son zamanlarda kendim içimde bulunduğum ögrencılıkden galiba bu yazıyı yazma gereği duydum.etrafıma bakıorumda cok işşiz insanlar cok.hayatlarını düşününce nekadar zordur belki.hergün milletin agız kokusu eve gelen ayda yada yılda 300 500 tl .ev hallerını dusununce nekadar zordur. eğlence desen oda yok hergün bir calısma zorluğu.hergün milletin pislik böcekmiş gibi bakmaları.aılenın senı aşağılaması milletin ise ıyy dıyen bakışları nekadar rahatsız bir durum.aslında herşey okumakla oluyor en karaktersız ınsan olsan bile paran varsa en kral arkadaşların ailelerin senınle gurur duyması etrafdakı insanların senı öve öve bitiremeyeşi .aslında herşey okumakla mümkün herşeyin ilacı artık karakter kişilik değil iş ve para.kapıtalizm sistemi yaygın dıorumda hala oda var etkılerı var.karaktere kısılıge aska kım değer verırki parası olan kocayla evlenmek varken sahsen kız olsam bende böle düşünürüm.okumalıyız okutmalıyız yoksa köpekden farkımız kalmıcak.etrafımızdaki insanlarda bize köpek gibi bakıcak.egıtım sıstemının berbat olduğunu bende biliyorum.haksızlıkların olduugnuda bılıorum okumak zorundayız aslında yoksa durum böle olcak yoksa hayat mayat deıl tek yok ölüm yolu olucak !!! herşey bir diplomayla oluyor ne yazıkkı sokakdakı insanlar edebıyat okumamış ama bulunduğu ortamdan dolayı edebıyat felsefe yapıyor.ama ne yazıkı felsefe bır para getırmıyor .sadece okumakla para geliyor ne yazıkkı.