Günlük O Fotoğrafın Hikayesi

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
19 Eylül 1980'de evine gelen hakime hakaret edince tutuklanıp, İzmir Buca Cezaevi'nde özel bir bölüme yerleştirildi 3 Kasım 1980 günü yapılan duruşmada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı Ancak hapishanede yattığı 45 gün göz önüne alınarak bu ceza tecil edildi Ersoy, daha sonra Kuşadası'nda bir gazeteciye saldırıp, makinesini kırdığı iddiasıyla Söke Cezaevi'ndeki kadınlar koğuşuna konuldu Ersoy orada da 2 ay yattı

0

Odullu bir fotograf bu, aile ici siddetin fotografi. Tutuklanan babasina ''anneme vurdugun icin senden nefret ediyorum bu eve geri donme'' dedigi an.

5751a4d9130000fb07383832.jpeg

Ya cok güzel bir sayfaymis.
Çok duygulandim bazi fotoğraflara.
Ara ara bakip okuyacagim hepsini.

7.jpg

2002 yilinda Iranda deprem oluyor, olenler icin mezar kazilirken bir cocuk gozune carpiyor fotografcinin,babasinin pantolonuna simsiki sarilmis gomulmesini beklerken :(

Bu fotografta henuz 17 yasinda Kaya Cilingiroglu, Ahu Tuba ile sevgili oluyor, magazine sayfalarinda yer alinca fotografi cekeni oduresiye dovuyorlar.

529cca5199c7dd12440006b0_1424970965530_720.jpg

30 yillik evli bir cift dusunun, esi 2 yil once diyabet hastaligindan oturu gorme yitisini kaybediyor eve kendini kapatip depresyona giriyor. Kocasi dusunup tasinip esini disari cikarmak icin muthis bir plan yapiyor ve evinin cevresini cicek tarlasina ceviriyor. Hem ziyaretcisi cok olur esi disari cikar birileriyle konusunca acilir, hem de gormese de cok sevdigi ciceklerin kokusunu alir mutlu olur diye :)

Evet bence askin fotografi bu :)

1455833769319.jpg

sacma bir fotograf diye paylasilmis bence hic sacma degil, gayet uyumlular :-)

ChIemdXWwAEcYGM.jpg

Rusyada bir bakim evinde (1000 kisilik) cekilmis, istenmeyen insanlar isimli fotograf calismasi.

15_201110243909.jpg

13_201202275549.jpg

08_201202286726.jpg

07_201110244408.jpg

06_201110211626.jpg

05_201110276441.jpg

Meme kanserinin hikayesi bu fazla soze gerek yok gibi. Cok etkilendim..

04_200912183687.jpg

14_200912285510.jpg

15_200912285559.jpg

18_200912285584.jpg

19_200912306180.jpg

25_201001056465.jpg

27_201001066584.jpg

Fotografta gordugunuz kadinin ismi ( evet Kadin ) Elena. Elena veren hastaligindan vefat ediyor, ve kendisine saplantili asik olan doktoru tarafindan mezarindan cikartilip eve getiriyor. Ceset curumesin diye mumyaliyor, piyano teli ile kemikleri tutturuluyor, kokmasin diye yag ve parfumleniyordu. Komsularinin ihbari sonucu nekrofili olan doctor tutuklanip cezaevine goturuluyor.

image.jpg

kikibuuu .p cok tatli degil mi sizce de > ordakine bayildimm. 1961 yilina ait Erol Buyukburc ve muzisyen arkadaslari.

erol-buyukburc-18.jpg

Nilüüüü, bir şey paylaşmaya geldim. Ama bu benim kişisel tarihimin bir parçası. Eğer, senin için bir sakıncası varsa, köşenizin formatına uymuyorsa hanımefendi sildiririz ay ne var ki :D

Şimdi annem bana hamileyken abime lösemi teşhisi konuyor. Hangi doktora gitseler, lösemi diyorlar. Bütün aile perişan tabi. O dönem İzmir'in meşhur bir doktoru var-benim halam da doktor ama gencecik bir doktor tabi o dönem- neyse zor şer bir randevu alıyorlar kendisinden. Adam diyor ki, "bu lösemi değil, bu henoch-schonlein." Şimdilerde teşhisi sanırım kolay, o zaman neden o kadar yanılmışlar bilmiyorum. Neyse bu sefer annem inanmamış doktora. Doktorun tedavi önerilerine inanmamış. Güvenmemiş işte tipik anne. Neyse adam demiş ki, "ben iyi bir doktorum, sen de iyi bir anne ol sabret" demiş. "Zor olacak ama geçecek."

