Günlük O Fotoğrafın Hikayesi

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bir utanc fotografi daha paylasayim madem. Hatun kisisi akademi odulu almis ilk siyahi oyuncu,odul gecesi beyaz oyuncularla ayni masaya oturmaya izin verilmemis eslikcisiyle birlikte 2 kisilik bir masa oturup toreni izlemis. Foto 1940'da cekilmis

6a00d8341c630a53ef016762eb1866970b-600wi

tumblr_inline_nkxcki5WMz1qzsyre.jpg

Bir utanc fotografi daha paylasayim madem. Hatun kisisi akademi odulu almis ilk siyahi oyuncu,odul gecesi beyaz oyuncularla ayni masaya oturmaya izin verilmemis eslikcisiyle birlikte 2 kisilik bir masa oturup toreni izlemis. Foto 1940'da cekilmis

tumblr_inline_nkxcki5WMz1qzsyre.jpg

Gerçek hayattan uyarlama bir filmde rastlamıştım yine uluslararsı ödülünü almak için gittiği törene ön kapıdan kabul edilmeyen, işçilerin arasından salona girmek zorunda kalan bir Amerikalının hayatını anlatıyordu ..

Balkan savasi sonrasi, donemin kizilayi (ismini hatirlayamadim simdi) uzuvlarini kaybeden askerlere kol bacak taktirmis

1. Dunya savasindan sonra olen 8 milyon at icin askerler at kafasi pardon saygi durusu yapmis .p bence guzel basarili buldum.

Sene bindokuzyuzoniki, Abdullah Gul kankisi Kralice Beatrix tarafindan Venloda Floriade'nin acilisina davet ediliyor, davet etme sebeplerinden biri ise lale'nin Turkiye'den gelmis olmasi. Yani baska deyimle ''biz sizden caldik amaa bak cennet bahcesi yaptik'' . Az kalsin Hollanda hukumeti devriliyordu bu yuzden. Neyse siyasi yonune hic girmicem, bu fotografin benim icin onemi'; benim de orada bulunuyor olmamdi. Malesef beni oraya kadar sokmadilar o kadar bagirmama ragmen sesimi duyuramadim. Oysa cay icmeye cagiracaktim sadece .)

turkeys-president-abdullah-gul-his-wife-hayrunissa-gul-queen-beatrix-picture-id143104410

Bu fotografta ise Amsterdamdaki saraylarinda.

media_xl_1180980.jpg

Bu konuya daha sık 'Ekleme' yapmalısın. Forumdaki nadide konulardan biri olduğunu düşünüyorum.

Ismi Hasan Mezarci,milletveki zamaninda atesli tartismalarin sivri dilli zeki adami, fikrasina gulunmeyen adam ya da kendini Mesih ilan edip Reha Muhtar'in programinda asagilanan alay edilen bir adam. O kadar cirkin bir medyamiz var ki deluzyonel bozukluk teshisi konulmus bir insani sirf reyting yapmak icin bile bile kullanmistir. Bu adama Turkiye'nin bir ozur borcu var. Medya linci yapildi, partisinden dislandi, ailesiyle bel alti vuruldu,hapse girdi, cok bedel odedi. Oldu mu kaldi mi bilmiyorum, ama ortaya konulan manzaraya zamanda ben de guldugum icin kendime icten ice kiziyorum.

ChKQfjIWYAcy7aD.jpg

image0083.png

dunyanin-ilk-filmi_780x477-6zsf88vmjc.jpg

Tarihteki ilk film cekimleriymis, film 1895 tarihinde yapilmis, filmi izleyenler trenin ekrana dogru geldigi sahnede cigliklarla salondan kacmaya calismislar.Hatta filmi ceken Lumiere kardeslerin buyucu oldugunu dusunen bile olmus. Buyrun film .p

https://www.youtube.com/watch?v=1dgLEDdFddk

[YOUTUBE]/watch?v=1dgLEDdFddk[/YOUTUBE]

ismi Josef Mengele. O diger nazilere gore daha kibar, daha sevecen davranislar sergiliyordu. Yahudiler trenlerle kamplara getirildiginde elindeki kirbacla asla vurmuyordu, sag sola diye isaret ediyordu nazik bir sekilde. Yahudiler bu kibar davranis karsisinda onun dedikerine uymaya calisiyordu, fakat durum cok farkliydi. Josef kendini bilime adadigini dusunen psikopat bir dokturdu, kirbaci saga sola cevirmesinin sebebi; saglikli ve sagliksiz insanlari ayirip sagliksizlari gaz odalarina yonlendirmekti.

