Odadaki akvaryum, Dünya!

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Hani hep merak edilir Dünya dışında bir yaşam var mı diye, yada evrenin sınırları. Bana göre bizim dışımızda tahmin edemeyeceğimiz kadar yaşam formları, dünyalar mevcut. Düşünün Biz dünyayı algılayabildiğimiz kadar geniş ve büyük görüyoruz değil mi Evren konusu da dahil. Akvaryumdaki balıklar dünyaları akvaryum ile sınırlıdır ve camın dışında olanları da bizim yaşam formunun olduğunun dışında bir dünya var diye yorumlar diyelim. Peki balıklar akvaryumun içini biliyor ve camdan görebildiği kardarını da bizim Evren hakkındaki yorumlarınız gibi yapıyor ama şunu unutmamak gerek akvaryumda sadece bir odanın aksesuarı. O odanın dışında bir bina, binanın dışında bir apartman, apartmanın dışında Belki de onlarca apartmandan oluşan bir site, Velhasıl kelam Anladınız siz ne demek istediğim Bence bu gerçekler aksi ispatlanamadığı müddetçe gerçek olarak kalacaktır. Bugün yapmamız gereken, sadece yaşadığımız Dünyaya en az zarar vererek kullanmaya devam etmekten başka bir şey değildir... Peki uzay dediğimiz devasa yapıda bizden kütle olarak binlerce kat büyük gezegenler var. Ya daha keşfedilemeyen bir astroid bizimle çakışan bir yörüngeye sahip ise... Deseler ki bir hafta sonra bu olay kaçınılmaz olarak olacak çarpışacağız Ne yapardınız?

Dua ederdik. Tövbe ederdik. Amerika füze yollayacağım diye Ateistleri oyalardı. Tecavüzler ve gasp olayları önlenemez bir boyut alırdı.

Ne kadar büyüklükte ve nereye çarpacağına bağlı olarak değişir ayrıca zaten çoğu da atmosfere girince parçalanıyor. Ciddi tehlike arz ediyorsa da yapacak bir şey yok, bekleyip ne olacağına bakarım yani bir hafta kalması beni endişelendirmez çünkü sonuç çok farklı olabilir.

Adam demiş ki dünyaya göktaşı çarpacak ve yok olacak, 1 haftanız var. İsmail’in aklı da hemen ateistlere füzeye, tecavüze ve gasp etmeye kaymış .)
Klasik siyasal islamcı zihniyeti xd

Kamil bey evren, sonsuzluk, varlık ve algı, insanin beş duyusu dışında kalanlar vesair ile ilgili, insan zihninden kosmosa tümevarmakta iken, son anda sıçmış ve olayı interstellardan armageddon seviyesine indirmiş maalesef.

La öyle başlayan gonudan, gökdaşı çarpanda naapacuk sorusu nasıl çıkar. Oysa bak akvaryum oda bina site.. metaforlari ile efsane olmayı kaçırdın be abi.

Çok sevdigim hocalarimdan Metin Yasa'nin kitaplarini okumani tavsiye ederim
Biraz yol gosterecektir

Ne kadar büyüklükte ve nereye çarpacağına bağlı olarak değişir ayrıca zaten çoğu da atmosfere girince parçalanıyor. Ciddi tehlike arz ediyorsa da yapacak bir şey yok, bekleyip ne olacağına bakarım yani bir hafta kalması beni endişelendirmez çünkü sonuç çok farklı olabilir.
Dünya uydusu Ay'ın bile Dünya'ya yakın olduğu bir zamanda gelgitler oluşurken söylediğim gibi dünyadan kat kat büyük Bir gezegenin Sen nereden çarpacağını bağlı diyorsun ya vallahi gülesim geldi. Neyse el mahkum diyorsun yani eyvallah.. Ama insan düşünür ne yapabilirim diye.

Kamil bey evren, sonsuzluk, varlık ve algı, insanin beş duyusu dışında kalanlar vesair ile ilgili, insan zihninden kosmosa tümevarmakta iken, son anda sıçmış ve olayı interstellardan armageddon seviyesine indirmiş maalesef.

