Ödevler gerçekten gerekli mi?

• Kullanıcı Mahlas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1013 gün önce görüldü
Bence okulda öğrenmeli çocuk eve kitap bile getirmemeli.))

gerekli olmaz olur mu ana babalar nasıl vakit geçirecek :))
çevremde gördüğüm kadarı ile çocuklar değil ödevleri aileleri yapıyor

Hem Evet hem hayir
Okul bittikten sonra okula devam etmiyeceksen yaramiyor pek..
Ama baska bir okula gecis yapicaksan karsina cikabiliyor ögrendiklerin..ezberlediklerin..

Çocukların boş zamanlarından eğitimleri için vakit ayırmak konusunda ve ayırdıkları vakti değerlendirmek konusunda desteğe ihtiyaç duyacaklarına kesin gözüyle bakıyorum.

Evet ödevler kaçınılmaz derecede gerekli.

Araştırmaya ve sorgulamaya dayanan ödevleri olmalı. MYP, IB ve PYP yani yurt dışındaki eğitim sistem bu yönde.

Ders konusundan bir hafta önce öğrenci bilgilendirilerek gruplara ayrılır ve araştırma ödevleri verilir. Öğrenci ödevini sınıfta yeteğine bağlı olarak müzik, sanat, ya da sunum vb şekillerde gösterir.

Yani ödev öğrencinin derse katılması için araç aynı zamanda sorumluluk almasını da sağlar.

Yurt dışında durum bu. Öğretmen öğrenmeye rehber. Öğrenci aktif ve öğrenen modelinde.

Sürekli okul, ödev - okul,ödev döngüsü... İnsan mi yetiştiriyorlar, robot mu programlıyorlar anlaması güç. Zaten o verilen ödev bitti mi ''ödev bitti'' diye seviniliyor, yeni bir bilgi öğrendim diye değil. Hal böyle olunca verilen ödevler işkenceden öteye geçmiyor. Ödev yerine, dersi derste öğretmek konusuna değinilse daha verimli olur diye düşünüyorum. Hem çocuklarda rahat bi nefes alır.

Fazla olmamak kaydıyla yine de gereği olduğunu düşünüyorum.

Hiç sevmezdim. Yapmadığım zamanlarda oldu, buna rağmen sınıfın en başarılı öğrencisiydim. Çoğu gereksiz cidden.

Derslerin hepsi gereksiz ama işte yapacak bir şey yok.

Geri