Odadaki akvaryum, Dünya!

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Heyt be. Mümine lefty yargı dağıtıyor yine.
İçinden çıkamadığın her durumda, beni belli bir gruba dahil etme çabanı anlayış ile karşılıyorum, tıpkı görüşlerimle başa çıkamadığında sessizliğe bürünmen ya da konuyu başka tarafa çekip dikkat dağıtma çaban gibi...:)
Sen öncelikle "Feminizm nedir?" konusunu tam öğren de sonra gelip din felsefesine dahil olursun.:)

@kamil0920 diğer bir başlıkta "Yokluktan, varlık çıkar." iddiasında bulunmuştu ve ben de bu durumun İslam teolojisi ile çeliştiğini açıkladım, yargı dağıtmak bunun neresinde?

Tanrı inancının rasyonelliğini tartışmıyorum çünkü bu konu, dini epistemolojinin araştırma alanına giriyor ayrıca forumlarda hiçbir kaynak sunmadan böyle konuları tartışmak, zaman kaybıdır çünkü ego savaşından öteye gitmez.

Ateistler, ölüm ile yaşamın son bulduğunu kabul ederler yani ölümü yok oluş olarak tanımlarlar. Peki bu durumda aşağıdaki sorunun cevabı nedir?

Varlık, yokluğa dönüşemez çünkü vardır.
Var olanı, yok edemezsin ve sadece dönüşür, şekil değiştirir.
Bu durumda ateistler; Var olanın, yok oluş düşüncesini nasıl temellendiriyorlar?

Son düzenleme:
İçinden çıkamadığın her durumda, beni belli bir gruba dahil etme çabanı anlayış ile karşılıyorum, tıpkı görüşlerimle başa çıkamadığında sessizliğe bürünmen ya da konuyu başka tarafa çekip dikkat dağıtma çaban gibi...:)
Sen öncelikle "Feminizm nedir?" konusunu tam öğren de sonra gelip din felsefesine dahil olursun.:)

@kamil0920 diğer bir başlıkta "Yokluktan, varlık çıkar." iddiasında bulunmuştu ve ben de bu durumun İslam teolojisi ile çeliştiğini açıkladım, yargı dağıtmak bunun neresinde?

Tanrı inancının rasyonelliğini tartışmıyorum çünkü bu konu, dini epistemolojinin araştırma alanına giriyor ayrıca forumlarda hiçbir kaynak sunmadan böyle konuları tartışmak, zaman kaybıdır çünkü ego savaşından öteye gitmez.

Ateistler, ölüm ile yaşamın son bulduğunu kabul ederler yani ölümü yok oluş olarak tanımlarlar. Peki bu durumda aşağıdaki sorunun cevabı nedir?

Varlık, yokluğa dönüşemez çünkü vardır.
Var olanı, yok edemezsin ve sadece dönüşür, şekil değiştirir.
Bu durumda ateistler; Var olanın, yok oluş düşüncesini nasıl temellendiriyorlar?
Ben konuya nasıl dahil oldum ki ;)

Haa anladım bak nasılda kavram ve tabirler kullanıyorum, akıllı ol! derken benimle yaptığın diyaloğu örnek göstermişsinde, ben o kullandığın terim ve tabirleri hepsine eyvallah demedim ki...

@Lefty ateistler yok olacam demiyor ki. Karbon olacam bir çiçeğe yürüyecem sonra o cicekten bir arı bal alacak diyo.

Haa anladım bak nasılda kavram ve tabirler kullanıyorum, akıllı ol! derken benimle yaptığın diyaloğu örnek göstermişsinde, ben o kullandığın terim ve tabirleri hepsine eyvallah demedim ki...
Garip bir hayal dünyası ve bakış açısına sahipsin, aklımdan asla geçmeyenleri yazmışsın ancak neyse uzatmaya gerek yok.

