya sürükler. Bundan ötürü erkeğin eşine sadakati yapaydır, kadınınki doğaldır; dolayısıyla da, kadının ihaneti, nesnel olarak, sonuçları bakımından olduğu kadar, öznel olarak doğaya aykırılığı bakımından da erkeğinkinden çok daha az bağışlanabilir bir ihanettir.”

Aşkın metafiziği - Arthur Schopenhauer

“Her şeyden önce, erkeğin doğası gereği aşkta vefasızlığa, kadının ise sürekli sadakata eğilimli olduğu gerçeği bu incelemeye girer. Erkeğin aşkı, doyum bulduğu andan itibaren belirgin bir biçimde azalır: Hemen hemen bütün öteki kadınlar onu, sahip olmuş olduğu kadından daha fazla çekerler: Erkek değişiklik özler. Kadının aşkı ise, özellikle o andan sonra artmaya başlar. Bu, türü koruyup onun varlığını sürdürmeye bu bakımdan da olabildiğince fazla çoğalmaya yönelik doğanın amacının bir sonucudur. Bildiğimiz gibi erkek, kendisine yeterince kadın sunulduğu takdirde, kolayca yılda yüz çocuk meydana getirebilir; kadın ise, istediği kadar çok erkeğe sahip olsun, ikiz ihtimalini hesaba katmazsak, yılda sadece bir çocuk dünyaya getirebilir. Bu nedenle erkeğin gözü hep başka kadınlardadır; kadın ise buna karşılık tek bir erkeğe sımsıkı sarılır: Çünkü doğa onu içgüdüleri gereği ve hiç düşünmeden, gelecekteki doğumun besleyicisi ve koruyucusunu yanında tutup korumaya sürükler. Bundan ötürü erkeğin eşine sadakati yapaydır, kadınınki doğaldır; dolayısıyla da, kadının ihaneti, nesnel olarak, sonuçları bakımından olduğu kadar, öznel olarak doğaya aykırılığı bakımından da erkeğinkinden çok daha az bağışlanabilir bir ihanettir.”

Aşkın metafiziği - Arthur Schopenhauer
Yani?
.dddd

Bunu bitirdikten sonra, Ovid'in Ars Amatoria eserini oku istersen.
Belki sonra erkolarin hepsi acilsin dersin.
Bence erkek güzellemesi yapan kitaplar önerin. Yoksa gittiğim yol yol değil skksns
Şaka bir yana alıntı yaptığım kısım beni çok etkiledi. Hani erkekler daha çok kadın ister. Kadın da sadece bir erkeği ister. Bu sebeple kadının ihaneti erkekten daha az affedilir diyor. Çok anlamlı geldi bana.

Bence erkek güzellemesi yapan kitaplar önerin. Yoksa gittiğim yol yol değil skksns
Şaka bir yana alıntı yaptığım kısım beni çok etkiledi. Hani erkekler daha çok kadın ister. Kadın da sadece bir erkeği ister. Bu sebeple kadının ihaneti erkekten daha az affedilir diyor. Çok anlamlı geldi bana.
sana bir kitap önerebilirim

Geri