Neyse, bunun ayrıntıları var ama köşeni işgal etmeyeyim, abim şimdi evli ve güzeller güzeli kocaman ayaklı bir kızçesi var. :sırıt: Annem beni erken doğurmuş ay olan bana olmuş, koskocaman ben erken doğacak insan mıydım, sabırsızlığım ve tahta eksikliğim bundan efendim :D

Bu fotoğrafın hikayesi ise şu Nilüğ; abim yeni toparlanmış. Hastalıktan sonra yani. Hep smokin istiyormuş, ona bir smokin alınmış. Sonra üçümüzü oturtmuşlar ve çekmişler işte. Bu fotoğrafta, hem mutluluk, hem yorgunluk, hem huzur, hem hüzün var. Aile var. Çekenler görünmese de ailenin tüm hissiyatı bu fotoğrafta. Ortadaki keloğlan benim tabisi. Benim için özeldi. Kıymetli olduğunu bil Nilüm. Öperim.

https://hizliresim.com/Mayam7

Lariemmm tam paylasma yeri burasi formata cok uygun, bayildim inanki :) cokta mutlu oldum.

Nilüüüü, bir şey paylaşmaya geldim. Ama bu benim kişisel tarihimin bir parçası. Eğer, senin için bir sakıncası varsa, köşenizin formatına uymuyorsa hanımefendi sildiririz ay ne var ki :D

Şimdi annem bana hamileyken abime lösemi teşhisi konuyor. Hangi doktora gitseler, lösemi diyorlar. Bütün aile perişan tabi. O dönem İzmir'in meşhur bir doktoru var-benim halam da doktor ama gencecik bir doktor tabi o dönem- neyse zor şer bir randevu alıyorlar kendisinden. Adam diyor ki, "bu lösemi değil, bu henoch-schonlein." Şimdilerde teşhisi sanırım kolay, o zaman neden o kadar yanılmışlar bilmiyorum. Neyse bu sefer annem inanmamış doktora. Doktorun tedavi önerilerine inanmamış. Güvenmemiş işte tipik anne. Neyse adam demiş ki, "ben iyi bir doktorum, sen de iyi bir anne ol sabret" demiş. "Zor olacak ama geçecek."

Neyse, bunun ayrıntıları var ama köşeni işgal etmeyeyim, abim şimdi evli ve güzeller güzeli kocaman ayaklı bir kızçesi var. :sırıt: Annem beni erken doğurmuş ay olan bana olmuş, koskocaman ben erken doğacak insan mıydım, sabırsızlığım ve tahta eksikliğim bundan efendim :D

Bu fotoğrafın hikayesi ise şu Nilüğ; abim yeni toparlanmış. Hastalıktan sonra yani. Hep smokin istiyormuş, ona bir smokin alınmış. Sonra üçümüzü oturtmuşlar ve çekmişler işte. Bu fotoğrafta, hem mutluluk, hem yorgunluk, hem huzur, hem hüzün var. Aile var. Çekenler görünmese de ailenin tüm hissiyatı bu fotoğrafta. Ortadaki keloğlan benim tabisi. Benim için özeldi. Kıymetli olduğunu bil Nilüm. Öperim.

https://hizliresim.com/Mayam7

Ben de kiymetli olmak istiyorum yaaa :trip:

Benim paylaşmak istediğim bir fotoğraftan öte bir resmediş Nilü hanım.
Dilerim kabulünüzdür ve konuya ters düşmüyordur. ^^

rJVOW1.jpg

Spinoza daha 24 yaşındayken doğa ile Tanrıyı özdeş saydığı ve bu nedenle Tanrıyı reddettiği, yaşam tarzı ve öğrettikleri gerekçesiyle suçlanır ve sapkın ilan edilir:

