Öfkenizi nasıl kontrol ediyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 1065 gün önce görüldü
Kime sinirlendiysem ondan çıkarırım

Bir patlarım. Sonra rahatlarım. Kimin ne düşündüğü de umrumda olmaz.

öfkem benim bir parçam
tek başına ben değil
öyle değil mi karma
aynen

Öfkelendiğim kişiye şiddet uyguladığımı düşünüyorum. Üzüntüm öfkemden daha ağır basıyor ve sakinleşiyorum.

Duruma bakarım,nedenini sorgular ve sakin kalmamın daha doğru olduguna karar veririm.En kötü ihtamalde dahi bunu uygularım.Bu konuda sağlam bir sabrım var.Hayatta her şey mümkün.Karşımdaki kızgınsa üstüne varmam,yanlışa yanlış katar.Kendime olan saygım,tavrımın efendisidir.

Duruma bakarım,nedenini sorgular ve sakin kalmamın daha doğru olduguna karar veririm.En kötü ihtamalde dahi bunu uygularım.Bu konuda sağlam bir sabrım var.Hayatta her şey mümkün.Karşımdaki kızgınsa üstüne varmam,yanlışa yanlış katar.Kendime olan saygım,tavrımın efendisidir.

O an zaten karar verebilme yetisine sahip olabilsek, öfkemizi de kontrol altına alabiliriz sanıyorum ki.
Peki karar verebilmeyi nasıl sağlıyorsunuz ?

Şahsen benim bu kafaya gelmem uzun süreçli antidepresanlar sayesinde mümkün oldu.
Ama sağlıklı bir beyin, bunu nasıl yapıyor? Bilmek isterim.

Eskiye nazaran şimdi elimden geldiğince otokontrol sağlıyorum. Tabii ki karşımdaki insan bazen bu kontrolden de çıkarabilecek raddeye getirebiliyor. Yani durumların oluşu, akışı son noktayı koyuyor. İstediğiniz kadar kendinizi dizginleyin, hakimiyet kurmaya çalışın kendinize; bir noktadan sonra sizin de kontrolünüzden çıkabiliyor her şey. Her durum için geçerli değil tabii ki.

Susarım.
Susmazsam eyvah eyvah.
Bazen öfke anlarını kontrol edebilmek için uzak kalıp sakinleşmek gerek.

Sakin ol, değmez diyerek kendimi kontrol etmeye çalışıyorum. Bağırsan kızsan bir şey mi değişecek sanki gibi söylemlerle kendimi kontrol etmeye çalışırım.

Bi aralar öfke problemleri yaşıyordum hatta 2 elimide kırmıştım duvara yumruk atmaktan
lâkin daha sonra öfkemi düzenlemek için huzurlu düşüncelere dalmayı öğrendim ve iyi geldiğini fark ettim

Safra kesesi kulak gövde bacak derken hopp 4.ayak parmaklarında öfke sistemi buluşur

Normalde de küfür ederim sinirlenince daha çok ediyorum bı sıgara yakıp sakinlesiyorum. Çok sinirliysem biseyleri kirip dökmek iyi oluyor. Öfke ve sinir kontrol edilemez.

Geri