Nurca Kıvırcık Saç Hakkında Herşey

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Avokado saç maskesi;

Avokado besleyici ve nemlendirme özelliğine sahip olduğundan saçlarınıza parlaklık ve nem kazandırır.

Malzemeler
  • Küçük olgunlaşmış avokado
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya badem yağı
  • ½ su bardağı süt
Hazırlanışı ve uygulanışı

Avokadoyu parçalara ayırın. Ezerek püre haline getirin . (ben blender ile kremsi bir kıvam elde ediyorum)
Süt ve zeytinyağını (veya badem yağı) ekleyip çok iyi karıştırın.
Saç köklerinden uçlarına doğru uygulayın.
15 dakika bekleyin ve yıkayın. (ekstra saç kremi kullanmanıza gerek yok yıkarken çünkü zaten saçınızı yumuşacık yapıyor)

bak%C4%B1ml%C4%B1-k%C4%B1v%C4%B1rc%C4%B1k-sa%C3%A7-modelleri.jpg
sogan-kabugu-sac-rengi-icin-makyaj.jpg
bakir-kizil-sac-rengi-ve-modelleri-1.jpg

ne zaman yaparım bu rengi bilmiyorum ama bir gün yapıcam:D

Kıvırcık saçlar için saç rengi rehberi

Kıvırcık saç boyama yolculuğuna çıkmadan önce sana en çok yakışacak saç renklerini belirleyelim. En son saç rengi trendlerinden ilham aldık ve cilt rengine göre kıvırcık saçlarına en çok yakışacak renkleri belirledik.

Açık tenliler: Pembe, beyaz cilt alt tonu olan açık tenlilere en çok turuncu/bakır tonları yakışıyor. Kıvırcık saçlarında canlı bir görünüm yakalamak için tarçın bakırı saç rengini değerlendirebilirsin. Eğer daha doğal görünen saç renkleri arıyorsan açık kumral tam sana göre!

Buğday tenliler: Sıcak alt tonlu buğday tenliler koyu kumral, karamel veya karamel bakır saç renklerini kullanmalılar. Ten rengini daha canlı gösterecek olan koyu sarı rengi de buğday tenlilere çok yakışıyor.

Esmerler: Esmer tenlilere en çok altın kahve saç rengini yakıştırıyoruz. Altın kahvenin içindeki ışıltılar, kıvırcık saçlarının parlamasını sağlayacak. Türk kahvesi rengi gibi sıcak alt tonlu kahve renkleri esmer tenle harika bir uyum yakalıyor.

Kıvırcık saçlılar için evde saç boyama rehberi

Evde kıvırcık saç boyama rehberi: Adım adım kıvırcık saç nasıl boyanır? - 7

Kıvırcık saçlarını boyamadan önce saçlarının kirli veya yağlı olmasında sakınca yok! Yağlı saçlarını da boyayabilirsin. Kıvırcık saçlarını boyamadan önce mutlaka 4-5 parçaya ayırmalısın. Böylelikle kıvırcık saçlarını daha rahat boyayabilirsin. Ayırdığın tutamları iyice tara ve düğümleri çöz. Kıvırcık saçlarının eşit bir şekilde boyanması için bütün saç tellerinin açık ve taranmış olması gerekiyor.

2. Adım: Boyayı hazırla
Evde kıvırcık saç boyama rehberi: Adım adım kıvırcık saç nasıl boyanır? - 8

Kıvırcık saçlarını boyamadan önce boyanı hazırla. Boya ile oksidanı iyice karıştırarak boyanın daha etkili olmasını sağlamalısın. Saçlarını boyarken mutlaka elindeki boyanın miktarına göre uygulamalısın. Eğer ilk tutamda çok fazla boya kullanırsan saçının diğer tutamları için yeterli boya kalmayacak.

3. Adım: Saç boyamaya dipten başla

Evde kıvırcık saç boyama rehberi: Adım adım kıvırcık saç nasıl boyanır? - 9

Eğer boyalı saçların varsa saçlarını dipten itibaren başlayarak boyamalısın. Eğer saçlarında hiç boya yoksa saçlarını boyamaya uçlarından başlayabilirsin. Özellikle saçların koyu renkliyse ve daha açık renklere boyuyorsan saçlarını boyamaya uçlarından başlamalı ve en son diplerine uygulamalısın. Eğer doğal saçlarını ilk olarak saç diplerinden başlayarak boyadığında saç diplerinin daha açık renkli kaldığını görebilirsin.

4. Adım: Talimatlara göre ilerle

Evde kıvırcık saç boyama rehberi: Adım adım kıvırcık saç nasıl boyanır? - 10

Kıvırcık saçlarını boyarken mutlaka saç boyasının içinden çıkan talimatları takip etmelisin. saç boyasının içinden çıkan uygulama tarağı, eldiven, pH dengeli şampuan ve ağırlaştırmayan bakım maskesi sayesinde saç boyarken başka bir şeye ihtiyacın olmayacak. Paketin içinden çıkan uygulama talimatlarını takip edip, saç boyama süresine uyduğunda parlak, ışıltılı ve kusursuz görünen kıvırcık saçlara sahip olabilirsin.

• Kalp Gözler
Tepkiler: Aze
bak%C4%B1ml%C4%B1-k%C4%B1v%C4%B1rc%C4%B1k-sa%C3%A7-modelleri.jpg

ne zaman yaparım bu rengi bilmiyorum ama bir gün yapıcam:D

Çok tatlı bir renk yosunum, ben şu an siyah saçlara döndüm ama yine kızıla dönme düşüncesi var.Kivirciga çok yakıştırıyorum bu renkleri.

Yaparsan bana da yollar mısın...
Gelir mi boydan bir foto özelden.....

Son düzenleme:
bu kızlar da fotograf atmak için fırsat kolluyor galiba sjks

Mutluluklar dilerim edri şu nickini de evlenmeden degistir ya da evlendikten sonra değiştir eşinin soyadını almışsın hissi gibi olsun....
teşekkür ederim aze ama bu x değiştirmiyor
kaldık böyle

• Beğen
Tepkiler: Aze
renk konusuna gecmisken, dun orneklerle gordugum bilgiyi paylasmak istedim :p simdi yuz hatlarin yuvarlak ise, kizil/sari gibi renkler daha guzel gidiyor. yuz hatlar keskin ise koyu renkler (kahverengi/siyah) daha guzel oluyor mus

Hindistan cevizi sütü ve muz muhteşem maske...​

• 1 muz
  • 3 yemek kaşığı. çorba kaşığı hindistan cevizi sütü
  • 1 C. yemek kaşığı hint yağı
  • 1 yumurta sarısı (isteğe bağlı)
  • 1 C. bal (isteğe bağlı)
Çatalla muzu ezerek başlayın, ardından hindistan cevizi sütü, hint yağı ekleyin. ve istenirse biraz bal. Tüm saça saç telini tutam uygulayın ve 1 saat etki etmesini bekleyin. Son olarak durulayın ve her zamanki şampuanınızla yıkayın. Kıvırcık ve uzun saçlı kızlar için miktarları ikiye katlayabilirsiniz. Daha da iyi sonuçlar için biraz ylang-ylang yağı ve 1 çırpılmış yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz. Bu durumda maskeyi 15 dakika açık bırakın ve daha fazla bırakmayın. Birkaç hazırlıktan sonra canlanmış ve gözle görülür şekilde daha yumuşaksaçlar göreceksiniz.

Geri