Insan vucudu basinca ne kadar dayanikli olabilecegini test etmek icin yuksek basinc odalarinda insanlarin ic organlari patlayana kadar bekletiyordu.

Buzlu suda insanlarin ne kadar dayabildigini test etmek icin bekletiyordu olene kadar.

Kadinlarin siddette dayanma noktasini test etmek icin cinsel organina elektrik verme.

Insanlarin bacaklarini kesip birbirine dikip kullanip kullanilmadigini gozlemleme gibi.
Korkunc deneyler tabi bununla kalmiyordu.

Josef'in en buyuk meraki ikiz cocuklardi. Onlari yedirip icirip saglikli bir insan haline getirene kadar bekleyip, sonra kimisinin gozune murekkep zerk ederek goz renginin genetigini degistirmeye calismak, enfeksiyon kapip kor olmasini beklemek.

Her ne kadar korkunc gorunsede bilim adina bir ilki basarip ikizbedenleri birbirinden ayiran ilk insan olarak tarihe gecmistir.

Josep savas bitmek uzreyken kacmayi basariyor, 1979 yilinda vefat ediyor sebebi ise ; denizde yuzerken ayagina kramp girmis olmasi.

josef-mengele-twins-experiment.jpg

screen-shot-2015-04-10-at-4-42-58-pm.png

Dunyadaki ilk siyahi renkli pilotun ( 1916) bir Turk vatandasi oldugunu duyunca gulumsedim.
Ismi Ahmet Ali Celik, Izmirli bir Turk. Ayni yillarda Amerikada Eugene Jacques Bullard isimli siyahi birinin irkcilik nedeniyle pilotluk yapmasi yasaklanirken, guzel anadolum siyahilere cikolata renkli, tatli insanlar olarak bakiyordu. Adamin 7 sulalesi olmasa bile cocuklari ,enistesi, yegenleri hep pilot olmus .p

31fb39c5da877e2662dc2b13e26596b4.jpg

Tuhaf gorundugune bakmayin, bu icat edilen gozluk ile sirt ustu yatarken gorme acisini degismesini sagliyor. Ingilterede 1936'da icat edilmis. Ben de istiyorummm

eski-ilginc-icatlar-07.jpg

1986'da Alman asilli Karl Benz, saatte 14.5 km hiz yapan bir araba uretti, ilk denemeyi karısı ve ortağı bertha benz ile denedi fakat 4. turdan sonar arac bozulmus, ama yilmadilar tabiki .p Alman disiplini bunu gerektirir. Veee gunumuze kadar getirmisler iste.​

ilk-kadin-soforler-93134.jpg

The world press photo odulu bu sene Turk fotografcisi Burhan Ozbilici'ye gitti. Fotografin ismi ''de haat in onze tijd'' yani ''gunumuzdeki nefret''

864x486.jpg

Usame bin Ladin'in 14 yasinda ailesiyle birlikte gittigi tatil fotografi. Yesil kazakli mavi pantolonlu olan.

4e9ecc8d-e182-486c-a2dd-41cdcf41ab4e.png

Hadi gatkı yapayım.

Yıl 1945.

2. dünya harbi sonrası toplama kamplarındaki sahipsiz alyanslar...

Pn89kb.jpg

1901 yilinda cekilmis, Hitlerin okul fotografi. Durustan belli degil mi ? En tepede, ortada

Adolf%2BHitler%2B(8).jpg

15 yıldır maus tutuyorum şöyle güzel yuvarlak çizemedim :T: teşekkürler :)

1956yilinda cekilmis, IBM calisanlari 5MB lik diski TIR'a yuklemeye calisirkene .p

Spierballen-nodig-voor-harde-schijf-van-5MB.jpg

Geri