O k u g en ç

Konu sahibi son olarak 4488 gün önce görüldü
son zamanlarda kendim içimde bulunduğum ögrencılıkden galiba bu yazıyı yazma gereği duydum.etrafıma bakıorumda cok işşiz insanlar cok.hayatlarını düşününce nekadar zordur belki.hergün milletin agız kokusu eve gelen ayda yada yılda 300 500 tl .ev hallerını dusununce nekadar zordur. eğlence desen oda yok hergün bir calısma zorluğu.hergün milletin pislik böcekmiş gibi bakmaları.aılenın senı aşağılaması milletin ise ıyy dıyen bakışları nekadar rahatsız bir durum.aslında herşey okumakla oluyor en karaktersız ınsan olsan bile paran varsa en kral arkadaşların ailelerin senınle gurur duyması etrafdakı insanların senı öve öve bitiremeyeşi .aslında herşey okumakla mümkün herşeyin ilacı artık karakter kişilik değil iş ve para.kapıtalizm sistemi yaygın dıorumda hala oda var etkılerı var.karaktere kısılıge aska kım değer verırki parası olan kocayla evlenmek varken sahsen kız olsam bende böle düşünürüm.okumalıyız okutmalıyız yoksa köpekden farkımız kalmıcak.etrafımızdaki insanlarda bize köpek gibi bakıcak.egıtım sıstemının berbat olduğunu bende biliyorum.haksızlıkların olduugnuda bılıorum okumak zorundayız aslında yoksa durum böle olcak yoksa hayat mayat deıl tek yok ölüm yolu olucak !!! herşey bir diplomayla oluyor ne yazıkkı sokakdakı insanlar edebıyat okumamış ama bulunduğu ortamdan dolayı edebıyat felsefe yapıyor.ama ne yazıkı felsefe bır para getırmıyor .sadece okumakla para geliyor ne yazıkkı.

Genc degilim ama en azindan genc hissetmiyorum okudum valla..:) is okumakla bitmez okudugunu anliyabilmek var.adam bilmem ne muhendisi tecrube sifir teknik sifir ezilmeye mahkum is o ki kendini yetistirmeyi bileceksin okudugunla kalmiyacaksin egitim berbat olabilir sen egitimciden ne kaparim ona bakacaksin

Hım. Anlattıklarına bakılırsa insanlardan baya bir soğumuş ve uzaklaşmak için detaycı düşünmüş , bunun akabinde de en kötü tarafından bakmış gibisin.. Okumuş biri olarak kendi şahsım adıma konuşayım ben ; kimseye tiksindirici şekilde bakmadım, kimseyi küçümsemedim, okumamış cahil diye dalga geçmedim, en ufağı anlatımlarındaki absürdlüğü zenginliğe yada okumuşluğa bağlamadım.. Bu tabi benim düşüncem. Örnek verelim Zifir arkadaşımızında dediği gibi okumuş ama kendini hiç birşekilde geliştirememiş, düşünce yapısı tamamen önyargılı ve küçümseyici okadar insan var ki . . Anlattığın şeylerin aslında paraya yada kariyere baktığına inanmıyorum ha elbette biryerden sonra kariyerin, işin, okumuşluğun kendi ayakları üzerinde durmuşluğun insana özgüven başta olmak üzere getirileri vardır ama bu demek değildir ki sahip olabildiği yada olabileceği herşey bundan ibarettir.. Aksine okumaktan kalem tutmaktan öte ; düşünce yapısı, özveri ve gayret insanı sağlamlaştırır kanaatindeyim. Bukadar karamsar olmayın, okuyun ama okumaktan önce düşünün ÖZELLİKLE BİRAZ POZİTİF düşünün.. Eminim herşey daha yerli yerince olacak daha mutlu edecektir.

Okumak yetmiyor aslında düşündüğünün aksine diploma değil o kafayı nelerle doldurduğunla alakalı birazda. Ben kendimden örnek vereyim sana. Ben lise mezunuyum. Gazetecilik okumayı çok istiyordum bütün hayallerim bunun üzerine kurulmuştu. Ama okulumun bitmesine yakın son dönemlerde abimi kaybettim, babam hastalandı ve başka bir şehire taşındık. Ve benim ne hevesim kaldı nede isteğim. Ama okumak şayet üniversite bitirmekse ben okumadım. Ama şuna inanıyorum ki kendimide salmadım. Okudum, araştırdım, öğrendim, kendimi geliştirdim. Nice insanlar tanıyorum üniversite bitirmiş senin deyiminle üstü başı düzgün giyinen hatta tipide olan ama karakter sahibi olmadığı için kafası hiç bir şeye basmadığı için hiç bir yerde tutunamayan. Sana birde nasihat vereyim. Bu benim edebiyat hocamın bizlere verdiği bir nasihattı. Önemli olan üstündeki kıyafetlerin son moda yada çok pahalı olması değil, öenmli olan üstündeki kıyafetlerin temiz olması. Önemli olan diploma sahibi olmak değil kafanın içini, maneviyatını ve karakterini nelerle beslediğin ve ne yönde geliştirdiğin. Hayata biraz pozitif bak. Hayat sana gelmez, sen çaba göstermezsen.