La öyle başlayan gonudan, gökdaşı çarpanda naapacuk sorusu nasıl çıkar. Oysa bak akvaryum oda bina site.. metaforlari ile efsane olmayı kaçırdın be abi.
O felsefeyi Es geçtiğimi sanma, sadece bazı beyinleri zorlamak istemedim. Bu konular Bence çok güzel üzerine konuşulması gereken konular.. Bir zahmet de Türkçe ifadeler ile. "interstellardan" kelimesinin muhteviyatını açıklarmısın lütfen.

Bazen bir Trafik kazasından kişinin kendi Kıyameti kopuyor zaten.

Dünya uydusu Ay'ın bile Dünya'ya yakın olduğu bir zamanda gelgitler oluşurken söylediğim gibi dünyadan kat kat büyük Bir gezegenin Sen nereden çarpacağını bağlı diyorsun ya vallahi gülesim geldi. Neyse el mahkum diyorsun yani eyvallah.. Ama insan düşünür ne yapabilirim diye.
Sorduğun sorudan haberin yok galiba ve soruda asteroit diye sormuşsun...
Asteroitler, gezegenlerden daha küçüktür ve çarpması ile Dünya'yı yok edemez ancak büyüklüğüne göre belli bir bölümü yok edebilir.
Şimdi gülmek istiyorsan kendine gülebilirsin.:)

Sorduğun sorudan haberin yok galiba ve soruda asteroit diye sormuşsun...
Asteroitler, gezegenlerden daha küçüktür ve çarpması ile Dünya'yı yok edemez ancak büyüklüğüne göre belli bir bölümü yok edebilir.
Şimdi gülmek istiyorsan kendine gülebilirsin.:)
Bak çok güzel oldu bu demek dünyadan küçük nesnelere ya göktaşı ya astroit deniliyor. Gerçekten teşekkür ederim.. Ama orada dünyadan kat kat büyük olarak yazdımyA, tamam cehaletini boşver ama ben o niyette sormuştum.

Bak çok güzel oldu bu demek dünyadan küçük nesnelere ya göktaşı ya astroit deniliyor. Gerçekten teşekkür ederim.. Ama orada dünyadan kat kat büyük olarak yazdımyA, tamam cehaletini boşver ama ben o niyette sormuştum.
Ayrıca o konu asıl konuya paralel açılmış bir pencere. Konunun orjini varlık ve yokluk kavramları..!

Lefty'
Ayrıca o konu asıl konuya paralel açılmış bir pencere. Konunun orjini varlık ve yokluk kavramları..!

Lefty'
Asteroitlerin tespitini yapabilecek ve Dünya'ya çok yaklaştığında yörüngesini değiştirmeye çalışacak ya da parçalamayı deneyecek, teknolojiye sahibiz ancak tüm bu çabalara rağmen, yine de çarparsa, en fazla çarptığı bölgeye hasar verir ya da oluşan toz bulutları nedeni ile Güneş ışınlarını azaltır ancak gezegeni tamamen yok etmez.

Gezegen çarparsa da daha önceki başlıkta ifade ettiğim gibi elbette Dünya üzerindeki yaşamı yok eder ancak gezegen parçaları yok olmaz ve sadece dönüşür.

"Yokluktan, varlık çıkmaz." çünkü yokluk; yoktur. Varlık da yokluğu bilmez, deneyimleyemez çünkü vardır.

Diğer başlıkta yazmış olduğun "Yokluktan, varlık çıkar" iddian da aslında İslamiyetle çeliyor çünkü yokluktan varlığa geçişin tek sahibi Kadir-i Mutlak Yaradan değil midir?

Buradaki sorun, cahil olmak değil ancak bu tip konulara ilgi duyan kişilerin çok daha fazla kaynak okuması gerekiyor ki savunduklarının bir mantığı olsun.

Bu arada, dini ve siyasi konularda internet ortamında görüş bildirmem, yukarıdaki ifadem de sadece bilgi amaçlı yani bu konuları internet ortamında tartışmayı sağlıklı bulmuyorum.

Sanırım seninle aynı dalga boylarında düşünce tarzına sahibiz teşekkürler.

Heyt be. Mümine lefty yargı dağıtıyor yine.

Geri