@Lefty ateistler yok olacam demiyor ki. Karbon olacam bir çiçeğe yürüyecem sonra o cicekten bir arı bal alacak diyo.
Ateistler de kendi içinde gruplara ayrılıyor hatta o gruplar bile kendi arasında görüş ayrılıklarına sahip ve hal böyle olunca da tüm ateistler senin yazdığın şekilde düşünmüyorlar. Ateistlerin çoğu, ölümü bir yok oluş ve hiçlik ile karışma olarak tanımlar ve buradaki hiçliğe karışmayı, dönüşüm kabul etmek pek mümkün görünmüyor çünkü hiçlik de yokluk gibi biz varlıklar açısından tanımlanamaz bir kavram.

Oturduğun yerden sallıyorsun yine @Lefty ateistler gruplara falan ayrılmıyor. Ateist ateisttir. Vakit namazı kaçırmayıp ateizm heterojenliginden bahsedemezsin.

Oturduğun yerden sallıyorsun yine @Lefty ateistler gruplara falan ayrılmıyor. Ateist ateisttir. Vakit namazı kaçırmayıp ateizm heterojenliginden bahsedemezsin.
Hayatında kaç tane ateist tanıdın da bu yorumu yapabiliyorsun?
Hayatım hakkında ne biliyorsun da yine peşin hükümlü yorumlar yapıyorsun?

Negatif ateizm
Pozitif ateizm
Pratik ateizm
Teorik ateizm

Ayrıca;

Bilimsel ateizm
Antropolojik ateizm
Sosyopolitik ateizm
Psikanalitik ateizm
Varoluşçu ateizm

ayrıca kamil abi allah seni bildiği gibi yabsın abi :D lkfdkf

Hayatında kaç tane ateist tanıdın da bu yorumu yapabiliyorsun?
Hayatım hakkında ne biliyorsun da yine peşin hükümlü yorumlar yapıyorsun?

Negatif ateizm
Pozitif ateizm
Pratik ateizm
Teorik ateizm

Ayrıca;

Bilimsel ateizm
Antropolojik ateizm
Sosyopolitik ateizm
Psikanalitik ateizm
Varoluşçu ateizm
yaLnız niCkimi biLiyoRSun….. hikaYemi deĞiL……..

Climax lafı değiştir çabuk .p
Ya arkagadas.. hemen paniklemeyin. Bu saydiklari ateizm çeşidi falan değil. Kaldı ki bunları bilmeyecek biri miyim sence ben. Bunları değil mezhep tarikat gibi bile değerlendiremeyiz. Yani Hanbelilik bir İslam çeşidi mi? Süleymancılık diye İslam türü mü var? Hettörözöt ateizmmiş bilmem ne. La yok diyo adam işte yok diyo. Daha neyin felsefesini yapıyorsunuz. Lafıgüzaf

Ya arkagadas.. hemen paniklemeyin. Bu saydiklari ateizm çeşidi falan değil. Kaldı ki bunları bilmeyecek biri miyim sence ben. Bunları değil mezhep tarikat gibi bile değerlendiremeyiz. Yani Hanbelilik bir İslam çeşidi mi? Süleymancılık diye İslam türü mü var? Hettörözöt ateizmmiş bilmem ne. La yok diyo adam işte yok diyo. Daha neyin felsefesini yapıyorsunuz. Lafıgüzaf
Hep söylediğim gibi; Dünyadan çoğu zaman haberin olmadığı için bu yazdıklarımdan da haberinin olma ihtimali yok hatta bilimsel ateizm de kendi içinde üç gruba ayrılır ancak biliyormuş gibi rol yapmaya devam edebilirsin. Karşında on beş yaşından itibaren felsefe ile ilgilenen birisi var ve yakın çevremdeki ateist sayısını da tahmin bile edemezsin, bu sebeple bana ateizm dersi vermeye uğraşmak yerine öncelikle "Feminizm nedir?" konusuna odaklanmalısın çünkü o konudaki iddiaların tam bir fiyasko...

İnsanların ilgi alanları farklıdır ve herkes de her şeyi bilmeye mecbur değildir ancak bilmediğin konuda atıp tuttuğun yetmiyormuş gibi bir de karşı tarafı bilgisizlikle itham etme çaban ciddi bir problem, hiç kusura bakma!