okumanın gayesini "para kazanmak" olarak düşünmen KESİNLİKLE yanlış. Bilkent mezunu olup şu anda Ankarada rent a car işi yapan ve gerçekten çok iyi paralar kazanan bir arkadaşım öğrencilik yıllarımda 4 yıl boyunca çektiğim açlıktan dolayı kendime çok kızıyorum. diyebiliyorsa bunu bir çok kez düşünmek gerekir. ticarette küçük şey diye bir şey yoktur, sadece insanın bakmadığı şey vardır.bakın ekonomi bir resim tablosudur ve bu tabloda renklere değil anlama bakan kazanır.anlama bakmak gerekir.

Okuyup "Adam" olunmuyor,
Okumadan "Adam" olmuyor.
Okuyup "Para" kazanamıyorsun,
Okumadan "Para" kazanamıyorsun.

Kurallar çok açık aslında, hepsinde de olumsuzluğu üstlenmelisin.

Okuduğunda memur olmadığın sürece özel sektördeki hayatın hep basamaklardan ibaret oluşuyor.
Çok iyi bir üniversitede, çok iyi derecede bitirsen dahi ilk tecrübense bu işte alacağın ücret asgari ücretin en fazla 300, 400Tl fazlası olacaktır. Öyle kimse ilk girişte 2.500Tl ile işe başlatmıyor. En azından bir yerlerde tanıdığın yoksa.
Diğer taraftan baktığında okumadığın zaman da o 300,400Tl yerine asgari ücret ile bir yere giriyorsun ya da satış bölümü ile ilgileniyorsan prim uygulaması sistemi ile devam edersin.

Aşağılama ve küçümsemeden bahsedersek, bu iş hayatında her zaman olan bir durumdur. İllaki egolarını tatmin etmek isteyen patronlar, müdürler ve diğerleri bulunur.

Askere gittiğinde bunu daha çok iyi anlayacaksın emin ol. Bir bayan olarak bunu söylüyorsam düşün artık :)

Okumak yetmiyor aslında düşündüğünün aksine diploma değil o kafayı nelerle doldurduğunla alakalı birazda. Ben kendimden örnek vereyim sana. Ben lise mezunuyum. Gazetecilik okumayı çok istiyordum bütün hayallerim bunun üzerine kurulmuştu. Ama okulumun bitmesine yakın son dönemlerde abimi kaybettim, babam hastalandı ve başka bir şehire taşındık. Ve benim ne hevesim kaldı nede isteğim. Ama okumak şayet üniversite bitirmekse ben okumadım. Ama şuna inanıyorum ki kendimide salmadım. Okudum, araştırdım, öğrendim, kendimi geliştirdim. Nice insanlar tanıyorum üniversite bitirmiş senin deyiminle üstü başı düzgün giyinen hatta tipide olan ama karakter sahibi olmadığı için kafası hiç bir şeye basmadığı için hiç bir yerde tutunamayan. Sana birde nasihat vereyim. Bu benim edebiyat hocamın bizlere verdiği bir nasihattı. Önemli olan üstündeki kıyafetlerin son moda yada çok pahalı olması değil, öenmli olan üstündeki kıyafetlerin temiz olması. Önemli olan diploma sahibi olmak değil kafanın içini, maneviyatını ve karakterini nelerle beslediğin ve ne yönde geliştirdiğin. Hayata biraz pozitif bak. Hayat sana gelmez, sen çaba göstermezsen.

hım gecmıs olsun bende ıı bılırım benımde pek annem meme kanserı babam sızofren ablam sızofren ben depresyon dıer ablam troıt kanserı cok gecmıs olsun haklısınız ama ınsanlar ne yazıkkı bazı ınsanlar dıslıor ne bılım pek dışlanmak ıstemem haklısınız pozıtıf bakmassam hersey kotu gelecek ıns bu kotu dusunmeyı bır atlatırım

haklısınız bana gorede kıyafetler bısey ıfade etmıor cok haklısınız yanı nıce ınsanlar var kıyafetlerı yok adamlar nıce kıyafetlerı var ama ınsanlıgı yok haklısınız ama hıckımse kotu gıyınen bırıyle ne bılım pek arkadş olmak ıstemez ılerıkı boyutlarıda öyle evlılık fılan ne bılım. öyle yanı yakışıklı olsun evı olan bırıyle evlenmek ısterler kım çapulcu bırıyle evlenırkı aşk bellı bır sure suruor karında doyurmuor acıkcası

Geri