“uyguladığı ve öğrettiği iğrenç sapkınlıklar ve gerçekleştirdiği korkunç edimler… Gün içinde kahrolsun, akşam kahrolsun; yattığında kahrolsun, kalktığında kahrolsun. Dışarı çıktığında kahrolsun, içeri girdiğinde kahrolsun. Tanrı onu hiçbir zaman bağışlamasın, Tanrının gazabı ve kıskançlığı hep bu adamın üzerinde tütsün; Yasa kitabında yazılı bütün lanetler onun üzerine olsun ve Tanrı ismini göğün altından sonsuza dek silsin … Bilesiniz ki, kimse onunla sözlü ya da yazılı iletişim kurmamalı, kimse ona hizmet etmemeli, kimse onunla aynı çatı altında bulunmamalı, kimse ona dört arıştan fazla yaklaşmamalı…†(Sinagog’da okunan ihraç kararından; çev: Alber Nahum)

Edit : Bu görseli daha önce paylaştınız mı bilmiyorum. Lakin biraz incelemiştim sayfanızı ve denk gelmemiştim.

Benim paylaşmak istediğim bir fotoğraftan öte bir resmediş Nilü hanım.
Dilerim kabulünüzdür ve konuya ters düşmüyordur. ^^

rJVOW1.jpg

Spinoza daha 24 yaşındayken doğa ile Tanrıyı özdeş saydığı ve bu nedenle Tanrıyı reddettiği, yaşam tarzı ve öğrettikleri gerekçesiyle suçlanır ve sapkın ilan edilir:

“uyguladığı ve öğrettiği iğrenç sapkınlıklar ve gerçekleştirdiği korkunç edimler… Gün içinde kahrolsun, akşam kahrolsun; yattığında kahrolsun, kalktığında kahrolsun. Dışarı çıktığında kahrolsun, içeri girdiğinde kahrolsun. Tanrı onu hiçbir zaman bağışlamasın, Tanrının gazabı ve kıskançlığı hep bu adamın üzerinde tütsün; Yasa kitabında yazılı bütün lanetler onun üzerine olsun ve Tanrı ismini göğün altından sonsuza dek silsin … Bilesiniz ki, kimse onunla sözlü ya da yazılı iletişim kurmamalı, kimse ona hizmet etmemeli, kimse onunla aynı çatı altında bulunmamalı, kimse ona dört arıştan fazla yaklaşmamalı…” (Sinagog’da okunan ihraç kararından; çev: Alber Nahum)

Sağdaki dayı çaktırmadan yerdeki parayı alıyor , sizde farkettiniz mi ?

Fotograf hangi ulkeye ait bilmiyorum muhtemelen bir avrupa ulkesi, yil 1983 3 tane dansci Kadin tutuklaniyor dans gosterisi esnasinda giydiklerinin seffafligi yuzunden. Kadin seffafligin olmadigini ispatlamak icin egilip gosteriyor. Hakim tenin gorunmedigine ikna oluyor ve serbest birakiliyorlar.

foto-1.jpg

2010 yilinin en iyi fotografi secilmis ''vicdansiz baba'' isimli calisma. Sultanbeyli'de bir gecekondu yikim esnasinda evini yiktirmak istemeyen baba 4 aylik bebeginin bogazina bicagi dayiyarak gorevlilere engel olmak istiyor.

tfmd-nin-sectigi-yilin-en-iyi-basin-fotograflari-548075.Jpeg

Gordugunuz bu mezarliklar, romanlara filmlere konu olmus. Burasi Ingilterede bir kilisenin mezarligi, cevre duzenlemesi yapilacagi icin bir mimar cagiriliyor, mimar mezar taslarini atmaya kiyamadigi icin duzenli bi sekilde bunlari siraliyor. Fakat yillar sonra agic koklendikce mezartaslarinin yeri degisiyor ve urkutucu bir goruntu olusuyor. Agica hardy ismini vermisler Thomas Hardy isimli yazar ve mimardan esinlenmis.

L%25C3%25A1pidas8.jpg

L%25C3%25A1pidas3.jpg

L%C3%A1pidas.jpg

Geri