Teistler de kendi arasında gruplara ayrılır ve bu durumda hiçbir tuhaflık bulunmuyor. Kendim de bir teistim ancak dünya genelindeki çoğu teistten çok farklı düşünce yapısına sahibim ve inançları ezoterik zeminde ele alırım ki bu çoğu teiste ters gelir. Bu sebeple beni bazı belli kalıplar içine sokma çabasından vazgeç çünkü hayatım-düşüncelerim-yaşam tarzım hakkında hiçbir şey bilmiyorsun, genellemelerini bana yansıtma lütfen.

Atestlerin çoğu ölümden sonrasını "hiçlik" kabul eder ancak varlığın algılayamadığı hiçliğe, nasıl ulaşacağını ise bir türlü temellendiremez çünkü varlık için "hiçlik / yokluk" bilinmez ve algılanamayandır. Hiçliğe ya da yokluğa ne anlam yüklersek yükleyelim, hakikatte ne olduğunu bilme şansımız bulunmuyor ve belki de hiçlik, bizim tasavvur ettiğimizin çok dışında ya da bambaşka bir yapı / kavram.

Sonuç olarak bu konularda yapılan tartışmaları, sosyal medya üzerinden yürütmek çok zor ve zahmetli çünkü medeni bir zeminde tartışacak kişi sayısı oldukça az ve hemen "sen şusun, busun" saldırıları başlıyor ki kendi adıma bu tavırlarla uğraşacak sabıra sahip değilim.

Son düzenleme:
yaLnız niCkimi biLiyoRSun….. hikaYemi deĞiL……..
Sevgili @Stockholm Sendromu,

İnsanların, sosyal medya üzerinden hiç tanımadıkları insanlar hakkında bu kadar kesin yargılarda bulunmaları cidden anlaşılmaz bir durum. Sanal dünya benim için interneti kapattığım andan sonra yoktur ve bu sebeple kendim hakkında detaylı bilgi vermeyi, resim paylaşmayı ya da kendimi anlatmayı gerekli bulmuyorum çünkü hep söylediğim gibi yorumcu olmak dışında hiçbir sıfat ile bu mecrada değilim. Sanalda olan, sanalda kalır ve günlük yaşamıma yansıtmam, günlük yaşantımı da sanala taşımam, bu benim yıllardır süregelen bakış açım ve elbette sadece beni bağlar, başkaları ne isterse yapabilirler.

Salgının başında, sağlık bakanına destek çıktım diye de "Utangaç AKP'li" olduğum iddia edilmişti oysaki hayatımda hiçbir zaman Ak Parti'ye oy vermedim, verme ihtimalim de hiç yok ancak tercihini bu yönde kullananlara da lafım olmaz, herkes seçiminde özgürdür. Forumda zaman zaman hakkımda atıp tutan üyeler oldu oysaki hiçbirini tanımıyorum ve hayatım hakkında bu kadar net fikir sahibi olmaları da mümkün değil.

Her neyse... Senin başlığa gidip şarkı paylaşayım da konu kapansın.:)

Son düzenleme:
Konu algılama fakiri şu insanın, tıpkı akvaryum dışında flu görünen bir alemin varoluş felsefesine geldi. Demiştim değilmi; ya bu dünya bizden milyonlarca kat büyük bir yapının bir parçasıysa? Yerde gördüğümüz ısırılmış bir elmanın üzerinde ki bakteriler kadar hükmümüz yok. Kocaman teleskopları yine biz yaptık. Bir çöpçünün çöpe yada birisinin o elmaya bir tekme atacağını yada atmayacağını nereden biliyorsunuz?

Düşün; sen bir parkta, bir bankın önünde yerde ki ısırılmış elma üstünde bir bakterisin. Ve senin alemin çok gelişmiş ve parkı önünde ki devasa boşluğu algılıyor. Peki bankın hemen arkasından gelen birisinden, koşucu veya bisikletliden de haber verebilen bir keşif yapmış mı? Hayır. Çünkü ona göre ona göre tek gerçek gözlemlenebilir değil mi? Peki, şimdi biz yaratılmış olarak sadece biz mi varız demeliyiz?

Geri